• BIST 100

    10860,83%-0,58
  • DOLAR

    42,22% 0,05
  • EURO

    48,80% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5539,53% 1,95
  • Ç. ALTIN

    9150,54% 1,49

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

Bölgesel kalkınma alanında enerji üzerine ihtisaslaşarak Enerji Koordinasyon Merkezi kuran Batman Üniversitesi, Uluslararası Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Dicle Elektrik’in ana sponsorları arasında bulunduğu bu önemli etkinlikte yenilenebilir enerjinin şebeke entegrasyonu ve depolama teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, enerji depolama teknolojilerine ilginin artarak devam ettiğini söyledi.
Uluslararası Batman Enerji Zirvesi 23 adıyla gerçekleştiren etkinliğin ilk gününde; Enerjide Sürdürülebilirlik ve Karbon Sıfır Politikası, Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri, Bölgesel Kalkınmada Enerjinin Önemi gibi konuların ele alındığı oturumlar düzenlendi. Dicle Elektrik’in ana sponsorlar arasında yer aldığı zirvenin ikinci gününde, Sürdürülebilir Enerji ve Yapay Zeka, Akıllı Şebekeler, Enerji Sistemleri, Enerji Hukuku, Kent ve Enerji, Enerji Verimliliği ve İktisadı gibi konularda uzman isimlerin sunumlarına yer verildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Batman Üniversitesinin bölgede bir enerji merkezi olma hedefi dile getirildi.

Yenilenebiilir enerji depolama tesisi başvuruları 30 GW’a ulaştı
Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, yenilenebilir enerjiye olan ilginin artarak devam ettiğini belirterek yaptığı sunumda Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’na yapılan 30 GW’a ulaşan depolama tesisi başvurularının önemine dikkat çekti. Bu başvuruların 370 adedi Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde olduğunu ve bu bölge için yapılan toplam başvuru gücünün 6,03 GW olduğunu belirtti. Kırat, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin depolanması ve pil teknolojisindeki gelişmelerin ülke için büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Dicle Elektrik’in dağıtım bölgeleri 6’ıncı sırada
Konuşmalarını yeşil enerjinin yakın gelecekteki önemine vurgu yaparak sürdüren Kırat; ‘‘Bugün elektrik ve enerji piyasalarının karşılaştığı sorunları, geleceğe yönelik çözüm önerilerini ve teknolojilerini akademik düzlemde konuşacağımız çok kıymetli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Dağıtım bölgemizde karbon ayak izinin ortadan kaldırılması için yatırımların yaygınlaşması da insan ve doğaya faydalar sağlayacaktır. Depolama tesislerinin bu aşamada yaygınlaşıyor olması çok önemli. Bununla ilgili ciddi araştırma ve yatırım çalışmaları var” dedi.
Dağıtım bölgelerinde karbon ayak izini azaltacak yatırımların ve depolama tesislerinin yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen kurulu güç açısından Dicle Elektrik’in dağıtım bölgelerinin 622 MW ile 6’ıncı sırada olduğunu belirtti. Kırat, Şanlıurfa’nın 405 MW’lık güneş üretim tesisi yatırımlarıyla il sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını ve Batman’daki güneş üretim tesislerinin toplam kurulu gücünün 30 MW olduğunu kaydetti.

Siyonist baskınlar rutin hale geldi: 1105 işgalci Mescid-i Aksa'ya girdi

Hatay’da kamyon kazası: 6 araca çarptı, 4 kişi yaralandı

Rusya: Hava savunma sistemleri gece boyunca 71 Ukrayna İHA’sını düşürdü

HAMAS'tan Refah'ta tünellerde mahsur kalan direnişçiler için net mesaj: Teslimiyet yok

Çin, otomotiv çiplerine yönelik ihracat yasağını kaldırdı

Bursa'da 3 milyon fidan toprakla buluşacak

Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi yapılacak

Bıyıklı: Yeni fetihler için yeni Fetihler yetiştirmeye mecburuz

Faşir'den kaçan siviller insanlık dramı yaşıyor: Darfur'daki ortak güçler orduyla birlikte savaşacak

Batman'da hayvan pazarı yeniden açıldı

Fas'ta Gazze ablukasına karşı dayanışma eylemi

Konya'da TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları başladı

İşgalciler ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarını sürdürüyor

Siirt’te mobil diş kliniği hizmeti köy köy devam ediyor

ABD’de rekor kapanmada dönüm noktası: Uzlaşma tasarısı onaylandı

Doç. Dr. Dayı: Yanık müdahalesinde eğitimli personel hayati önem taşıyor

Filistinli esirlerin idamını öngören yasa tasarısı oylamaya sunuluyor

Bu yıl bal verimi düştü, kalite arttı

Batman'da uyuşturucu hap operasyonu

Kuantum bilgisayarlar şifreleme dünyasını yıkabilir

Malatyalılardan Gazze'ye 12 milyon TL'lik destek

Eczanesinde 150 yıllık ilaçlarla mesleğin geçmişini yaşatıyor

ABD’de silahlı saldırı: 4 ölü

Sanayi üretim endeksi eylülde yıllık bazda arttı, aylık bazda geriledi

Gazze'de kış öncesi acil yardım çağrısı: Binlerce kişi korunaksız

Lübnan'da siyonist rejim saldırısı: Bir şehit

Şanlıurfa’da feci kaza: 5 kişi ağır yaralandı

Brent petrol 64,04 dolardan işlem görüyor

İşgal altındaki topraklarda yeni gerginlik: Siyonistler Batı Şeria ve Eriha'da tatbikat başlattı

Balıkesir Sındırgı’da 4,4 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist baskınlar rutin hale geldi: 1105 işgalci Mescid-i Aksa'ya girdi

Hatay’da kamyon kazası: 6 araca çarptı, 4 kişi yaralandı

Rusya: Hava savunma sistemleri gece boyunca 71 Ukrayna İHA’sını düşürdü

HAMAS'tan Refah'ta tünellerde mahsur kalan direnişçiler için net mesaj: Teslimiyet yok

Çin, otomotiv çiplerine yönelik ihracat yasağını kaldırdı

Bursa'da 3 milyon fidan toprakla buluşacak

Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi yapılacak