• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ulaştırma Bakanlığı önünde işgalci siyonistlere sevkiyata protesto

26 Nisan 2025, Cumartesi 01:35
26 Nisan 2025, Cumartesi 01:35
Ulaştırma Bakanlığı önünde işgalci siyonistlere sevkiyata protesto
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"Gazze’deki soykırıma ortak olmayın" çağrısıyla bir araya gelen Filistin'e Yürüyüş Platformu, Mersin Limanı’ndan işgal rejimine gideceği belirtilen askeri sevkiyatlara ve uluslararası lojistik şirketlerin işbirliğine sert tepki gösterdi.

Filistin'e Yürüyüş Platformu, Ulaştırma Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak, Türkiye üzerinden işgal rejimine yapılan askeri sevkiyatlara karşı kamuoyunu bilgilendirdi.

Yusuf Şanlı tarafından okunan açıklamada, Mersin Limanı’na gelmesi beklenen ve F-35 parçaları taşıdığı belirtilen Mörsk gemisinin yükünün indirilmeyip el konulması talep edildi.

"Bugün burada azda olsak, haklı ve meşru bir sözü seslendirmek için buradayız..."diyerek açıklamasına başlayan Şanlı, "Yakın bir zamanda, Mersin'e gelecek olan Amerika'dan sevk edilen mörsk gemisinin taşıdığı F-35 parçalarının, israile gitmesine izin verilmemesini ve gemiden indirilip el konulmasını talep ediyoruz. Bu gemi haricinde geçen sene (2023-2024 eylül arası) işbirlikçi lojistik firmaları ile Mersin üzerinden israile 2 bin 100 askeri sevkiyat gerçekleşmiştir. Bu utanç bütün Türkiye halkının ve yöneticilerinindir." dedi.

Şanlı, "Gazze'de dünya tarihinin gördüğü en büyük soykırım yaşanırken, soykırım araçlarına el konulması bir tercih değil zarurettir...Avrupalı ülkeler dahi, silah taşıyan gemileri limanlarına kabul etmezken. Ülkemiz emperyal güçlerin oyun sahasına dönmüş durumdadır. Soykırımda kullanılacak bu askeri yüke el konulması, vicdani bir görev olduğu gibi uluslararası anlaşmalardan doğan bir zorunluluktur... Bu rezaletin resmi sorumlusu olan Ulaştırma Bakanlığının ve Türkiye'yi tek başına yöneten erkin, uluslararası dengeler düzleminde küresel patronların değil, insani değerleri işleterek Türkiye halkının iradesini yansıtmasını emrediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Son olarak Şanlı, "Sadece israile sevk edilen gemiler değil, Azerbaycan'dan oluk oluk akan petrolün bir an önce durdurulmasını, limanların siyonizme yönelik her türlü sevkiyata kapatılmasını, bitti denilip ZIM, Mörsk ve benzeri şirketler üzerinden deniz, hava ve karayoluyla son hız devam eden ticaretin son bulmasını talep ediyoruz..."şeklinde belirtti.

Basın açıklaması okunduğu esnada gruba müdahale edilip, açıklama engellenmeye çalışıldı.

Buna rağmen açıklama sonuna kadar okunduktan sonra grup, Ulaştırma Bakanlığı önünden ayrıldı. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı