• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
18 Kasım 2023, Cumartesi 12:20
Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası enerji zirvesi Batman’da gerçekleşti

Bölgesel kalkınma alanında enerji üzerine ihtisaslaşarak Enerji Koordinasyon Merkezi kuran Batman Üniversitesi, Uluslararası Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Dicle Elektrik’in ana sponsorları arasında bulunduğu bu önemli etkinlikte yenilenebilir enerjinin şebeke entegrasyonu ve depolama teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, enerji depolama teknolojilerine ilginin artarak devam ettiğini söyledi.
Uluslararası Batman Enerji Zirvesi 23 adıyla gerçekleştiren etkinliğin ilk gününde; Enerjide Sürdürülebilirlik ve Karbon Sıfır Politikası, Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri, Bölgesel Kalkınmada Enerjinin Önemi gibi konuların ele alındığı oturumlar düzenlendi. Dicle Elektrik’in ana sponsorlar arasında yer aldığı zirvenin ikinci gününde, Sürdürülebilir Enerji ve Yapay Zeka, Akıllı Şebekeler, Enerji Sistemleri, Enerji Hukuku, Kent ve Enerji, Enerji Verimliliği ve İktisadı gibi konularda uzman isimlerin sunumlarına yer verildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Batman Üniversitesinin bölgede bir enerji merkezi olma hedefi dile getirildi.

Yenilenebiilir enerji depolama tesisi başvuruları 30 GW’a ulaştı
Yenilenebilir Enerjinin Şebeke Entegrasyonu ve Depolama Teknolojileri konulu oturumda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, yenilenebilir enerjiye olan ilginin artarak devam ettiğini belirterek yaptığı sunumda Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’na yapılan 30 GW’a ulaşan depolama tesisi başvurularının önemine dikkat çekti. Bu başvuruların 370 adedi Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde olduğunu ve bu bölge için yapılan toplam başvuru gücünün 6,03 GW olduğunu belirtti. Kırat, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin depolanması ve pil teknolojisindeki gelişmelerin ülke için büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Dicle Elektrik’in dağıtım bölgeleri 6’ıncı sırada
Konuşmalarını yeşil enerjinin yakın gelecekteki önemine vurgu yaparak sürdüren Kırat; ‘‘Bugün elektrik ve enerji piyasalarının karşılaştığı sorunları, geleceğe yönelik çözüm önerilerini ve teknolojilerini akademik düzlemde konuşacağımız çok kıymetli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Dağıtım bölgemizde karbon ayak izinin ortadan kaldırılması için yatırımların yaygınlaşması da insan ve doğaya faydalar sağlayacaktır. Depolama tesislerinin bu aşamada yaygınlaşıyor olması çok önemli. Bununla ilgili ciddi araştırma ve yatırım çalışmaları var” dedi.
Dağıtım bölgelerinde karbon ayak izini azaltacak yatırımların ve depolama tesislerinin yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen kurulu güç açısından Dicle Elektrik’in dağıtım bölgelerinin 622 MW ile 6’ıncı sırada olduğunu belirtti. Kırat, Şanlıurfa’nın 405 MW’lık güneş üretim tesisi yatırımlarıyla il sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını ve Batman’daki güneş üretim tesislerinin toplam kurulu gücünün 30 MW olduğunu kaydetti.

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Hatay’da 21 bin 560 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Bulgaristan’da hükümetin bütçe tasarısına karşı binlerce kişi sokağa indi

İşgalciler Tubas'ta 119 Filistinliyi alıkoydu, 25 kişiyi yaraladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'ya gidiyor

Ağrı’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Interpol'ün yeni başkanı belli oldu

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 75'e yükseldi, onlarca kişi kayıp

Çorum'da zincirleme kaza: 5 yaralı

Nijerya'da olağanüstü hal ilan edildi

Gazze'de son 24 saatte 14 şehit

Pakistan'da güvenlik noktasına saldırı: 3 ölü

DUS 2. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Afganistan Ticaret Bakanı Azizi: Türkiye ve bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu: Asgari ücretle aile geçindirmek imkânsız!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı