-
BIST 100
16054,87%-1,43
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,72% -0,41
-
GRAM ALTIN
7229,96% 0,34
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Türkiye'nin 'ayağına gelen' fırsat! Resmen para akacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin 'ayağına gelen' fırsat! Resmen para akacak
Sağlık turizminde büyük bir sıçrama yapmak için tüm altyapı ve hizmet kalitesine sahip olan Türkiye, 2023’te yıllık 20 milyar doların üzerinde bir gelire ulaşmayı hedefliyor. Kovid-19 salgını döneminde dünyada sağlık altyapısının gücüyle dikkat çeken Türkiye’ye gelen talepler de artıyor. Sektörün temsilci kuruluşları, Türkiye’nin ‘ayağına gelen’ bu fırsatı çok iyi kullanması gerektiğini iletiyor.
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; 100 milyar doları aşan sağlık turizmi pazarının yüzde 40’ını Hindistan alıyor. Türkiye sağlık turistini çeken ilk 10 ülke arasına girmeye çalışırken, 2019 gelirinin 6-8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Türkiye ile birlikte en güçlü ülkeler Hindistan, ABD, Tayvan ve Almanya. Bu pastadan en büyük payı alan Hindistan’ın hijyen standartlarıyla ilgili çekinceler olsa da, özellikle ABD ve Avrupa’da okuyan Hindistanlı hekimlerin, ülkelerine dönerek bağlantılarıyla hasta çektikleri biliniyor.
İLK 3 ÜLKEDEN BİRİ
Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED) Başkanı ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kanpolat, uluslararası toplumun; Kovid-19 sürecinde Türkiye’nin sağlıktaki gücünü kabul ettiğini belirtirken, bu gücün hızla sağlık turizminde kullanılması gerektiğini söyledi. Bürokratik sorunların çözülerek, konuyla ilgili tanıtımların süratle yapılmasını beklediklerini ileten Kanpolat, “Altyapımız güçlü, biz hazırız, sağlık turizminde dünyanın ilk 3 ülkesinden biri olmak için önümüzde engel yok. Rekabette öndeyken, bu fırsatı kullanmakta gecikmeyelim. Türkiye’ye gelmek isteyen binlerce hasta var. Türkiye sağlık turizmi ile iyi döviz rezervi elde edebilir” dedi.
REKABETTE ‘5 ADIM İLERİDE’
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Köksal Holoğlu, sağlık turizminde Türkiye’nin ‘5 temelde’ önde olduğunu vurguladı. Holoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesiyle, 1.5 milyar insanın ulaşabileceği bir konumda. Uluslararası standartlarda çalışıyoruz. Dünyada Türk hekimleri bir marka. Fiyatta çok avantajlıyız. Beşincisi ise yüksek teknolojili sağlık tesislerinin olması. İstanbul’daki MR, tomografi sayısı; tüm İngiltere’den daha fazla. Saç ekimi için yılda 1 milyon kişi geliyor.”
FONLAR ‘6 AYLIK KÖY’ İSTİYOR...
Mehmet Kanpolat, “İskandinav ülkeleri, sağlık turizmi için ‘6 ay yaşanacak merkezler, köyler oluşturun’ diyor. Ama bu tesislerin hangi bakanlığa ait olacağında bile belirsizlik var; bürokratik sorunları aşmamız lazım” dedi.
Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı
HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu
Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiye ve maaş ödemeleri yarın başlıyor
SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt
Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 444 bine çıktı
Türkiye sahipli bir gemi İran izinli Hürmüz Boğazı’ndan geçti
Batman'da anız yangını söndürüldü
Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi
Avukat Harmancı: Rıza dışı aşı uygulamaları anayasanın 17. maddesini ihlal ediyor
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı için kapsamlı tedbirler alındı
Konut satışları şubatta yüzde 5,9 arttı
AYM: Anayasa’yı ihlal suçunda kanunilik ilkesi ihlal edilmedi
Moskova’dan uyarı: ABD ve israilin saldırıları, bölge için geri dönülmez sonuçlar doğurabilir
İnşaat üretimi yıllık yüzde 8 arttı
Balıkesir'de günlerdir aranan emekli öğretmen ölü bulundu
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,4 azaldı
Çiftçilere 10 milyar 688 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
Filistin içerikleri dijital saldırının hedefi: Şubatta 800 ihlal
Brent petrol 97,77 dolardan işlem görüyor
Gemi adamlarına ödenecek iaşe bedeli artırıldı
Gaziantep’te el yazması tarihi eser satmaya çalışan şüpheli yakalandı
Uzmanından minik kalpleri bekleyen tehlikelere karşı önemli uyarılar
Bursa’da drift görüntülerini paylaşan sürücüye 46 bin TL ceza kesildi
Trump'ın Barış Konseyi projesi işlevsiz kaldı: Gazze çaresiz
Gaziantep'te kaçak tıbbi malzeme operasyonu
Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?
Sanatçılardan Gazze’de barınak okuluna duvar resimleri
Afganistan’dan Pakistan’ın saldırılarına ilişkin açıklama
Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor
Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Yükleniyor






