• BIST 100

    16719,38%0,13
  • DOLAR

    43,52% 0,04
  • EURO

    51,42% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6895,57% -0,18
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 0,00

Ucuz elektriğe güvenemedik: Sadece 750 bin abone kullanıyor

30 Ağustos 2020, Pazar 15:48
30 Ağustos 2020, Pazar 15:48
Ucuz elektriğe güvenemedik: Sadece 750 bin abone kullanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ucuz elektriğe güvenemedik: Sadece 750 bin abone kullanıyor

Türkiye’de vatandaşlar elektrik tarifelerinden yeterince faydalanmıyor. Hane başına ortalama yüzde 30 daha az fatura ödeyebilecek iken yüzde 30 daha fazla fatura ödeyen tüketiciler serbest tarifeyi yeterince tanımıyor ve kullanmıyor. Serbest elektrik tarifesine ilişkin Yeni Şafak’a bilgi veren Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı bilgisizliğin yanısıra bunun güvene dayalı bir sorun olduğunun altını çizdi.

9 MİLYON ABONE SERBEST TARİFEYE UYGUN

Faturası 82 lirayı geçen tüm elektrik tüketicilerinin serbest tarifeden yararlanabildiğini belirten Murat Kirazlı, “Türkiye’de serbest tüketici niteliğine sahip olmuş yaklaşık 9 milyonun üzerinde abone var. Fakat henüz serbest tüketici hakkından yararlanan abone sayısının yaklaşık 750 bin ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Bunun en temel nedeni tüketicilerin halen serbest tüketici ve indirimli elektrik kullanma fırsatları konusunda farkındalığının düşük olmasıdır. Bu konuda müşterilerimizi tüm temas noktalarında bilgilendirmek için düzenli çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

GÜVEN SORUNU VAR FARKINDALIK YOK

Tüketicilerin enerji firmalarını yeterince tanımadığının altını çizen Murat Kirazlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de elektrik dağıtım özelleştirmeleri 2013’te 21 bölgede özel sektör oyuncularının iştirakleriyle tamamlandı. Herkes kendi bölgesindeki elektrik dağıtım şirketlerini tanıyor ve yeterince araştırmadığı diğer firmalar adına farkındalık olmuyor. Haliyle bir güven problemi ortaya çıkıyor. Bunun yanında biz bu sektörde yer alan bir oyuncu olarak tüm tanıtım faaliyetlerimizi yapıyoruz. Tüketicinin lehine çalışıyoruz. Şu anda en çok bilinen serbest tüketici markasıyız. Her yıl düzenli olarak EPDK tarafından açıklanan limitlere göre 2020 yılında yıllık tüketimi 1.400 kWh ve üzeri olan tüketiciler serbest tüketici statüsünde sayılıyor. Bu sektörde birçok oyuncu bulunuyor ve hepsi en sıkı şekilde EPDK denetiminden geçerek tüketicinin karşısına çıkıyor.”

HERKES İSTEDİĞİ YERDEN ELEKTRİK SATIN ALABİLİR

Serbest tüketici tarifesiyle müracaat halinde herkesin istediği firmadan yüzde 30’lara varan şekilde daha ucuz elektrik kullanabileceğine dikkat çeken Aksa Elektrik Genel Müdürü, kendilerinin de bu hizmeti verdiğini aktardı. Kirazlı, “4 milyona yakın bir nüfusa ve 2.3 milyon aboneye görevli tedarik şirketi vasfıyla elektrik tedarik hizmeti sunarken Türkiye’nin 81 ilinde ise serbest tüketicilere indirimli elektrik tarifelerinden yararlanma fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Altın fiyatlarındaki dalgalanma esnafı ve vatandaşı kararsız bırakıyor

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan selden zarar gören çiftçiler için destek çağrısı

Ramazan öncesi gıda denetimleri artırıldı

Türkiye’de avukat başına düşen kişi sayısı 430 oldu

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

Brent petrol 67,75 dolardan işlem görüyor

Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

KEP ile yasal süreler güvence altına alınıyor

Meteoroloji’den 7 il kuvvetli sağanak için alarm

7 il için sarı uyarı: Şiddetli yağış ve fırtına kapıda

Trafik cezalarını artıran kanun teklifinde 6 madde kabul edildi

Bursa'da alkol üretimine yönelik operasyon

Buca Belediyesi’ne rüşvet soruşturması: 25 gözaltı

3 ilde uyuşturucu operasyonu: 123 şüpheli yakalandı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altında ibre aşağı yönlü

Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler artırıldı

Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler artırıldı

Bursa semalarında gün doğumuyla tablo gibi görüntü oluştu

Üç ilde uyuşturucu operasyonu: 123 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Irak'ın kana bulanmasında rolü olan Tony Blair, Epstein kayıtlarında

UNRWA: Refah Sınır Kapısı tam kapasiteyle açılmazsa Gazze'de felaket derinleşecek

Zelenskiy: Savaşta 55 bin Ukrayna askeri öldü

İdam yasasına sert tepki: Siyonist rejimin esir planı uluslararası hukuku ayaklar altına alıyor

Arap ve Müslüman liderlerden baskı: Washington-Tahran hattında müzakereler yeniden başlıyor

Dünkü siyonist saldırıda 8'i çocuk, biri sağlık görevlisi 24 Filistinli katledildi

Güney Afrika kuraklığı ve su kıtlığını ulusal afet olarak sınıflandırdı

Karabük’te yasa dışı avcılığa idari yaptırım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatlarındaki dalgalanma esnafı ve vatandaşı kararsız bırakıyor

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan selden zarar gören çiftçiler için destek çağrısı

Ramazan öncesi gıda denetimleri artırıldı

Türkiye’de avukat başına düşen kişi sayısı 430 oldu

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

Brent petrol 67,75 dolardan işlem görüyor