• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,65% 0,02
  • EURO

    51,92% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6946,22% -2,65
  • Ç. ALTIN

    11731,12% -0,15

Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında

02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Dubai’ye düzenlediği “Sektörel Ticaret Heyeti” ile doğal taş sektörünü Ortadoğu’nun kalbine taşıdı.

Dubai pazarının hala canlılığını koruduğunu söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Bazı firmalar Suudi Arabistan'dan aldıkları projelerin üretim süreçlerini Dubai'de gerçekleştiriyor. Dubai, lojistik, iş gücü, maliyet avantajları veya üretim altyapısı nedeniyle tercih ediliyor. Dubai’de inşaat projeleri hız kesmeden devam ederken, gayrimenkul fiyatları da istikrarını sürdürüyor. Gayrimenkul talebi halâ güçlü ve piyasa sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türk mermercilerine Dubai pazarında güzel şanslar var." dedi.

Alimoğlu, "Dubai Sektörel Ticaret Heyetimizin B2B görüşmeleri kapsamında 30’a yakın alıcı firma heyet katılımcılarımızla buluştu. Her bir heyet katılımcımız ortalama 10 firma ile görüşme yaparak yeni bağlantılar kurma fırsatı elde etti. Ayrıca, ziyaret günlerinde heyet katılımcısı firmalarımız Dubai ve Sharjah’ta 9 firmayı yerinde ziyaret ederken fuar ziyaretleri sırasında bölgenin önde gelen firmaları ile de stantlarında görüşmeler gerçekleştirdi. Alıcı firmalar arasında bölgenin güçlü inşaat firmalarının yanı sıra tanınmış depo ve fabrika sahipleri de yer aldı. Bu yoğun ilgi, Türk doğal taşlarının Dubai pazarında güçlü bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. Dubai’nin sabit nüfusu şu anda 3 milyon civarında ve 2040’a kadar 8 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Kısaca yapılaşma Abu Dabi istikametine ve yeni havalimanı istikametine doğru yayılarak devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki mega projelerden biri olan ikinci Palmiye Adası da yolda." diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yıllık 350 milyon dolar doğal taş ihraç ettiğini söyleyen Başkan Alimoğlu, Türkiye’nin 62 milyon dolarlık ihracatla lider ülke konumunda olduğuna değinerek, "BAE’ye yönelik Türkiye geneli doğal taş ihracatımızı 2025 yılına kadar %15 artışla 71 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörel Ticaret Heyetimiz dünya çapında ses getiren Big 5 Global Fuarı’yla eş zamanlı düzenlendi. Heyetimiz ikili görüşmeler sonrasında Dubai Big 5 fuarını da ziyaret etti. Bu sayede, ihracatçılarımız en yeni trendleri ve teknolojileri yakından takip etme fırsatı buldu. Bölgedeki inşaat projeleri ve doğal taş ithalatına dair güncel bilgilerle iş stratejilerini geliştirdiler. Sektörel Ticaret Heyetimizde kurduğumuz yeni iş bağlantıları gelecek yıllarda ihracat rekorlarımıza yenilerini ekleyecek." dedi. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Pakistan uzaya gözlem uydusu gönderdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçmeli ana dil dersi çağrısı

Demir: Çifte vatandaş olup siyonist işgal güçlerine katılanlar Türkiye’de yargılanmalı

Arjantin'de hükümetin iş yasasını değiştirme planına karşı protesto

Hindistan'da maden kazasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Sema Silkin Ün: Gazze, tüm ümmet ve insanlık için ağır bir imtihan

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Madagaskar'ı Gezani Kasırgası vurdu: 36 ölü, 6 kayıp

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze sadece ümmetin değil, tüm insanlığın imtihanıdır

Fransa'da Nils Fırtınası etkili oluyor: 1 ölü, 1 ağır yaralı

ABD savaş gemileri birbiriyle çarpıştı: 2 kişi yaralandı

ANFİDAP Sözcüsü Prof. Dr. Ünal: STK'lar olarak elimizden geldiğince Gazze'nin sesi olmaya gayret ediyoruz

Siirt'te yeni öğrenci yurdunun açılışı ertelendi

İthal damızlık hayvanlarda sağlık kontrolleri 8 ilde sürdürülüyor

Özlem Ajans'tan yeni albüm çalışması: Şehid 16 çok yakında yayında

Mersin'de ampul değiştirirken elektrik akımına kapılan genç hayatını kaybetti

Mersin'de zeytin bahçesinde bir kişi ölü bulundu

Okullarda ramazan etkinlikleri düzenlenecek

Şili kıyılarında 6,6 büyüklüğünde deprem

Karikatürist Mikail Çiftçi: Gazze’de yaşananlar tüm dünyanın vicdan imtihanıdır

Çin'de metro inşaatında yol çöktü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor