EKONOMİ 7.04.2025 12:32:25 0

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı
Haberi Sesli Oku

Mart ayındaki ihracatı 3,6 milyar dolar olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB), yılın ilk çeyreğindeki ihracat tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 oranında artarak 9 milyar 823 milyon 265 bin dolar olarak gerçekleşti.

Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Dünya ticaretinde korumacı politikaların öne çıktığı global ekonomik gelişmelere rağmen, birliklerimizin ve üyelerimizin yoğun çalışmaları ile UİB olarak ihracatımızı artırarak sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Mart ayında ihracatını geçen yılın mart ayına göre yüzde 12,4 oranında arttırarak 3 milyar 113 milyon 240 bin dolar olarak gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), Ocak-Mart dönemi ihracatı da önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 6,3 oranında artarak 8 milyar 359 milyon 638 bin dolar olarak açıklandı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Mart ayında 107 milyon 655 bin dolar ihracata imza attı. UTİB'in yılın ilk çeyreğindeki ihracatı ise 309 milyon 501 bin dolar olarak gerçekleşti.

Mart ayı ihracatı 75 milyon 993 bin dolar olan Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB) Ocak-Mart ayları arasındaki ihracatı ise 203 milyon 432 bin dolar seviyelerinde gerçekleşti.

Mart ayında, 25 milyon 742 bin dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) ise yılın ilk çeyreğinde 69 milyon 19 bin dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu.

Mart ayında, yüzde 11 artarak 13 milyon 439 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Ocak-Mart ayları arasında 39 milyon 127 bin dolar seviyelerinde dış satışa imza attı.

Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, "Dünya ticaretinde korumacı politikaların öne çıktığı global ekonomik gelişmelere rağmen, birliklerimizin ve üyelerimizin yoğun çalışmaları ile UİB olarak ihracatımızı artırarak sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

Yükleniyor