• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında

02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Dubai’ye düzenlediği “Sektörel Ticaret Heyeti” ile doğal taş sektörünü Ortadoğu’nun kalbine taşıdı.

Dubai pazarının hala canlılığını koruduğunu söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Bazı firmalar Suudi Arabistan'dan aldıkları projelerin üretim süreçlerini Dubai'de gerçekleştiriyor. Dubai, lojistik, iş gücü, maliyet avantajları veya üretim altyapısı nedeniyle tercih ediliyor. Dubai’de inşaat projeleri hız kesmeden devam ederken, gayrimenkul fiyatları da istikrarını sürdürüyor. Gayrimenkul talebi halâ güçlü ve piyasa sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türk mermercilerine Dubai pazarında güzel şanslar var." dedi.

Alimoğlu, "Dubai Sektörel Ticaret Heyetimizin B2B görüşmeleri kapsamında 30’a yakın alıcı firma heyet katılımcılarımızla buluştu. Her bir heyet katılımcımız ortalama 10 firma ile görüşme yaparak yeni bağlantılar kurma fırsatı elde etti. Ayrıca, ziyaret günlerinde heyet katılımcısı firmalarımız Dubai ve Sharjah’ta 9 firmayı yerinde ziyaret ederken fuar ziyaretleri sırasında bölgenin önde gelen firmaları ile de stantlarında görüşmeler gerçekleştirdi. Alıcı firmalar arasında bölgenin güçlü inşaat firmalarının yanı sıra tanınmış depo ve fabrika sahipleri de yer aldı. Bu yoğun ilgi, Türk doğal taşlarının Dubai pazarında güçlü bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. Dubai’nin sabit nüfusu şu anda 3 milyon civarında ve 2040’a kadar 8 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Kısaca yapılaşma Abu Dabi istikametine ve yeni havalimanı istikametine doğru yayılarak devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki mega projelerden biri olan ikinci Palmiye Adası da yolda." diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yıllık 350 milyon dolar doğal taş ihraç ettiğini söyleyen Başkan Alimoğlu, Türkiye’nin 62 milyon dolarlık ihracatla lider ülke konumunda olduğuna değinerek, "BAE’ye yönelik Türkiye geneli doğal taş ihracatımızı 2025 yılına kadar %15 artışla 71 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörel Ticaret Heyetimiz dünya çapında ses getiren Big 5 Global Fuarı’yla eş zamanlı düzenlendi. Heyetimiz ikili görüşmeler sonrasında Dubai Big 5 fuarını da ziyaret etti. Bu sayede, ihracatçılarımız en yeni trendleri ve teknolojileri yakından takip etme fırsatı buldu. Bölgedeki inşaat projeleri ve doğal taş ithalatına dair güncel bilgilerle iş stratejilerini geliştirdiler. Sektörel Ticaret Heyetimizde kurduğumuz yeni iş bağlantıları gelecek yıllarda ihracat rekorlarımıza yenilerini ekleyecek." dedi. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında lastik bottaki 33 düzensiz göçmen yakalandı

Antalya’da yapılan denetimler kapsamında 219 şahıs tutuklandı

Edirne’de taşkın tehlikesi nedeniyle Tunca Köprüsü ulaşıma kapatıldı

İstanbul Valiliği: "Kuduz vakalarında patlama" iddialarını yalanladı

Bakan Gürlek'ten Yalova’daki saldırıya ilişkin açıklama

Siirt’te park isimleri silindi iddiasına belediyeden açıklama

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonunda 5 şüphelinin mal varlıklarına el konuldu

Muğla'da şap karantinası

Mardin’de minibüs ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Erzurum'da taşımalı eğitime ara verildi

Elazığ'ın gizli hazinesi: 40 metreden dökülen görsel şölen

İstanbul Valisi Gül: Toplumu sapkınlığa sevk eden hiçbir faaliyeti kabul etmemiz mümkün değil

ABD'de çığ felaketi: Ölü sayısı 9’a yükseldi

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Meksika'da kartel liderinin öldürülmesinin ardından çatışmalar çıktı

Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü

Malatya'da sokak satıcılarına operasyon: 2 tutuklama

AB'den ABD'ye ticaret anlaşması mesajı: Taahhütlere sadık kalınmalı

İran ile Rusya arasında 500 milyon euroluk füze anlaşması

Malezya'da 7,1 büyüklüğünde deprem

İran ile ABD nükleer görüşmeleri Cenevre'de devam edecek

Ülke genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor

Malezya'da 7,1 büyüklüğünde deprem

Batman’da uzun namlulu silahlı saldırı: 3 yaralı

ABD-İran görüşmeleri Cuma günü yeniden başlayabilir

FSB: Korgeneral Alekseyev'e yönelik suikast girişimi soruşturmasında İngiliz bağlantısı ortaya çıktı

Rusya: Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef aldık, 326 İHA'yı düşürdük

Trump'ın Florida'daki konutunda bir silahlı saldırgan vuruldu

Grönland’dan Trump’ın hastane gemisi planına ret

Gazze'de can kaybı 72 bin 72'ye yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında lastik bottaki 33 düzensiz göçmen yakalandı

Antalya’da yapılan denetimler kapsamında 219 şahıs tutuklandı

Edirne’de taşkın tehlikesi nedeniyle Tunca Köprüsü ulaşıma kapatıldı

İstanbul Valiliği: "Kuduz vakalarında patlama" iddialarını yalanladı

Bakan Gürlek'ten Yalova’daki saldırıya ilişkin açıklama

Siirt’te park isimleri silindi iddiasına belediyeden açıklama

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonunda 5 şüphelinin mal varlıklarına el konuldu