• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,60% 0,11
  • EURO

    52,35% 0,46
  • GRAM ALTIN

    6811,84% -0,26
  • Ç. ALTIN

    10994,46% 0,29

Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında

02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
02 Aralık 2024, Pazartesi 11:33
Türkiyeli doğaltaş ihracatçıları Dubai pazarında
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Dubai’ye düzenlediği “Sektörel Ticaret Heyeti” ile doğal taş sektörünü Ortadoğu’nun kalbine taşıdı.

Dubai pazarının hala canlılığını koruduğunu söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Bazı firmalar Suudi Arabistan'dan aldıkları projelerin üretim süreçlerini Dubai'de gerçekleştiriyor. Dubai, lojistik, iş gücü, maliyet avantajları veya üretim altyapısı nedeniyle tercih ediliyor. Dubai’de inşaat projeleri hız kesmeden devam ederken, gayrimenkul fiyatları da istikrarını sürdürüyor. Gayrimenkul talebi halâ güçlü ve piyasa sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türk mermercilerine Dubai pazarında güzel şanslar var." dedi.

Alimoğlu, "Dubai Sektörel Ticaret Heyetimizin B2B görüşmeleri kapsamında 30’a yakın alıcı firma heyet katılımcılarımızla buluştu. Her bir heyet katılımcımız ortalama 10 firma ile görüşme yaparak yeni bağlantılar kurma fırsatı elde etti. Ayrıca, ziyaret günlerinde heyet katılımcısı firmalarımız Dubai ve Sharjah’ta 9 firmayı yerinde ziyaret ederken fuar ziyaretleri sırasında bölgenin önde gelen firmaları ile de stantlarında görüşmeler gerçekleştirdi. Alıcı firmalar arasında bölgenin güçlü inşaat firmalarının yanı sıra tanınmış depo ve fabrika sahipleri de yer aldı. Bu yoğun ilgi, Türk doğal taşlarının Dubai pazarında güçlü bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. Dubai’nin sabit nüfusu şu anda 3 milyon civarında ve 2040’a kadar 8 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Kısaca yapılaşma Abu Dabi istikametine ve yeni havalimanı istikametine doğru yayılarak devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki mega projelerden biri olan ikinci Palmiye Adası da yolda." diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yıllık 350 milyon dolar doğal taş ihraç ettiğini söyleyen Başkan Alimoğlu, Türkiye’nin 62 milyon dolarlık ihracatla lider ülke konumunda olduğuna değinerek, "BAE’ye yönelik Türkiye geneli doğal taş ihracatımızı 2025 yılına kadar %15 artışla 71 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörel Ticaret Heyetimiz dünya çapında ses getiren Big 5 Global Fuarı’yla eş zamanlı düzenlendi. Heyetimiz ikili görüşmeler sonrasında Dubai Big 5 fuarını da ziyaret etti. Bu sayede, ihracatçılarımız en yeni trendleri ve teknolojileri yakından takip etme fırsatı buldu. Bölgedeki inşaat projeleri ve doğal taş ithalatına dair güncel bilgilerle iş stratejilerini geliştirdiler. Sektörel Ticaret Heyetimizde kurduğumuz yeni iş bağlantıları gelecek yıllarda ihracat rekorlarımıza yenilerini ekleyecek." dedi. (İLKHA) 

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran’dan ABD müttefiki Arap ülkelerine binlerce saldırı

Siirt’te su arızası kısmen giderildi: İki mahallede su kesintisi sürüyor

Iğdır'da silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı

Çocuklar için güvenli dijital ortam

CENTCOM, “İki ABD savaş gemisi Hürmüz’de mayın temizleme görevinde” iddiasında bulundu

Tavuk etleri piyasaya sürülmeden yakalandı

Bursa’da Filistin için kitlesel yürüyüş: Dünya siyonizmden kurtulacak

Siirt’te mesleki eğitim: Öğrenciler mezun olmadan iş sahibi oluyor

Libya jet kazasında sabotaj bulgusu yok

Güney Kore liderinin paylaşımı işgal rejiminde krize neden oldu

Adana'dan işgal rejimine tepki: Filistinli esirlere yönelik idam kararı gayrimeşru bir karar

Balıkesir'de 3.6 büyüklüğünde deprem

İslamabad'da üçlü görüşmeler sona erdi

Lübnan Başbakanı Selam, BM ve ABD ziyaretlerini erteledi

İşgal ordusu son 24 saatte Lübnan'ın güneyine 200'den fazla hava saldırısı düzenledi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran çıkarlarını koruyarak cesurca müzakere edecek

Lufthansa grevi ulaşımı felç etti: 580 uçuş iptal edildi, 72 bin yolcu etkilendi

Şengen'de yeni dönem: Pasaport damgası tarihe karıştı

Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu

Kütahya'da 4,8 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Merkez kütüphane 7/24 açık olacak

Van ve Hakkari’de uyuşturucu operasyonu

Siyer-i Nebi Yarışması'nda Gaziantep'te umre kazanan yarışmacı ödülünü aldı

Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 4 kişi tutuklandı

İran’dan ABD’ye rest: 30 dakika içinde vururuz

Şanlıurfa'nın Fransız işgalindenkurtuluşu: Onikiler ve yerel direnişin belirleyici rolü

Öğretmenini öldüren öğrenciye ağır suçlamalar

ABD’de Trump krizi: Başkanlık yetkileri elinden alınmalı                                 

Yenimahalle’de mobilya deposunda yangın

Hukukçu Ece: Sosyal medya yasası şeffaflık açısından olumlu bir adım

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran’dan ABD müttefiki Arap ülkelerine binlerce saldırı

Siirt’te su arızası kısmen giderildi: İki mahallede su kesintisi sürüyor

Iğdır'da silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı

Çocuklar için güvenli dijital ortam

CENTCOM, “İki ABD savaş gemisi Hürmüz’de mayın temizleme görevinde” iddiasında bulundu

Tavuk etleri piyasaya sürülmeden yakalandı

Bursa’da Filistin için kitlesel yürüyüş: Dünya siyonizmden kurtulacak