• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyon ağı genişliyor

23 Kasım 2022, Çarşamba 03:30
23 Kasım 2022, Çarşamba 03:30
Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyon ağı genişliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyon ağı genişliyor

EnerjiSA Enerjinin yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu ’Eşarj’, Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden Kadoil ile Türkiye’deki elektrikli araç şarj istasyon ağını genişletiyor. İş birliği ile Türkiye’nin 81 ilinde binin üzerinde yüksek hızlı şarj istasyonu hedefine uygun olarak 50 ilde 100 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurulması hedefleniyor.
Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu şirketi olan Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ve hızlı şarj istasyonu yatırımını teşvik etmek amacıyla iş birliklerine devam ediyor. Eşarj, Türkiye’nin her köşesinde 600’den fazla bayisi ile müşterilerine akaryakıt ve LPG sunan Kadoil ile iş birliği anlaşması imzalayarak hizmet ağını genişletiyor. Anlaşma ile 50 ilde 100 istasyona ulaşılması hedefleniyor. Eşarj ve Kadoil iş birliğinde kurulacak tüm istasyonlar yüksek hızlı (DC) olarak müşterilerine hizmet sağlayacak. İş birliği sayesinde elektrikli araçlar, yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bataryalarını 30 dakikada yüzde 80 doluluk oranına getirebilecek. Bu ortaklıkla beraber tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olacak yüksek performanslı şarj ağı sayesinde, Eşarj ve Kadoil müşterileri batarya endişesi yaşamadan seyahatlerini sürdürülebilecek.
Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve EnerjiSA Enerji CEO’su Murat Pınar, “Türkiye’nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu ağı Eşarj olarak ülkemize ve insanımıza karşı sorumluluklarımız var. Müşterilerimizin hiçbir tereddüt yaşamadan elektrikli araç kullanımına yönelmesini sağlamak, kesintisiz ve konforlu yolculuk için onların yanında yer almak bizim için çok önemli. Bu noktada elektrikli araç ekosistemine dahil olmak isteyen her paydaşla iş birliğini önemsiyoruz. Bu doğrultuda öncü ve kapsayıcı bir şirket olarak gördüğümüz Kadoil ile bu iş birliğine imza atmaktan son derece memnunuz” dedi.
Kadoil Yönetim Kurulu Başkanı Nergiz Kadooğlu Çifçi ise Eşarj ve Kadoil işbirliği hakkında, “Dünyada büyük bir değişim yaşanıyor. Yeni mobilite ve elektrifikasyon artık hayatımızın bir parçası olma yolunda. Yaygın bir şarj istasyonu altyapısının kurulması bu değişimin olmazsa olmazı. Kadoil olarak, bu yeni geleceğe uyum sağlamak ve mevcut yatırımlarda göz önüne alındığında, şarj istasyon altyapısı için akaryakıt istasyonlarının tercih edileceğine inanıyoruz. Geleceği kurgularken, son 100 yılda akaryakıtla çalışan araçlar için kurduğumuz, milyarlarca dolar yatırdığımız altyapıya sahip, 150 binden fazla çalışana istihdam sağlayan sektörümüz öne çıkacaktır.
Sektörün en hızlı büyüyen ve en değerli markalarından Eşarj ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu projenin yaygınlaşması ile tüm elektrikli araç sahibi misafirlerimize Kadoil güvencesinde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu iş birliğinin iki şirket, bayilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Kadoil hakkında
Türkiye’nin köklü kuruluşlarından Kadooğlu Holding AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Petrolcülük Taşımacılık Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat AŞ; akaryakıt sektörüne 2000 yılında giriş yapmış, 2006 yılında ise Kadoil markası ile akaryakıt dağıtım şirketi olarak sektörde yer almaya başlamıştır. Kadoil, akaryakıt ve LPG dağıtım sektöründe 600’ün üzerindeki bayiliği ve 16 bölge müdürlüğü ile üst sıralardaki yerini korumaktadır.

Eşarj hakkında
EnerjiSA Enerjinin sermayesinin tamamına sahip olduğu EnerjiSA Müşteri Çözümleri AŞ’nin yüzde 94 oranında pay sahibi olduğu Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ (Eşarj), Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu operatörü olarak 2021 yıl sonu itibarıyla 263 halka açık noktada 494 şarj soketi (170’si hızlı şarj soketi olmak üzere) ile elektrikli araç istasyon ağı yönetmektedir.
[gallery ids=',62366,62367']

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı