11294,48%2,23
41,33% 0,21
48,56% -0,32
4902,38% 1,34
7989,27% 0,65
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun, ülkesine yönelik hava saldırılarını sürdürdüğünü belirtenem son bir hafta içerisinde, Rusların, ülkesine 1500'ün üzerinde insansız hava aracı (İHA), 1280'den fazla güdümlü bomba ve çeşitli tiplerde 50 füze fırlattığını, Rusya'ya yönelik güçlü baskının kurulması gerektiğini kaydetti.
Zelenski, Ukrayna'nın farklı bölgelerine yapılan saldırılarda kullanılan mühimmatın içerisinde Avrupa, Amerika, Çin, Japonya gibi onlarca ülkeye ait 123 binden fazla bileşenin tespit edildiğini belirterek, "Tüm bu teknolojiler, Rusya'nın geniş çaplı silah üretmesine yardımcı oluyor." dedi.
Rusya'ya yönelik yaptırımların artırılması gerektiği çağrısını yineleyen Zelenski, "Rusya, yaptıklarının sonuçlarını hissetmeli." ifadelerini kullandı.
Rus saldırılarının önlenmesi gerektiğini ifade eden Zelenski, "Rusya durdurulmazsa, Avrupa ve Pasifik bölgesi ülkeleri için kesinlikle bir tehdit haline gelecektir." açıklamasını yaptı.
AB'nin, Rusya'ya yönelik 19. yaptırım paketini hazırladığını anımsatan Zelenski, "AB'nin 19. yaptırım paketinin gerçekten acı verici olacağını ve ABD'nin de Avrupalılara katılacağını bekliyoruz." diye belirtti. (İLKHA)