• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Üç ayların ruhunu yaşatan hatim geleneğine büyük ilgi

11 Ocak 2025, Cumartesi 15:32
11 Ocak 2025, Cumartesi 15:32
Üç ayların ruhunu yaşatan hatim geleneğine büyük ilgi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’in Abdulkerim Kuzu Kadir Camii, mübarek üç ayların başlamasıyla birlikte hatim geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Beş yıl önce Camii İmam Hatibi Levent Erkoyuncu’nun öncülüğünde başlatılan hatim geleneği, cami cemaatinin yoğun ilgisiyle her yıl büyük bir coşkuyla sürdürülüyor. Her gün öğle namazından sonra bir cüz okunarak gerçekleştirilen bu anlamlı ibadet, din görevlileri Maruf Ertek ve Mesut Göztok’un kıraatleriyle hayat buluyor.

Üç ayların manevi atmosferi camide hissediliyor

İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan üç aylar, Siirt’te manevi atmosferiyle camilere yansıyor. Abdulkerim Kuzu Kadir Camii’nde öğle namazlarının ardından okunan Kur’an-ı Kerim, cemaatin ruhunu doyuruyor. Bu anlamlı etkinlik, üç ayların ruhunu daha derinden hissettiren bir ibadet olarak dikkat çekiyor. Cemaat, topluca yapılan dualarla manevi huzuru paylaşıyor ve cami içinde güçlü bir birliktelik sağlanıyor.

Caminin düzenlediği bu etkinlikte, özellikle arife günleri yapılan toplu dualar, hatim geleneğini daha da anlamlı hale getiriyor. Cami içinde oluşan manevi birliktelik, insanların hem Allah’a yakınlaşmasına hem de birbirleriyle dayanışma içinde olmalarına vesile oluyor.

Her yaştan katılım ile geniş bir manevi buluşma

Hatim geleneği, cami cemaatinin her yaş grubundan yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yaşlılardan gençlere kadar birçok kişinin yer aldığı program, Kur’an-ı Kerim’in bereketini paylaşmayı mümkün kılıyor. Cami içerisinde sıcak bir kardeşlik ortamı oluşurken, etkinlik her yaştan katılımcının manevi bağlarını güçlendirdiği bir ibadet olarak öne çıkıyor.

Gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği program, onları Kur’an-ı Kerim’e daha fazla yönlendiriyor ve İslam’ın temel değerlerini öğrenmelerine vesile oluyor. Cemaat arasında oluşan bu dayanışma ruhu, Abdulkerim Kuzu Kadir Camii’ni bir buluşma noktası haline getiriyor.

"Üç ayların ruhunu yaşatıyoruz"

Abdulkerim Kuzu Kadir Camii İmam Hatibi Levent Erkoyuncu, bu anlamlı geleneği beş yıl önce başlattıklarını belirterek, cemaatin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erkoyuncu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Üç ayların manevi havasını camimize taşımak ve cemaatimizin Kur’an-ı Kerim’i düzenli olarak okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak amacıyla her gün bir cüz okuyarak hatim indiriyoruz. Bu geleneği, arife günü yaptığımız toplu dualarla taçlandırıyoruz. Etkinliğimiz, cemaatimiz arasında dayanışmayı artırıyor ve manevi huzuru en güçlü şekilde hissettiriyor.”

Erkoyuncu, hatim geleneğinin toplumdaki Kur’an-ı Kerim okuma alışkanlığını teşvik ettiğini ve üç ayların bereketini paylaşan bir ibadet olarak önem taşıdığını vurguladı.

Manevi mirasın gelecek nesillere aktarılması

Camide sürdürülen bu hatim geleneği, sadece bugünü değil, geleceği de etkileyen bir ibadet olarak dikkat çekiyor. Gelenek, çocuklara ve gençlere aktarılırken, onların manevi değerlerle yetişmesi hedefleniyor. Cami cemaatinin katkıları ve dayanışmasıyla sürdürülen bu etkinlik, üç ayların manevi anlamını derinleştirirken, toplumda birlik ve beraberliği pekiştiriyor. (İLKHA)

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği