• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Türkiye’nin ilk milli bomba atarlı drone'u Songar

01 Mart 2021, Pazartesi 08:52
01 Mart 2021, Pazartesi 08:52
Türkiye’nin ilk milli bomba atarlı drone
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’nin ilk milli bomba atarlı drone'u Songar

 Asisguard Sistem Mühendisi ve Songar’ın Teknik Proje Yöneticisi Dilan Yılmaz Çakmak, ''Bomba atar özelliğinin eklenmesinden sonra, son olarak 4X4 kara aracı entegrasyonu da sağladık. 'Songar', artık sınır ve sınır ötesi operasyonlarda pusulara, tehditlere karşı taarruz amaçlı daha etkin şekilde kullanılabilecek” dedi. 

İlk yerli ve milli silahlı drone sistemi olarak tanınan Songar'a, önemli bir güç katan bomba atar sistemi, Konya'nın Beyşehir ilçesi Huğlu beldesinde yerli silah üretimi yapan Akdaş Silah Sanayi geliştirdi.  Songar’ın Teknik Proje Yöneticisi Dilan Yılmaz Çakmak,  ilk otomatik makineli tüfekten sonra 'bomba atar' özelliği de eklenen Songar'da sistemi geliştirmeye ve faydalı yük modelleri eklemeye devam ettiklerini belirtti. Çakmak, ''Askeri teknolojik sistem  'Songar' silahlı drone sistemlerinden farklılaşan özelliklere sahip. Songar,  otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş üç kilometre yarıçaplı bir menzil içinde görev icra ediyor. Gerçek zamanlı görüntü aktarım sistemine sahip olan Songar; tekli veya çoklu drone sistemiyle, hedef bölgenin belirlenmesi, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonrası analiz için veri ve video kaydı gibi kritik birçok görevi yerine getiriyor” dedi.



Asisguard olarak Akdaş Silah Sanayi ile bomba atar aşamasında çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Çakmak,  “Projemiz devam ediyor. Akdaş’la savunma sanayimiz için yenilikçi ve etkin bomba atar sistemi geliştirmekten memnunuz. Bomba atar özelliğinin eklenmesinden sonra, son olarak 4X4 kara aracı entegrasyonu da sağladık. Songar, artık sınır ve sınır ötesi operasyonlarda pusulara, tehditlere karşı taarruz amaçlı daha etkin şekilde kullanılabilecek'' diye konuştu.


NAMLU ÖMRÜ 5 BİN ATIM 

Asisguard’ın 'Songar'a bomba atabilmesi için sistem ekleyen Akdaş Silah Sanayi Silah Danışmanı Metin Çankaya ise, ''Asisguard firmasının geliştirdiği 'Songar’a üretmiş olduğumuz Akdaş AK-40GL bomba atar silahımızı akuple ettik. Türkiye’nin tek yerli bomba atarı şu anda Songar’da mevcut. Sistemin sahada denemeleri devam ediyor. Bomba atar özelliğiyle  Songar'ın gücüne güç kattık ve yerli savunma sanayimize Asisguard’la birlikte yenilikçi bir ürün sunduk.” dedi.



Çankaya, Songar dron sistemine entegre edilen kendi üretimleri olan AK-40 GL bomba atarın namlu ömrünün 5 bin atım olduğunu ifade etti. Çankaya, ''Ürünümüz teknik özellikleri ve diğer imkan kabiliyetleri bakımından mevcut dünya ordularının envanterinde olan bomba atarlara kıyasla daha üstün özelliklere sahip. Yerli savunma sanayi ürünü olduğu için de maliyet etkin yapısıyla öne çıkıyor. Bu özelliğiyle de yerli savunma sanayimizin büyük oyuncuları tarafından tercih ediliyoruz. Konya Bölgesi’nde Milli Savunma Bakanlığı'nın silah üretimi alanında onaylı tek ana yüklenicisi olarak devam eden ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak silah ve silah sistemlerini tamamen yerli ve milli hale getirecek birçok projemiz bulunuyor.'' diye konuştu.

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Kocaeli’de kırsal alana İHA düştü

Bursa’da Mevlâna Haftası Anma Programı gerçekleştirildi

Adana'da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

YÖK Başkanı Özvar: Yapay zeka alanındaki ihtiyaca doğru bir modelle cevap verdik

Ankara’da aranan bin 107 şüpheli yakalandı

TOBB: 2025’in ilk 11 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı

Cizre’de yeni inşa edilen cami sahipsiz kaldı, madde kullanım alanına dönüştü

Büyüyen trafik sorununa çözüm bulmak yerine konserlere bütçe ayıran belediyeye tepki

Malatya'da zabıta ekipleri sahada: Yol güvenliği ve pazar denetimi

Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Ağrı’da iki mevsim bir arada, zirveler beyaz, şehir güneşli

Batman'da park halindeki otomobilde sürücü ölü bulundu

Siyonist rejimin engellerine rağmen 50 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Otomobil piyasasında 2025 sevinci: Stoklar yüzde 98 tükendi

Afganistan ve Pakistan heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan'dan "üç aylar" mesajı

Sosyal korumaya 4 trilyon 964 milyar 532 milyon TL harcandı

Tüketici Güven Endeksi aralıkta 83,5 oldu

Uzman Klinik Psikolog İlhan: Toplumda dijital zehirlenme mevcut ve bu zehirlenme devam ediyor

Siirt’te transit araç ile otomobil çarpıştı: İki sürücü yaralandı

Türkiye'de bir ilk: Kalbin içini kaplayan dev kitle başarıyla çıkarıldı

Çektiği fotoğraflarla, mazideki Bursa’nın izlerini bugüne taşıyor

Batman İl Müftüsü Durmuş: Üç Ayları bir ganimet bilerek değerlendirmeliyiz

Ağrı'da durdurulan bir tırda 163 kilo 900 gram eroin ele geçirildi

Molla Remzi Uçar’dan üç aylar mesajı: Dualarımızda Gazze’yi unutmayalım

Şanlıurfa’da 21 mahallede su kesintisi yaşanacak

Blue Origin şirketinde teknik hata: New Shepard fırlatması iptal

Yahudi çeteler Filistinli çocuğu araçla ezdi

Hindistan’da yabani filler 5 kişiyi öldürdü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Kocaeli’de kırsal alana İHA düştü

Bursa’da Mevlâna Haftası Anma Programı gerçekleştirildi

Adana'da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

YÖK Başkanı Özvar: Yapay zeka alanındaki ihtiyaca doğru bir modelle cevap verdik

Ankara’da aranan bin 107 şüpheli yakalandı

TOBB: 2025’in ilk 11 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı