• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Ucuz elektriğe güvenemedik: Sadece 750 bin abone kullanıyor

30 Ağustos 2020, Pazar 15:48
30 Ağustos 2020, Pazar 15:48
Ucuz elektriğe güvenemedik: Sadece 750 bin abone kullanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ucuz elektriğe güvenemedik: Sadece 750 bin abone kullanıyor

Türkiye’de vatandaşlar elektrik tarifelerinden yeterince faydalanmıyor. Hane başına ortalama yüzde 30 daha az fatura ödeyebilecek iken yüzde 30 daha fazla fatura ödeyen tüketiciler serbest tarifeyi yeterince tanımıyor ve kullanmıyor. Serbest elektrik tarifesine ilişkin Yeni Şafak’a bilgi veren Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı bilgisizliğin yanısıra bunun güvene dayalı bir sorun olduğunun altını çizdi.

9 MİLYON ABONE SERBEST TARİFEYE UYGUN

Faturası 82 lirayı geçen tüm elektrik tüketicilerinin serbest tarifeden yararlanabildiğini belirten Murat Kirazlı, “Türkiye’de serbest tüketici niteliğine sahip olmuş yaklaşık 9 milyonun üzerinde abone var. Fakat henüz serbest tüketici hakkından yararlanan abone sayısının yaklaşık 750 bin ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Bunun en temel nedeni tüketicilerin halen serbest tüketici ve indirimli elektrik kullanma fırsatları konusunda farkındalığının düşük olmasıdır. Bu konuda müşterilerimizi tüm temas noktalarında bilgilendirmek için düzenli çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

GÜVEN SORUNU VAR FARKINDALIK YOK

Tüketicilerin enerji firmalarını yeterince tanımadığının altını çizen Murat Kirazlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de elektrik dağıtım özelleştirmeleri 2013’te 21 bölgede özel sektör oyuncularının iştirakleriyle tamamlandı. Herkes kendi bölgesindeki elektrik dağıtım şirketlerini tanıyor ve yeterince araştırmadığı diğer firmalar adına farkındalık olmuyor. Haliyle bir güven problemi ortaya çıkıyor. Bunun yanında biz bu sektörde yer alan bir oyuncu olarak tüm tanıtım faaliyetlerimizi yapıyoruz. Tüketicinin lehine çalışıyoruz. Şu anda en çok bilinen serbest tüketici markasıyız. Her yıl düzenli olarak EPDK tarafından açıklanan limitlere göre 2020 yılında yıllık tüketimi 1.400 kWh ve üzeri olan tüketiciler serbest tüketici statüsünde sayılıyor. Bu sektörde birçok oyuncu bulunuyor ve hepsi en sıkı şekilde EPDK denetiminden geçerek tüketicinin karşısına çıkıyor.”

HERKES İSTEDİĞİ YERDEN ELEKTRİK SATIN ALABİLİR

Serbest tüketici tarifesiyle müracaat halinde herkesin istediği firmadan yüzde 30’lara varan şekilde daha ucuz elektrik kullanabileceğine dikkat çeken Aksa Elektrik Genel Müdürü, kendilerinin de bu hizmeti verdiğini aktardı. Kirazlı, “4 milyona yakın bir nüfusa ve 2.3 milyon aboneye görevli tedarik şirketi vasfıyla elektrik tedarik hizmeti sunarken Türkiye’nin 81 ilinde ise serbest tüketicilere indirimli elektrik tarifelerinden yararlanma fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rusya'dan Estonya'ya sert nükleer uyarı

Batman'da mobilya atölyesinde yangın

Hakkâri'de minibüs kontrolden çıkarak takla attı: 4 yaraılı

Fransa, aşırı sağcı aktivistin ölümüyle ilgili ABD büyükelçisini çağırdı

Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor

ABD'de soğuk hava alarmı: İki metre kar yağışından 50 milyon kişinin etkilenmesi bekliniyor

MÜSİAD Batman Şubesi’nden geleneksel iftar programı

Macaristan, AB'nin Rusya'ya yaptırım paketini reddetti

İşgalci rejim, bu ay Suriye'de 41 ihlal gerçekleştirdi

'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'da 10 uyuşturucu laboratuvarı imha edildi

Bakan Yardımcısı Aydın: Milletin inancıyla kavga etmek özgürlük değil, vesayetçi bir dayatmadır

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi arasında "nükleer" görüşme

Aksaray’da Ramazan denetimleri sıkılaştı

Eyüpsultan’da iş yeri yangını kontrol altına alındı

Türkiye dahil Müslüman ülkeler siyonist ABD elçisinin "Orta Doğu" açıklamalarını kınadı

Tarihi camide 1387 yıldır devam eden sünnet kültürü: Mukabele

Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci sona yaklaşıyor

Taşlıçay’da Ramazan ayı coşkusu çocuklarla büyüyor

Esenboğa Havalimanı’nda Gazze için eylem

Erzincan Valisi Aydoğdu'dan bir aileye ev sözü

Diyetisyen Ceceli'den Ramazan'da doğru beslenmenin 3 temel kuralı

Oruç sürecinde dengeyi korumak sağlığın anahtarı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya'dan Estonya'ya sert nükleer uyarı

Batman'da mobilya atölyesinde yangın

Hakkâri'de minibüs kontrolden çıkarak takla attı: 4 yaraılı

Fransa, aşırı sağcı aktivistin ölümüyle ilgili ABD büyükelçisini çağırdı

Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor

ABD'de soğuk hava alarmı: İki metre kar yağışından 50 milyon kişinin etkilenmesi bekliniyor

MÜSİAD Batman Şubesi’nden geleneksel iftar programı