GÜNDEM 5.04.2025 17:34:35 0

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi
Haberi Sesli Oku

Türkiye’nin farklı illerinden gelen esnaflar, Mardin’de düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda bir araya gelerek gıda, tekstil ve el sanatları ürünlerini Mardin halkının beğenisine sunuyor.

Mardin’de düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzetleri ve kültürel zenginlikleri bir araya getirerek, hem esnafa tanıtım fırsatı sunuyor hem de yerel halk için alışverişin ötesinde bir kültür buluşmasına dönüşüyor. Fuar, 14 Nisan’a kadar Mardin halkının ziyaretine açık olacak.

Yöresel ürünlerin tanıtım organizasyonunu yapan Nurettin Özcan, ülkenin farklı şehirlerinden getirilen ürünleri Mardin halkına tanıtmak için bu organizasyonun yapıldığını belirtti.

Özcan, “Türkiye’nin farklı illerinden yöresel ürünleri tanıtmak için Mardin’de fuar organizasyonunu gerçekleştirdik. Mardin’de her yıl olduğu gibi bu yıl da her ilden yöresel ürünler, hediyelik eşyalar, el sanatları gibi birçok ürünü tanıtıyoruz. Kültür buluşmasını, Mardin halkına sunuyoruz. Fuar, 14 Nisan’a kadar açık olacaktır. Gıda noktasında; lokum cezeri çeşitlerinden süt ürünlerine, sucuktan pestile, baldan kaymağa kadar çeşitli ürünler tezgâhlarda yer almaktadır. Hepsi de organik ürünler. Türkiye’nin birçok ilinden katılım sağlandı. Bu illerimizle beraber fuar alanında yerel esnafımız da bulunmaktadır.” şeklinde aktardı.

Hasan Ayten

Erzurum’daki yöresel lezzetleri Mardin’e taşıdığını dile getiren Hasan Ayten, “Erzurum’dan lokum, şekerleme ürünlerini Mardin’e tanıtmak için katıldık. Tezgâhlarımızda köme pestil, lokum, pişmaniye ürünleri yer almaktadır. Bu ürünlerin yüzde yüzü organik olup kendi üretimimizdir. Şu an ülke genelinde ekonomik kriz var ama yine de de binlerce şükür. Elhamdülillah alışveriş gene iyi durumda. Mardin halkından ciddi rağbet görüyoruz. Mardin halkına teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Selahattin İpek

Ülkenin farklı zeytin çeşitlerini yerel halka sunan Selahattin İpek, “Bursa Orhangazi, Balıkesir, Çanakkale ve diğer illerin zeytinlerini bir arada satışa sunuyoruz. Birçok ürünleri Mardin’de tanıtıyoruz. Çoğu ürünlerin imalatını kendimiz yapmaktayız. Türkiye’yi bu hususta geziyoruz. Mardin’de 10 gün kalacağız. Halktan teveccüh var. Mardin’den sonraki durağımız Doğu Bölgesi’nden Kars tarafları olacaktır inşallah.” şeklinde ifade etti.

Alperen Erbil

Karadeniz peynir çeşitlerini tanıtan Alperen Erbil, “Karadeniz’in yöresel ürünlerini tanıtmak için Trabzon’dan Mardin’e geldik. Tezgâhımızda; mıhlama kuymak peyniri, yöresel tereyağı, yaprak peyniri, tulum peyniri, mısır unu ve diğer ürünler yer almaktadır. Peynir çeşitlerimiz kahvaltılık için vazgeçilmez ürünlerdir. Bütün peynirler doğal yapımıyla kırsal bölgelerden bizlere ulaşmaktadır. Mardin halkı ürünlerimize çok ilgi duymakta. Yoğun bir teveccüh var. Her yıl geliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Dinç

Mehmet Dinç ise “Yöresel olarak panayırlarda gezip halkımıza hizmet veriyoruz. Şu anki durağımız Mardin. Türkiye’den farklı illerinden farklı ürünleri satışa sunuyoruz. Ayrıca tekstil ürünleri de mevcut. Esnaf olarak Mardin halkının teveccühünden memnunuz. Yaklaşık 10 gün Mardin’de kalacağız.” dedi. (İLKHA)

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Yükleniyor