-
BIST 100
18551,85%0,08
-
DOLAR
45,36% 0,27
-
EURO
53,40% 0,35
-
GRAM ALTIN
6886,52% 1,04
-
Ç. ALTIN
11000,68% -0,45
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor
Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu proje ile Van'dan Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşeceğini açıklayarak, projenin terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği için terör örgütü tarafından tehditlerle engellenmeye çalışıldığını anlattı.
Karaismailoğlu, 'Yol, ticaret yapmak için olduğu kadar insanları birleştirmek için, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştirmek için yapılır. Yol, medeniyet için yapılır, gelecek nesiller için yapılır. Terör örgütleri de bu birliği, bu kardeşliği, daha medeni güçlü bir Türkiye'yi istemedikleri için bu projenin hayata geçmesine engel olmak istiyor. Çünkü, yolunuz yoksa, eliniz kolunuz bağlı demektir. Yolunuz yoksa; ulaşamıyorsanız, erişemiyorsanız muasır medeniyetten bahsedemezsiniz. Turizmden, ticaretten bahsedemezsiniz. Bırakın küresel ölçekte rekabet etmeyi, kendi insanınızın refahını bile sağlayamazsınız. 11 Temmuz’da hizmete girecek bu proje de bölgede hem ekonomik kalkınmayı sağlayacak hem de birliği beraberliği artıracak' dedi.
'TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ'
Bakan Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü'nün 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğunu belirtirken, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt'in Pervari ilçesinin; Şırnak, Bitlis ve Van arasında köprü konumunda olduğunu ve Beğendik Köprüsü’nün yapımının bu nedenle büyük önem taşıdığını anlattı. Beğendik Köprüsü'nü de içinde barındıran 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı-Pervari İl Yolu'nun 11 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılacağı törenle hizmete açılacağını bildiren Karaismailoğlu, proje ile Pervari'nin ulaşım standardının yükseleceğini ve çevre illere yüksek standartlı bir yolla bağlanacağını vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, 2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü’nün 210 metre orta açıklığı ile Dengeli Konsol sistemiyle Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi.
1 MİLYAR 510 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Projenin Küçüksu-Pervari Yolu'nun kapasitesini artıracağını ve trafik güvenliğini sağlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişiminin hız kazanacağının altını çizdi. Projenin 1998 yılında yapımına başlandığını ve 1 milyar 510 milyar liralık yatırımla tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, 'Bu proje bölge halkı için büyük öneme sahip. Mevcut yolun çok büyük bir bölümü stabilize yol ve çok büyük bir rakımda dağları dolaşarak gidiyor. Hem çok tehlikeli hem de çok uzun bir yol. Projeyi mevcut yolun daha aşağısında tamamladık ve köprülerle tünellerle yolun güvenliğini ve konforunu artırdık. Proje sayesinde Van’da Pervari’ye 5 saati bulan seyahat süresini 2 saate kadar düşürmüş olduk' diye konuştu.
Karaismailoğlu, 1998'den itibaren yapımına başlanan yol ve köprü yapımının, özellikle terör örgütlerinin bu projenin tamamlanmaması amacıyla gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle ağır ilerlediğini belirterek, 'Söz konusu proje, terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bölgede önemli bir ekonomik bir ivme sağlayacağı için proje şantiyelerinde işçilerimizi tehdit ettiler. Bu nedenle bölge halkımız için canla başla çalıştık ve bu projeyi tamamladık. İnanıyorum ki bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivme ile hem yatırım artıracak' ifadesini kullandı.
ÖNEMLİ İSTİHDAM KAPISI OLDU
Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü ile Beğendik-Pervari arasının 8 kilometre kısalacağını da anlatarak projenin tasarımından proje ve inşasına kadar tamamen Türk mühendis ve işçilerinin emeği ile yapıldığını kaydetti. Köprünün yapımında da yüzde yüz yerli malzeme kullanıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, 'Yapım çalışmaları boyunca 255'i Beğendik Köprüsü'nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi. Yapımı dahi bölge insanımız için önemli bir iş kapısı oldu' dedi.
Türkiye-BAE İş Forumu İstanbul’da düzenlendi
Kaliforniya’da 420 bin şeftali ağacı kesilecek
Kastamonu merkezli uyuşturucu operasyonunda 16 tutuklama
Yeşilyurt'ta deprem konutları için çalışmalar devam ediyor
Bakan Kurum: COP31’de dayanıklı şehirler öncelikli başlıklardan biri olacak
Bingöl’de Kur’an yarışmalarında il birincileri belli oldu
Bakan Memişoğlu: Bitlis'i sağlık anlamında Türkiye'nin iyi şehirlerinden biri haline getireceğiz
Çin, Andes virüsünün insanlarda bulaşmasına dair herhangi bir vaka bildirmedi
Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama
Gaziantep'te arama kaydı bulunan 20 şüpheli yakalandı
Tarihi Gasilhane binası için tahliye kararı
HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Vergi yükü dar gelirlinin sırtındadır
İran, bir petrol tankerine el koydu
Cuma hutbesi: İbadetler, bizi Rabbimize yakınlaştırır
Konak Pier özelleştirme kapsamına alındı
Türkiye ile Fildişi Sahili arasında savunma alanında protokol imzalandı
Adalet Bakanlığı: Bağımlılıkla mücadelede infaz sisteminde dönüşüm
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Okul güvenliği toplum güvenliğidir
Malatya'da ikinci hac kafilesi de dualarla uğurlandı
Marmara Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Merkezi Yalova’da açıldı.
İstanbul’da yaşlı bakım merkezinde şiddet
Nisan 2026, kaydedilen en sıcak üçüncü nisan ayı
Rusya: Kiev ateşkese uymadı
Mahalle dizilerinden mafya dizilerine: Toplumsal dönüşümün aynası mı?
Ordu merkezli suç örgütü operasyonunda 41 kişi tutuklandı
Güney Kore’den ithalat navlun ücretleri için özel önlem
Mardin'de düzenlenen Bilim ve Sanat Festivalinde imam hatip öğrencilerinin hazırladığı projeler yoğun ilgi gördü
4688 sayılı kanun için komisyon ilk toplantısını yapıyor
İngiltere’de Çin adına casusluk davasında iki sanığa mahkûmiyet
Bursa’da atıl araziler yem üretimine kazandırılıyor
Yükleniyor







