Türkiye'nin ilk gezici "Hadimü'l Haremeyn Kutsal Emanetler" sergisi Bursa'da yoğun ilgi görüyor

RÖPORTAJ 17.03.2025 17:02:13 0
Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bursa'da Ramazan etkinlikleri kapsamında "Hadimü'l Haremeyn Kutsal Emanetler" sergisi ziyarete açıldı. Sergide, İslam dünyasının en değerli emanetlerinden olan Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif gibi kutsal eşyalar yer alıyor.

Barış Manço Kültür Merkezindeki sergide, İslam dünyasının en değerli emanetlerinden olan Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif gibi kutsal eşyalar yer alıyor.

Ziyaretçiler, bu manevi değer taşıyan eserlerle hem tarihi bir yolculuğa çıkacak hem de İslam’ın kutsal emanetlerine daha yakından tanıklık etme fırsatı bulacak.

"Hadimü'l Haremeyn Kutsal Emanetler" sergisi ile ilgili İLKHA' ya konuşan sergi yetkilisi Güvenç Taşer, serginin Türkiye'nin ilk ve tek gezici kutsal emanetler sergisi olduğunu belirterek, "Amacımız, kutsal parçalarla insanları buluştururken sadece Ramazan ayıyla sınırlandırmamaktır. Ramazan ayı dışında günlerde insanları kutsal parçalarla buluşturmak gayemiz vardır. Kutsal parçalarla beraber insanlara sunmaya gayret ettiğimiz en önemli nokta, insanları buradan herhangi bir Kur'an-ı Kerim ayetiyle gönderebilmektir. Bunu sağlayabildiğimiz takdirde amacımıza ulaşacağız inşallah." dedi.

"En büyük kutsal emanet: Peygamber Efendimiz ve Kur'an-ı Kerim'dir"

Taşer, "Bursa'nın Yıldırım ilçesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde Mart ayının 20'sine kadar, saat 14.00 - 22.00 saatleri arasında sergimizi insanlar gezebilirler. Serginin içinde orijinal olan parçalar da, orijinal olmayan parçalar da vardır. Müzelerde, önemli olan insanlara öğrenmeyi kolaylaştırmak adına deneyim yaşatabilmektir. En büyük kutsal emanet, Rabbimizin bize göndermiş olduğu Peygamber Efendimiz ve Kur'an-ı Kerim'dir." diye belirtti.

"Kutsal emanet sergisine öğrenciler çok büyük ilgi gösteriyor"

Dört yıldır kutsal emanetler sergisi düzenlediklerini ifade eden Taşer, "Sergi, ortalama 6-7 ilçede sergilendi. Yüz binin üzerinde ziyaretçi kabul edildi. Özellikle okullarda öğrencilerimiz sergiye çok büyük ilgi gösteriyor. Tanıtımlar sağlıklı yapıldığı takdirde, insanlara bu bilgilere ulaştığı takdirde, ziyaretçiler gerçekten yoğun bir şekilde iştirak ediyorlar. Kutsal emanetler sergisi, kutsal emanetleri Türkiye'de daha sonra da yurt dışında Müslüman olan ve olmayan her insanla buluşturmak adına gerçekleştirilmiş bir sergidir. Müslümanlık ve İslam, her insanı kucaklaşmayı gerektirir." diye konuştu.

Sergi, Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezinde 20 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. (İLKHA)

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

Yükleniyor