• BIST 100

    14750,82%2,00
  • DOLAR

    43,04% 0,06
  • EURO

    50,41% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6185,85% 0,64
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,51

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

Bölgesel kalkınma alanında enerji üzerine ihtisaslaşarak Enerji Koordinasyon Merkezi kuran Batman Üniversitesi, Uluslararası Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Dicle Elektrik’in ana sponsorları arasında bulunduğu bu önemli etkinlikte yenilenebilir enerjinin şebeke entegrasyonu ve depolama teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, enerji depolama teknolojilerine ilginin artarak devam ettiğini söyledi.
Uluslararası Batman Enerji Zirvesi 23 adıyla gerçekleştiren etkinliğin ilk gününde; Enerjide Sürdürülebilirlik ve Karbon Sıfır Politikası, Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri, Bölgesel Kalkınmada Enerjinin Önemi gibi konuların ele alındığı oturumlar düzenlendi. Dicle Elektrik’in ana sponsorlar arasında yer aldığı zirvenin ikinci gününde, Sürdürülebilir Enerji ve Yapay Zeka, Akıllı Şebekeler, Enerji Sistemleri, Enerji Hukuku, Kent ve Enerji, Enerji Verimliliği ve İktisadı gibi konularda uzman isimlerin sunumlarına yer verildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Batman Üniversitesinin bölgede bir enerji merkezi olma hedefi dile getirildi.

Yenilenebiilir enerji depolama tesisi başvuruları 30 GW’a ulaştı
Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, yenilenebilir enerjiye olan ilginin artarak devam ettiğini belirterek yaptığı sunumda Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’na yapılan 30 GW’a ulaşan depolama tesisi başvurularının önemine dikkat çekti. Bu başvuruların 370 adedi Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde olduğunu ve bu bölge için yapılan toplam başvuru gücünün 6,03 GW olduğunu belirtti. Kırat, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin depolanması ve pil teknolojisindeki gelişmelerin ülke için büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Dicle Elektrik’in dağıtım bölgeleri 6’ıncı sırada
Konuşmalarını yeşil enerjinin yakın gelecekteki önemine vurgu yaparak sürdüren Kırat; ‘‘Bugün elektrik ve enerji piyasalarının karşılaştığı sorunları, geleceğe yönelik çözüm önerilerini ve teknolojilerini akademik düzlemde konuşacağımız çok kıymetli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Dağıtım bölgemizde karbon ayak izinin ortadan kaldırılması için yatırımların yaygınlaşması da insan ve doğaya faydalar sağlayacaktır. Depolama tesislerinin bu aşamada yaygınlaşıyor olması çok önemli. Bununla ilgili ciddi araştırma ve yatırım çalışmaları var” dedi.
Dağıtım bölgelerinde karbon ayak izini azaltacak yatırımların ve depolama tesislerinin yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen kurulu güç açısından Dicle Elektrik’in dağıtım bölgelerinin 622 MW ile 6’ıncı sırada olduğunu belirtti. Kırat, Şanlıurfa’nın 405 MW’lık güneş üretim tesisi yatırımlarıyla il sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını ve Batman’daki güneş üretim tesislerinin toplam kurulu gücünün 30 MW olduğunu kaydetti.

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi

Gram ve ons altın kaç TL oldu?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Afrika Boynuzu'nda sessiz bölünme: Somaliland senaryosu genişliyor

Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde 5,2'lik deprem

Washington'un gözü Grönland'da: Askerî seçenek masada

Suriye-siyonist rejim hattında yeni temas: Gerilimi düşürme anlaşması

Adana'da 4 gündür kayıp olan gençten acı haber

Halep'te gergin bekleyiş: Eğitim, mesai ve uçuşlar askıya alındı

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de

Kırşehir’de 921 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3 yaralı

Nijerya’da askeri araç mayına çarptı: 9 asker öldü

İslam İşbirliği Teşkilatı: israil ateşkese rağmen işlediği suçlara ara vermeden devam ediyor

Amasya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

ABD göçmenleri Karayipler'e gönderecek: İki ada ülkesi göçmenleri kabul edecek

Hollanda'dan ABD'ye Karayipler tepkisi: İşbirliği askıya alındı

İngiltere ve Fransa, Ukrayna'da askeri üsler kuracak

Diyarbakır Valiliği’nden taşıyıcı kolonda çatlak tespit edilen binalara ilişkin açıklama

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Touadera yeniden devlet başkanı seçildi

Pakistan'da bombalı saldırı: 1 ölü, 16 yaralı

Giresun’da üreticiye ve ormanlara yönelik yatırımlar paylaşıldı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 71 bin 391'e yükseldi

Etiyopya'da feci kaza: 22 ölü, 65 yaralı

Diyarbakır’da kolonunda hasar tespit edilen bitişik binalar boşatıldı

Malatya'da trafik kazaları: 2 yaralı

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Sultanbeyli’de park halindeki araçta yangın çıktı

Ambulans helikopter kalp krizi geçiren hasta için havalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi

Gram ve ons altın kaç TL oldu?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Afrika Boynuzu'nda sessiz bölünme: Somaliland senaryosu genişliyor

Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde 5,2'lik deprem

Washington'un gözü Grönland'da: Askerî seçenek masada

Suriye-siyonist rejim hattında yeni temas: Gerilimi düşürme anlaşması