• BIST 100

    18581,31%0,24
  • DOLAR

    45,35% 0,24
  • EURO

    53,44% 0,46
  • GRAM ALTIN

    6887,28% 1,06
  • Ç. ALTIN

    11021,24% -0,26

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz: Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin hikâyesini yazamazsınız

08 Mayıs 2026, Cuma 21:30
08 Mayıs 2026, Cuma 21:30
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz: Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin hikâyesini yazamazsınız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnönü Üniversitesinde öğrenciler ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Türkiye'nin ulaştırma ve altyapı vizyonu üzerinde durarak öğrencilerin mühendislik, yazılım, teknoloji üretimi gibi alanlarda aktif rol alması tavsiy

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Ulaştırma Vizyonu" başlıklı konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Boyraz, Türkiye'nin özellikle son yıllarda ulaştırma, teknoloji ve iletişim alanlarında yaptığı başarıları öğrencilere aktardı.

Konuşmasında gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Boyraz, "Türkiye'nin çok güzel üniversitelerinden biri olan bu eğitim yuvasında, yarınların Türkiye'sini inşa edecek gençlerle bir arada olmak benim için çok özel." dedi.

Bakanlığın yaptığı çalışmaları öğrencilerle paylaşan Boyraz, "Sizin üniversiteyi kazanmak, üniversiteyi kazandıktan sonra dört yıllık fakülteyi bitirmek, fakültede birinci olmak gibi bir temel hedefleriniz varsa kurumsal anlamda da da bakanlığımızın, genel müdürlüklerin hepsinin bir hayali vardır. Ulaştırma Bakanlığı denildiği zaman aklınıza hepinizin mutlaka birçok şey gelir. Ulaştırma sadece A'dan B'ye bir transfer değildir. Ulaştırma yük taşımaktır, insan taşımaktır. Özellikle son yıllarda veri taşımacılığı var. Bunları neyle yaparsınız? Karayoluyla, demir yoluyla, hava yoluyla, deniz yoluyla ya da haberleşme teknolojileriyle yaparsınız. Ben ulaştırmayı bir nehre benzetiyorum. Nehir geçtiği her toprakları bereketlendiren, ürün çeşitliliğini artıran, bitki görüntüsünü değiştiren, üretimi artıran önemli bir şey değil mi? Ulaştırma da gerçekten gittiği her yer böyle bir işleve sahiptir." dedi.

Türkiye'nin önemli ticaret koridorlarının merkezinde yer aldığını anlatan Boyraz, Marmaray, Avrasya Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi büyük altyapı yatırımlarını öğrencilere anlattı.

Türkiye'nin ulaştırma ve altyapı vizyonu üzerinde duran Boyraz, kendi hayat hikayesinden yer yer örnekler aktararak öğrencilerin mühendislik, yazılım, teknoloji üretimi gibi alanlarda aktif rol almasını teşvik etti.

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Boyraz, “Sizler de en iyilerini yaparsınız diye ben inanıyorum. Yeter ki gayret edin. Eksikliklerimiz olabilir, imkânsızlıklarımız olabilir ama bütün bunlar bizi başarı yolculuğundan alıkoymamalı. Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin hikâyesini yazamazsınız." diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans sonunda, öğrenciler arasında Doğu Expresi için bilet çekilişi gerçekleştirildi. Kazananlara hediyelerinin takdim edilmesinin ardından konferans sona erdi.

Konferansa; Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Kariyer Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Necati Çobanoğlu, TCDD Taşımacılık Malatya Bölge Müdürü Abdullah Terkeşli, Karayolları 8. Bölge Müdürü Suat Cüre ve TCDD Taşımacılık 5. Bölge Müdür Yardımcısı Oktay Yetgin, dekanlar,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kurbanlık sevkinde denetim istasyonuna uğramayana 132 bin lira ceza

Tayvan'da ABD'den iki ayrı silah alımını finanse etmek için ek savunma bütçesine onay

Hürmüz’de çatışma: İran ve ABD karşı karşıya

Trump duyurdu: Rusya ve Ukrayna arasında 3 günlük ateşkes

Saadet Partisi’nde kayyum davası

Kastamonu’da kene vakası: KKKA nedeniyle ölüm

Mali’den Ukrayna’ya terör suçlaması

Umut Kervanı'ndan Viranşehir’de yetim çocuklara giyim yardımı

Muğla’da orman yangınlarına karşı yeni önlemler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz: Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin hikâyesini yazamazsınız

Diyarbakır'da otel inşaatında yangın: 6 kişi dumandan etkilendi

Hantavirüs tehlikesi büyüyor: Dünyayı hantavirüs endişesi sardı

Almanya tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Yumaklı: Hedefimiz 2028'de su ürünlerinde 3 milyar dolar ihracat

Siyonist rejimden Lübnan'ın güneyine hava saldırısı

Meksika’da AVM’de yangın: 5 ölü, 12 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur'u kabul etti

Dışişleri Bakanı Fidan İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye

AB'den Polanya'ya SAFE programı kapsamında kredi desteği

AB-ABD arasında jet yakıtı işbirliği adımı

Hürmüz Boğazı'nda İran ordusu ile ABD donanması arasında çatışma

Güney Kore'de sıkıyönetimden sonraki ilk yerel seçim hazırlığı

Lübnan Hizbullahı, işgal askerlerini hedef aldı

Mısır'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kritik sevkiyat

Çiftçilere 5,4 milyar lira tarımsal destek ödemesi hesaplara aktarılıyor

AB, havayolu şirketlerine tazminat ve yakıt kuralları belirledi.

Diyarbakır'da 111 hafız ve hafize için icazet merasimi düzenlendi

Şanlıurfa'da okul yanında yapılan yıkım paniğe neden oldu

Peskov: Kiev rejiminin terörist özü ortaya çıktı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kurbanlık sevkinde denetim istasyonuna uğramayana 132 bin lira ceza

Tayvan'da ABD'den iki ayrı silah alımını finanse etmek için ek savunma bütçesine onay

Hürmüz’de çatışma: İran ve ABD karşı karşıya

Trump duyurdu: Rusya ve Ukrayna arasında 3 günlük ateşkes

Saadet Partisi’nde kayyum davası

Kastamonu’da kene vakası: KKKA nedeniyle ölüm

Mali’den Ukrayna’ya terör suçlaması