-
BIST 100
15927,70%-1,00
-
DOLAR
44,19% -0,07
-
EURO
50,61% 0,16
-
GRAM ALTIN
7090,75% -0,62
-
Ç. ALTIN
11476,08% -0,80
Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek
Turizm sektörü, Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde oluşturulan eylem planına göre kapılarını açmaya hazırlanıyor. Koronavirüsle başarılı şekilde mücadele eden Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada önemli bir merkez olması bekleniyor. Pandemi döneminde, Türkiye’nin elindeki yüksek kapasite, zengin sağlık personeli ve başarılı bir yönetimle hastalığı kontrol altına aldığına işaret eden Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, “ABD hatta Almanya bile bu konuda sınıfta kalmış durumda” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın daha önce şehir hastaneleri konusunda eleştirildiğini hatırlatan Çakmak, “Sağlık sektörüne yapılan o yatırımların karşılığını bugün binlerce vatandaşımızın hayatını kurtararak almış olduk” dedi.
“DÜNYA’NIN SAĞLIK MERKEZİ OLACAĞIZ”
“Ülkemizde yaşanan her krizi biz bir fırsata çevirdik” diyen Emin Çakmak, son olarak Türkiye’nin pandemi sürecinde inşa ettiği iki hastanenin sağlık turizmi için atılan çok başarılı bir adım olarak gördüklerini dile getirdi. Yapılan hastanenin uçak ambulansların inip kalkabileceği bir bölgede olmasının çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu anlatan Çakmak, “Bu avantaj Türkiye’nin mevcut konumunu üçüncü sıradan birinci sıraya yükseltecektir Bu iki projeyi çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.
Daha henüz açılmamış olan bu hastanelerin pazarlamasının bugünden başladığını anlatan Emin Çakmak, şunları söyledi: “İnanıyorum ki haziran ayından itibaren sağlık bakanlığımız, hasta kabulü konusunda bir adım atacaktır. Sektör eskiden olduğu gibi yine milyarlarca dolar katkı yapmaya devam edecektir.Türkiye 2023’te sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir kazanabilir”
Yaşlılık Bakanlığı ile kazanç katlanır
Türkiye’nin yaptığı hastanelerin AB’den gelecek olan yaşlı turizminin önünü açacağını ifade eden Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın da, “Gençlik bakanlığı gibi bu alanı yönetecek bir yaşlanma bakanlığı kurularak, alanla ilgili bir master plan hazırlanmalı. Vakit kaybetmeden bu alanda hizmet verecek uzman yetiştirilmeli” dedi. Devletin bu alanda bir fon kurarak, destek vermesi gerektiğini ifade eden Aydın, Akdeniz’deki otellerin artık her şey dahilden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Aydın, bu bakanlığa yapılacak 5 milyon liralık bir bakanlık bütçesi yatırımıyla kısa sürede 5 milyar liralık bir kazanç sağlanabileceğini savundu.
Yeşilyurt'ta Ramazan bereketi öğrenci yurtlarında yaşandı
İran’dan ABD uçak gemisine lojistik ve servis hizmeti veren noktalar hakkında açıklama
Müftü Dolu: Bu mübarek gecede zulüm altında bulunan kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Kadir Gecesi mesajı
Genç evlilere sağlanan destek 10 milyar lirayı aştı
Batman'da bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
Uzmanlar: İran uzun süreli bir yıpratma savaşına hazır
Bayramda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite sağlanacak
Avusturya’dan gelen bağışlarla ihtiyaç sahiplerine yardım
Trump yalnızlaşıyor: Japonya, İngiltere ve Avustralya da askeri desteği reddetti
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan Kadir Gecesi mesajı
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Şanlıurfa’da Umut Kervanı’ndan Ramazan boyunca yardım seferberliği
MEB’den lise öğrencilerine Ramazan temalı ara tatil rehberi
Dışişleri Bakanlığı’ndan Kırım açıklaması: Uluslararası hukuka aykırı
Mardinli çiftçilerden uyarı: Destek olmazsa ekim durur
Trafikteki araç sayısı şubatta 117 bin 570 arttı
Gazze'de bombardımanda hasar gören bina çöktü: Biri çocuk üç şehit
Müftü Durmuş: Kadir Gecesi bir ömre bedel olan bir gecedir
Almanya’dan Trump’ın İran planına ret: Bu savaşa girmeyeceğiz!
Tarım ÜFE şubat ayında arttı
Batman Diyanet-Sen: Bu gece bir ömre bedel muhasebe fırsatıdır
İşgalciler Batı Şeria'da camilere saldırdı, çok sayıda Filistinli esir alındı
Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri sürüyor
Askon’dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı
ASELSAN’dan 166 milyon dolarlık sözleşme
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Kadir Gecesi mesajı
Brent petrol 104,61 dolardan işlem görüyor
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'den Kadir Gecesi mesajı
Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem
Yükleniyor






