-
BIST 100
17854,97%0,17
-
DOLAR
45,19% 0,03
-
EURO
53,00% 0,03
-
GRAM ALTIN
6650,45% -0,77
-
Ç. ALTIN
10657,25% 0,00
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor
Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu proje ile Van'dan Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşeceğini açıklayarak, projenin terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği için terör örgütü tarafından tehditlerle engellenmeye çalışıldığını anlattı.
Karaismailoğlu, 'Yol, ticaret yapmak için olduğu kadar insanları birleştirmek için, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştirmek için yapılır. Yol, medeniyet için yapılır, gelecek nesiller için yapılır. Terör örgütleri de bu birliği, bu kardeşliği, daha medeni güçlü bir Türkiye'yi istemedikleri için bu projenin hayata geçmesine engel olmak istiyor. Çünkü, yolunuz yoksa, eliniz kolunuz bağlı demektir. Yolunuz yoksa; ulaşamıyorsanız, erişemiyorsanız muasır medeniyetten bahsedemezsiniz. Turizmden, ticaretten bahsedemezsiniz. Bırakın küresel ölçekte rekabet etmeyi, kendi insanınızın refahını bile sağlayamazsınız. 11 Temmuz’da hizmete girecek bu proje de bölgede hem ekonomik kalkınmayı sağlayacak hem de birliği beraberliği artıracak' dedi.
'TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ'
Bakan Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü'nün 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğunu belirtirken, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt'in Pervari ilçesinin; Şırnak, Bitlis ve Van arasında köprü konumunda olduğunu ve Beğendik Köprüsü’nün yapımının bu nedenle büyük önem taşıdığını anlattı. Beğendik Köprüsü'nü de içinde barındıran 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı-Pervari İl Yolu'nun 11 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılacağı törenle hizmete açılacağını bildiren Karaismailoğlu, proje ile Pervari'nin ulaşım standardının yükseleceğini ve çevre illere yüksek standartlı bir yolla bağlanacağını vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, 2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü’nün 210 metre orta açıklığı ile Dengeli Konsol sistemiyle Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi.
1 MİLYAR 510 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Projenin Küçüksu-Pervari Yolu'nun kapasitesini artıracağını ve trafik güvenliğini sağlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişiminin hız kazanacağının altını çizdi. Projenin 1998 yılında yapımına başlandığını ve 1 milyar 510 milyar liralık yatırımla tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, 'Bu proje bölge halkı için büyük öneme sahip. Mevcut yolun çok büyük bir bölümü stabilize yol ve çok büyük bir rakımda dağları dolaşarak gidiyor. Hem çok tehlikeli hem de çok uzun bir yol. Projeyi mevcut yolun daha aşağısında tamamladık ve köprülerle tünellerle yolun güvenliğini ve konforunu artırdık. Proje sayesinde Van’da Pervari’ye 5 saati bulan seyahat süresini 2 saate kadar düşürmüş olduk' diye konuştu.
Karaismailoğlu, 1998'den itibaren yapımına başlanan yol ve köprü yapımının, özellikle terör örgütlerinin bu projenin tamamlanmaması amacıyla gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle ağır ilerlediğini belirterek, 'Söz konusu proje, terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bölgede önemli bir ekonomik bir ivme sağlayacağı için proje şantiyelerinde işçilerimizi tehdit ettiler. Bu nedenle bölge halkımız için canla başla çalıştık ve bu projeyi tamamladık. İnanıyorum ki bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivme ile hem yatırım artıracak' ifadesini kullandı.
ÖNEMLİ İSTİHDAM KAPISI OLDU
Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü ile Beğendik-Pervari arasının 8 kilometre kısalacağını da anlatarak projenin tasarımından proje ve inşasına kadar tamamen Türk mühendis ve işçilerinin emeği ile yapıldığını kaydetti. Köprünün yapımında da yüzde yüz yerli malzeme kullanıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, 'Yapım çalışmaları boyunca 255'i Beğendik Köprüsü'nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi. Yapımı dahi bölge insanımız için önemli bir iş kapısı oldu' dedi.
Hindistan'daki yolcu teknesi kazasında ölü sayısı 13'e yükseldi
Mayıs ayında şaşırtan tablo: Çamlıyayla’da kar
Kayapınar Belediye Başkanı Özhan, HÜDA PAR Gercüş İlçe Kongresi'ne katıldı
Dr. Kayserili: Hareketsizlik ve yanlış duruş bel ağrılarını artırıyor
Gaziantep'te 2 bin 162 aranan şahıs yakalandı
Rusya'daki maden çökmesinde ölü sayısı 8'e yükseldi
Belediye Başkanı Özhan'dan Habizbinililer Derneği'ne ziyaret
Rusya, ABD'yi diplomatların çocuklarına usulsüz bir şekilde vatandaşlık vermekle suçladı
18 yıl sonra tarihi temas: Türkiye'den Erivan'a kritik üst düzey ziyaret
Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil'den, Bangladeş'te yetimlere ziyaret
Macron’dan Hürmüz Boğazı için koordinasyon çağrısı
Ben-Gvir’in altın idam urganı sembolü aslında kendi nihai sonucunu mu temsil ediyor
24 ilde siber suç operasyonu: 127 kişi tutuklandı
Batman’da Uzmanlardan Uyarı Kadınlarda Kısırlığa Dikkat
Şantiye şeflerinden yetkililere çağrı: Artan hırsızlık olaylarına müdahale edilmeli
Batman merkezli tefecilik operasyonu: 5 gözaltı, 2 tutuklama
Afganistan'ın batısında 80 kalkınma projesi tamamlandı
Filipinler’de Mayon Yanardağı’nda alarm sürüyor
Ateşkese rağmen işgalcilerden Lübnan'ın güneyindeki 4 belde için saldırı tehdidi
ABD’den Hürmüz Boğazı’na 15 bin asker
Zelenskiy’den 78 milyar sterlin için Kral Charles’a teşekkür
Nisan ayında en yüksek fiyat artışı doğal gazda
Nablus'ta yürek burkan an: Eşinin doğum yaptığı hastaneye şehit olarak getirildi
Kolombiya’da "canavar kamyon" kalabalığın arasına daldı: 3 ölü, 40 yaralı
İran’dan Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye sert uyarı
Pakistan ve İran dışişleri bakanları görüştü
Çocuğunuzla sağlıklı iletişimin püf noktaları
Nisan enflasyonu açıklandı: TÜFE aylık yüzde 4,18, yıllık yüzde 32,37’ye yükseldi
Filipinler’de 6 büyüklüğünde deprem
Şanlıurfa HÜDA PAR İl Başkanı Polat’tan "afet bölgesi" çağrısı
Yükleniyor







