• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Türkiye'nin ikinci büyük Kütüphanesi Gaziantep'te açıldı

GÜNDEM 8.12.2024 13:53:39 0
Türkiye

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi "Şahinbey Millet Kütüphanesi" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kütüphaneni hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, "Ankara’daki eserimizi yaptığımız zaman birileri ‘Yapamaz, edemez’ falan diyorlardı. Yaptık ve şu anda dünyanın değişik yerlerinden gelen bütün devlet başkanları orayı gezdikleri zaman ‘Bu projenin bir örneği bize verilebilir mi?’ diyorlar. Biz de ‘Tabi bu tür şeyleri kıskanmıyoruz. Yeter ki alın, böyle bir projeyi ülkenizde uygulayın’ diyoruz. Gaziantep’imizde de böyle bir kültür sanat merkezinin olması, Anadolu’nun göbeğinde olması, bizim için ayrı bir iftihar vesilesi. Sizlerin vasıtasıyla 81 ilimizdeki tüm gençlerimize, istikbalimizin teminatı olan tüm evlatlarımıza, sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. Anadolu’nun göbeğinde, Gaziler diyarında, Gaziantep’imizde böyle bir merkezin açılmış olması hakikaten bizim için bir iftihar vesilesi. Bütün bu eserlerle beraber gençlerimiz bu kitaplardan istifade edecekler ve bu istifadeyle kalmayacak buraya bir çekim alanı oluşturmak suretiyle de gençlerimiz burayı kendileri için merkez haline getirmiş olacaklar." dedi.

"Gençlerimize yönelik faaliyetlerini de takdirle karşılıyoruz"

"Hasbihal edeceğimiz, hemhal olacağımız gençlik buluşmamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diyen Erdoğan,

"Umudunuz, enerjiniz, hüsnükabulünüz için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediye’mizi bu güzel programı gerçekleştirdiğimiz millet kütüphanesini şehrimize kazandırdığı için tebrik ediyorum. Burası aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesiymiş. Şahinbey Belediye'mizin 218 bin öğrenciyi ecdadımızla buluşturduğu Çanakkale gezileri başta olmak üzere, gençlerimize yönelik faaliyetlerini de takdirle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

14 bin 492 metrekarelik araziye kurulan Şahinbey Millet Kütüphanesi, aynı anda 4 bin 500 kişiye hizmet veriyor.

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olan ve 6 kattan oluşan tesisin içerisinde; çocuk kütüphanesi, kitap okuma salonları, engelsiz yaşam birimi, kitap tasnif salonu, güncel süreli yayınlar, güzel sanatlar salonu, 7/24 açık çalışma alanı, bireysel çalışma salonu, vıp salonu, grup çalışma odaları, özel grup çalışma salonu, abdesthane ve mescitler, lise, üniversite sınavları ve lisans lisansüstü çalışma salonu, tasnif, ciltleme, onarım ve dijitalleştirme odaları, bilgisayarlı çalışma salonları, rezerv odalar ve sığınak, kafe ve yemekhane, dijital arşivler salonu, cep kafeler ile dijital çalışma salonu bulunuyor. (İLKHA)

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ