-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,32% 0,21
-
GRAM ALTIN
6333,23% 1,40
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Türkiye'nin 'ayağına gelen' fırsat! Resmen para akacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin 'ayağına gelen' fırsat! Resmen para akacak
Sağlık turizminde büyük bir sıçrama yapmak için tüm altyapı ve hizmet kalitesine sahip olan Türkiye, 2023’te yıllık 20 milyar doların üzerinde bir gelire ulaşmayı hedefliyor. Kovid-19 salgını döneminde dünyada sağlık altyapısının gücüyle dikkat çeken Türkiye’ye gelen talepler de artıyor. Sektörün temsilci kuruluşları, Türkiye’nin ‘ayağına gelen’ bu fırsatı çok iyi kullanması gerektiğini iletiyor.
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; 100 milyar doları aşan sağlık turizmi pazarının yüzde 40’ını Hindistan alıyor. Türkiye sağlık turistini çeken ilk 10 ülke arasına girmeye çalışırken, 2019 gelirinin 6-8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Türkiye ile birlikte en güçlü ülkeler Hindistan, ABD, Tayvan ve Almanya. Bu pastadan en büyük payı alan Hindistan’ın hijyen standartlarıyla ilgili çekinceler olsa da, özellikle ABD ve Avrupa’da okuyan Hindistanlı hekimlerin, ülkelerine dönerek bağlantılarıyla hasta çektikleri biliniyor.
İLK 3 ÜLKEDEN BİRİ
Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED) Başkanı ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kanpolat, uluslararası toplumun; Kovid-19 sürecinde Türkiye’nin sağlıktaki gücünü kabul ettiğini belirtirken, bu gücün hızla sağlık turizminde kullanılması gerektiğini söyledi. Bürokratik sorunların çözülerek, konuyla ilgili tanıtımların süratle yapılmasını beklediklerini ileten Kanpolat, “Altyapımız güçlü, biz hazırız, sağlık turizminde dünyanın ilk 3 ülkesinden biri olmak için önümüzde engel yok. Rekabette öndeyken, bu fırsatı kullanmakta gecikmeyelim. Türkiye’ye gelmek isteyen binlerce hasta var. Türkiye sağlık turizmi ile iyi döviz rezervi elde edebilir” dedi.
REKABETTE ‘5 ADIM İLERİDE’
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Köksal Holoğlu, sağlık turizminde Türkiye’nin ‘5 temelde’ önde olduğunu vurguladı. Holoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesiyle, 1.5 milyar insanın ulaşabileceği bir konumda. Uluslararası standartlarda çalışıyoruz. Dünyada Türk hekimleri bir marka. Fiyatta çok avantajlıyız. Beşincisi ise yüksek teknolojili sağlık tesislerinin olması. İstanbul’daki MR, tomografi sayısı; tüm İngiltere’den daha fazla. Saç ekimi için yılda 1 milyon kişi geliyor.”
FONLAR ‘6 AYLIK KÖY’ İSTİYOR...
Mehmet Kanpolat, “İskandinav ülkeleri, sağlık turizmi için ‘6 ay yaşanacak merkezler, köyler oluşturun’ diyor. Ama bu tesislerin hangi bakanlığa ait olacağında bile belirsizlik var; bürokratik sorunları aşmamız lazım” dedi.
İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz
Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı
Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama
Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız
İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor
Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!
Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Yükleniyor







