• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor

10 Temmuz 2020, Cuma 09:21
10 Temmuz 2020, Cuma 09:21
Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu proje ile Van'dan Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşeceğini açıklayarak, projenin terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği için terör örgütü tarafından tehditlerle engellenmeye çalışıldığını anlattı.



Karaismailoğlu, 'Yol, ticaret yapmak için olduğu kadar insanları birleştirmek için, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştirmek için yapılır. Yol, medeniyet için yapılır, gelecek nesiller için yapılır. Terör örgütleri de bu birliği, bu kardeşliği, daha medeni güçlü bir Türkiye'yi istemedikleri için bu projenin hayata geçmesine engel olmak istiyor. Çünkü, yolunuz yoksa, eliniz kolunuz bağlı demektir. Yolunuz yoksa; ulaşamıyorsanız, erişemiyorsanız muasır medeniyetten bahsedemezsiniz. Turizmden, ticaretten bahsedemezsiniz. Bırakın küresel ölçekte rekabet etmeyi, kendi insanınızın refahını bile sağlayamazsınız. 11 Temmuz’da hizmete girecek bu proje de bölgede hem ekonomik kalkınmayı sağlayacak hem de birliği beraberliği artıracak' dedi.

'TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ'

Bakan Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü'nün 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğunu belirtirken, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt'in Pervari ilçesinin; Şırnak, Bitlis ve Van arasında köprü konumunda olduğunu ve Beğendik Köprüsü’nün yapımının bu nedenle büyük önem taşıdığını anlattı. Beğendik Köprüsü'nü de içinde barındıran 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı-Pervari İl Yolu'nun 11 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılacağı törenle hizmete açılacağını bildiren Karaismailoğlu, proje ile Pervari'nin ulaşım standardının yükseleceğini ve çevre illere yüksek standartlı bir yolla bağlanacağını vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, 2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü’nün 210 metre orta açıklığı ile Dengeli Konsol sistemiyle Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi.

1 MİLYAR 510 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Projenin Küçüksu-Pervari Yolu'nun kapasitesini artıracağını ve trafik güvenliğini sağlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişiminin hız kazanacağının altını çizdi. Projenin 1998 yılında yapımına başlandığını ve 1 milyar 510 milyar liralık yatırımla tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, 'Bu proje bölge halkı için büyük öneme sahip. Mevcut yolun çok büyük bir bölümü stabilize yol ve çok büyük bir rakımda dağları dolaşarak gidiyor. Hem çok tehlikeli hem de çok uzun bir yol. Projeyi mevcut yolun daha aşağısında tamamladık ve köprülerle tünellerle yolun güvenliğini ve konforunu artırdık. Proje sayesinde Van’da Pervari’ye 5 saati bulan seyahat süresini 2 saate kadar düşürmüş olduk' diye konuştu.

Karaismailoğlu, 1998'den itibaren yapımına başlanan yol ve köprü yapımının, özellikle terör örgütlerinin bu projenin tamamlanmaması amacıyla gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle ağır ilerlediğini belirterek, 'Söz konusu proje, terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bölgede önemli bir ekonomik bir ivme sağlayacağı için proje şantiyelerinde işçilerimizi tehdit ettiler. Bu nedenle bölge halkımız için canla başla çalıştık ve bu projeyi tamamladık. İnanıyorum ki bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivme ile hem yatırım artıracak' ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ İSTİHDAM KAPISI OLDU

Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü ile Beğendik-Pervari arasının 8 kilometre kısalacağını da anlatarak projenin tasarımından proje ve inşasına kadar tamamen Türk mühendis ve işçilerinin emeği ile yapıldığını kaydetti. Köprünün yapımında da yüzde yüz yerli malzeme kullanıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, 'Yapım çalışmaları boyunca 255'i Beğendik Köprüsü'nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi. Yapımı dahi bölge insanımız için önemli bir iş kapısı oldu' dedi.

“Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı

Bursa’da su ürünlerine denetim: 2 kişiye ceza, 1,8 ton balığa el konuldu

Uzmanından hatırlatma: Rahim ağzı kanseri düzenli kontrollerle önlenebilir

İşgalciler Atara askeri kontrol noktasını kapattı

Bingöl’de trafik kazası: 3 yaralı

Sessiz İlerliyor, yıllar sonra ortaya çıkıyor: ücretsiz kanser taramalarına çağrı

Bingöl’de iş yerinden hırsızlık şüphelisi tutuklandı

2025’te Şanlıurfa’da siber suçlarla mücadelede bilançosu

Hindistan'da dijital gözetim kıskacı: Vatandaşların mahremiyeti kalmadı

Ceyhan ve Yumurtalık’taki bazı alanlar kimya endüstri bölgesi ilan edildi

Sosyal medya yasağı çocukları korur mu?

Şanlıurfa’da bir baba yeni doğan bebeğine ‘Yahya Sinvar’ ismini verdi

Kuyuya düşen "Yavru boncuk" itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Son 24 saatte İran’da yaşananlar

“Gazeteciliğin Yolculuğu” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

İstanbul ve Gürbulak’ta uyuşturucu operasyonu

Dr. Gökşenoğlu: Donuk omuz kalıcı hareket kısıtlılığına yol açabilir

34 ilde FETÖ operasyonu: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den 48 il için "sarı" kodlu uyarı

Suriye ordusu: Şeyh Maksud Mahallesi tamamen temizlendi

HÜDA PAR Isparta İl Başkanı Demir'den 10 Ocak mesajı

X, İran bayrağının görselini değiştirdi

Kışın doğal antibiyotiği: Kelle paça

Gazze'de ekipman engeli: Enkaz altından çıkarılamayan 10 bin şehit

Kars’ta yolcu otobüsü kargo kamyonuna çarptı: 9 yaralı

Siyonist rejimin dost durağı: 2025'te 1,5 milyon Yahudi BAE'yi ziyaret etti

UNRWA'nın "Gazze dışı personel" kararı tepki çekti: "Bu bir idari infaz"

İngiltere, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimaline hazırlanıyor

Gaziantep'te aranan 18 şüpheli yakalandı

Trump'tan İran'a tehdit, Suriye'ye "barış" mesajı ve Grönland çıkışı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı

Bursa’da su ürünlerine denetim: 2 kişiye ceza, 1,8 ton balığa el konuldu

Uzmanından hatırlatma: Rahim ağzı kanseri düzenli kontrollerle önlenebilir

İşgalciler Atara askeri kontrol noktasını kapattı

Bingöl’de trafik kazası: 3 yaralı

Sessiz İlerliyor, yıllar sonra ortaya çıkıyor: ücretsiz kanser taramalarına çağrı

Bingöl’de iş yerinden hırsızlık şüphelisi tutuklandı