• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Narin’in annesi Yüksel Güran; Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını öne sürdü

13 Eylül 2024, Cuma 00:54
13 Eylül 2024, Cuma 00:54
Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Narin’in annesi Yüksel Güran; Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını öne sürdü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Narin’in annesi Yüksel Güran; Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını öne sürdü

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen anne Yüksel Güran, savcılığa verdiği ifadede, tutuklu amca Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunu çocuklarının yapmış olabileceğini öne sürdü.
Savcılık sorgusundaki ifadeleri ortaya çıkan anne Yüksel Güran, Narin’in Kur’an kursuna gitmeden önce evdeyken üstünde siyah şort ve tişört olduğunu, ancak Narin’i evden çıkarken görmediğini, bu nedenle dışarı çıkarken ne giydiğini bilmediğini söyledi.
Narin’in iki terliği olduğunu ve kaybolduğu gün kırmızı terliğini giydiğini ifade eden anne Yüksel Güran, evden çıkarken görmemesine karşın neden Narin’in kırmızı terlik giydiğini beyan ettiğinin sorulması üzerine, diğer terliği evde olduğu için kırmızı terliğini giydiğini düşündüğünü dile getirdi.
Yüksel Güran, ifadesinde, Narin’in kaybolduğunu neden eşine söylemediğinin sorulması üzerine, eşinin Batman’dan dönmekte olduğunu, yolda telaşa kapılmasın diye söylemediğini savundu.
Yüksel Güran’a, tutuklu amca Salim Güran ile ilişkisi olup olmadığı da soruldu. Salim Güran ile ilişkisi olmadığını ifade eden Yüksel Güran, "Narin’i sizinle Salim’in ilişkisine denk geldiği için mi öldürdünüz?” sorusuna Güran, kesinlikle Narin’i görmediğini, Salim Güran ile ilişkisi olamayacağını savundu.
Güran, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunu çocuklarının yapmış olabileceğini iddia etti.
Tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde amca Salim Güran’ın, Narin’in yaşadığı evin ahırının olduğu bölümden kendisine doğru ’’Nevzat seninle işimiz var’’ diye bağırdığını beyan ettiği hatırlatılarak, bu sesi duyup duymadığının sorulması üzerine anne Yüksel Güran, evde klima çalıştırarak uyuduklarını, pencerelerin kapalı olduğunu, bu nedenle bu sesi duymamış olabileceğini kaydetti.
Evdeki halıların Narin’in kaybolduğu gün veya sonrasında yıkanıp yıkanmadığının sorulması üzerine Güran, halıları değiştirmediğini, ancak eve gelip giden olduğundan kirlendiği için Narin kaybolduktan sonra 5 veya 6’ncı günde kardeşinin halıyı temiz halılarla değiştirdiğini, eski halının evde yıkanmamış halde durduğunu söyledi.
Narin’in kaybolduğu gün Salim Güran’a battaniye verip vermediği sorulan Yüksel Güran, kimseye battaniye vermediğini, olay nedeniyle eve çok kişi gelip gittiği için evden Salim Güran’ın evine battaniye götürülmüşse bundan haberi olmadığını cevapladı.
Salim Güran’ın aracında Narin’in DNA örneğinin bulunduğunun hatırlatılmasına karşılık Yüksel Güran, ailecek hiçbir zaman Salim Güran’ın aracına binmediklerini, Narin’in de kendilerinden ayrı hiçbir zaman binmediğini, sadece 14 Temmuz 2024 tarihinde bir nişan nedeniyle Narin’in birkaç kişiyle birlikte bindiğini ve arka koltukta oturduğunu anlattı.
Güran, Nevzat Bahtiyar’ın, Narin’in cansız bedenini Salim Güran’ın kendisine verdiğini beyan ettiğinin hatırlatılması üzerine, bundan haberi olmadığını, Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın iyi arkadaş olduklarını, onları her zaman birlikte gördüğünü söyledi. Anne Y.G., amca Salim Güran ile ailece bir husumetlerinin olmadığını, kızına neden zarar verdiğini bilmediğini ifade etti.
Anne Yüksel Güran’ın, bu ifadenin ardından "Kasten öldürme suçuna iştirak etmekten" tutuklanması talep edildi.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rusya-ABD-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turu belli oldu

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Medrese âlimi Karanfil: Bu gece affın kapıları açılıyor, gaflet kapıları kapanmalı

Vali Kızılkaya: Siirt’te asayiş olaylarında yüksek aydınlatma oranı sağlandı

Psikolojik sağlamlık kanser hastasının bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Diyarbakır-Bismil Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Depremde evi yıkılan aile, ruhsat gerekçesiyle konut yapamıyor

Van’da çocuklara kışlık giyim yardımı

Rusya'da eğitim uçağı düştü: 3 ölü

Mardin’de ev yangını: Evli çift hayatını kaybetti

İran'dan Washington'a sert uyarı: "Saldırı olursa karşılık hesap dışı olur"

İran, ABD ile olası görüşmelerin ayrıntılarını ve genel hatlarını gözden geçirdiğini açıkladı

Milletvekili Ramanlı'dan Berat Kandili mesajı

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Eğitim-öğretim yılı ikinci dönem tedbirler toplantısı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep'te trafik güvenliği için 10 bin reflektör dağıtılacak

Refah Sınır Kapısından yapılacak ilk geçişler için hazırlıklar sürüyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Berat Kandili mesajı

Veri Analizi Okulu’nun 2. dönemi 4 Şubat’ta başlıyor

Molla Remzi Uçar: Beraat Gecesi tövbe ve dua ile değerlendirilmeli

Bursa’da okul çevrelerinde trafik denetimi

Malatya'da "büyükler baştâcı" olmaya devam ediyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’den Berat Gecesi mesajı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Beraat Kandili mazlumların kurtuluşuna vesile olsun

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya-ABD-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turu belli oldu

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Medrese âlimi Karanfil: Bu gece affın kapıları açılıyor, gaflet kapıları kapanmalı

Vali Kızılkaya: Siirt’te asayiş olaylarında yüksek aydınlatma oranı sağlandı

Psikolojik sağlamlık kanser hastasının bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Diyarbakır-Bismil Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Depremde evi yıkılan aile, ruhsat gerekçesiyle konut yapamıyor