• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Uluslararası Ceza Mahkemesi: Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarmak acil bir mesele haline geldi
DÜNYA
Tarih: 6.11.2024 01:28
Güncelleme: 6.11.2024 01:28
Kaynak: ILKHA
Uluslararası Ceza Mahkemesi: Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarmak acil bir mesele haline geldi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan, işgal Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarmanın acil bir mesele haline geldiğini belirterek, "Tutuklama için Gazze'deki herkesin ölmesini mi beklemeliyim?" dedi.

Khan, Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan röportajda, siyonist yetkililere karşı harekete geçmenin ertelenmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu kişilerin uluslararası hukukun üstünde olmadığını vurguladı.

20 Mayıs'ta Khan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant hakkında 7 Ekim 2023'ten bu yana savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçlamalarıyla tutuklama emri çıkarmasını istemişti.

Alman dergi muhabirinin "israilli yetkililere yönelik soruşturmayı ertelemek daha iyi değil mi?" sorusuna ise Khan, "Herkes ölene kadar mı bekleyeyim?" şeklinde yanıt verdi.

Khan, "Eğer rehin alınan babanız, anneniz veya büyükbabanız olsaydı, gerçekten beklememi ister miydiniz? Parçalanan sizin çocuğunuz ya da kız kardeşiniz olsaydı beklememi ister miydiniz? Ukraynalılar ve Sudanlılar için geçerli olan kanun neden Filistinliler için uygulanmıyor? Belirli bir coğrafi bölgeyi uluslararası hukukun dışında bırakmak doğru mudur?" diye ekledi.

Kanada dışında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye tüm devletlerin Filistin'i devlet olarak tanıdığını belirten Khan, siyonist yetkililerin kendisine yönelik anti-semitizm suçlamalarını reddederek şunları söyledi: "Siyasi liderler, istihbarat teşkilatları ve çıkar grupları arasında çok sayıda taciz, tehdit ve oyun var ama ben kendimi tanıyorum.

İnsanları sadece Yahudi düşmanlığı olarak adlandırarak ötekileştirme yönünde giderek artan bir eğilim var. Açıkçası benim için önemli olan mağdurların hukuktan ne beklediği ve hukukun dünyanın her yerinde eşit uygulanması yönündeki talepleridir."

Khan, mahkemenin ve çalışanlarının çok sayıda tehdit ve korkutma girişimine maruz kaldığına dikkat çekerek, "Bu suçlamaların bir kısmı kamuoyunda yankı buldu, bir kısmı ise yankı bulmadı, korkarım ki bu tehditler devam edecek. Ancak pes etmemeliyiz. Bazıları kararlarıma katılmayabilir ama hukukun bağımsız şekilde uygulanması konusunda birleştiğimize inanıyorum." diye konuştu.

Siyonist işgali, Amerika'nın desteğiyle, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 145 bin fazla Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına ve 10 binde fazlasının kaybolmasına neden olan bir soykırım savaşı yürütüyor.

İşgal rejimi, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlem alma yönündeki emirlerini göz ardı ederek katliamlarını sürdürüyor. (İLKHA)

Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü