• BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,67% 0,18
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5854,78% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

Bölgesel kalkınma alanında enerji üzerine ihtisaslaşarak Enerji Koordinasyon Merkezi kuran Batman Üniversitesi, Uluslararası Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Dicle Elektrik’in ana sponsorları arasında bulunduğu bu önemli etkinlikte yenilenebilir enerjinin şebeke entegrasyonu ve depolama teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, enerji depolama teknolojilerine ilginin artarak devam ettiğini söyledi.
Uluslararası Batman Enerji Zirvesi 23 adıyla gerçekleştiren etkinliğin ilk gününde; Enerjide Sürdürülebilirlik ve Karbon Sıfır Politikası, Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri, Bölgesel Kalkınmada Enerjinin Önemi gibi konuların ele alındığı oturumlar düzenlendi. Dicle Elektrik’in ana sponsorlar arasında yer aldığı zirvenin ikinci gününde, Sürdürülebilir Enerji ve Yapay Zeka, Akıllı Şebekeler, Enerji Sistemleri, Enerji Hukuku, Kent ve Enerji, Enerji Verimliliği ve İktisadı gibi konularda uzman isimlerin sunumlarına yer verildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Batman Üniversitesinin bölgede bir enerji merkezi olma hedefi dile getirildi.

Yenilenebiilir enerji depolama tesisi başvuruları 30 GW’a ulaştı
Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, yenilenebilir enerjiye olan ilginin artarak devam ettiğini belirterek yaptığı sunumda Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’na yapılan 30 GW’a ulaşan depolama tesisi başvurularının önemine dikkat çekti. Bu başvuruların 370 adedi Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde olduğunu ve bu bölge için yapılan toplam başvuru gücünün 6,03 GW olduğunu belirtti. Kırat, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin depolanması ve pil teknolojisindeki gelişmelerin ülke için büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Dicle Elektrik’in dağıtım bölgeleri 6’ıncı sırada
Konuşmalarını yeşil enerjinin yakın gelecekteki önemine vurgu yaparak sürdüren Kırat; ‘‘Bugün elektrik ve enerji piyasalarının karşılaştığı sorunları, geleceğe yönelik çözüm önerilerini ve teknolojilerini akademik düzlemde konuşacağımız çok kıymetli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Dağıtım bölgemizde karbon ayak izinin ortadan kaldırılması için yatırımların yaygınlaşması da insan ve doğaya faydalar sağlayacaktır. Depolama tesislerinin bu aşamada yaygınlaşıyor olması çok önemli. Bununla ilgili ciddi araştırma ve yatırım çalışmaları var” dedi.
Dağıtım bölgelerinde karbon ayak izini azaltacak yatırımların ve depolama tesislerinin yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen kurulu güç açısından Dicle Elektrik’in dağıtım bölgelerinin 622 MW ile 6’ıncı sırada olduğunu belirtti. Kırat, Şanlıurfa’nın 405 MW’lık güneş üretim tesisi yatırımlarıyla il sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını ve Batman’daki güneş üretim tesislerinin toplam kurulu gücünün 30 MW olduğunu kaydetti.

Batman'da durdurulan tırda 38 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

"Aile Okulu" kurslarından 150 bini aşkın veli yararlandı

"Hanuka" bahanesiyle 8 gün boyunca Mescid-i Aksa'ya baskın hazırlığı

Uzm. Dr. Eşenli: Sürekli susama ve yorgunluk diyabet habercisi olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin halkına olan borcunu ödeme zamanı geldi

Batman'da abart egzoz denetiminde 5 araç sürücüsüne ceza kesildi

Tayland ve Kamboçya arasında gerilim tırmanırken, Trump ne yapmaya çalışıyor

Siyonist rejimden Lübnan'a geniş çaplı saldırı hazırlığı

Bakan Güler, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

İSPARK ücretlerine yüzde 62,5’e varan zam

Trump'tan Kiev ve Moskova'ya tepki: Sonu gelmeyen toplantılardan sıkıldım

Gazze’de çadırların üzerine duvar çökmesi sonucu iki kişi şehit oldu

Motorinde 2 liralık indirim bekleniyor

Rekabet Kurumu, rekabet cezalarının alt sınırını belirledi

Gaziantep'te cezası bulunan şahıs yakalandı

Asgari ücret pazarlığı başlıyor: Milyonların gözü ilk toplantıda

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Gaziantep'te kapkaçılık yapan şahıs yakalandı

Trump’tan Venezuela’ya yeni yaptırım: Petrol tankerlerine ve Maduro’nun akrabalarına baskı

Euro kritik seviyeyi aştı

29 ilde uyuşturucu operasyonları: 345 gözaltı

Meteoroloji'den uyarı: Kuzey ve doğuda yağış, iç kesimlerde sis bekleniyor

Japonya açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

BM: Gazze halkı ağır toplumsal travmayla karşı karşıya

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi: Gazze savaşı gazeteciler için en kanlı dönem

HAMAS: Gazze'de yeniden imarın engellenmesi büyük bir felakete dönüştü

Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de 3 şehit, çok sayıda yaralı

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da durdurulan tırda 38 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

"Aile Okulu" kurslarından 150 bini aşkın veli yararlandı

"Hanuka" bahanesiyle 8 gün boyunca Mescid-i Aksa'ya baskın hazırlığı

Uzm. Dr. Eşenli: Sürekli susama ve yorgunluk diyabet habercisi olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin halkına olan borcunu ödeme zamanı geldi

Batman'da abart egzoz denetiminde 5 araç sürücüsüne ceza kesildi

Tayland ve Kamboçya arasında gerilim tırmanırken, Trump ne yapmaya çalışıyor