• BIST 100

    16741,48%1,83
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,39% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6905,97% 6,20
  • Ç. ALTIN

    11372,06% 0,00

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

Adıyaman’da düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi.
ADYÜ Rektörlük Konferans Salonundaki törene ADYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, çalıştayın Genel Koordinatörleri ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan çalıştayın kapanış töreni Perre Antik Kentte ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birimi Sorumlusu Mustafa Polat, Adıyaman Belediyesi Fotoğraf Servisi Sorumlusu Mehmet Emin Karadağ ve fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz’ün objektifine yansıyan birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından “Piyano İle Muhabbet” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gösteride “Dostum Dostum”, “Ruhumda Sızı” ve “Böyle İkrar İlen” adlı eserler piyano ile seslendirildi. Törenin kapanış konuşmasını ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış yaptı.
Prof. Dr. Kırılmış, “Çok güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Çalıştayımızda çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bunların gerçekleşmesinde büyük emekleri olan insanlar var. Özellikle Öğr. Gör. Büşra Kuruçay ve Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay olmak üzere Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarına, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, temizlik personelimize, çaycımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir kusurumuz olduysa affola. Sanatçılarımıza da ayrı bir parantez açarak, Adıyaman’a vermiş oldukları katkıdan ötürü, Adıyaman’ın sanat ile anılmasından dolayı, bizleri kırmayıp burada bir hafta emek veren tüm hocalarımız ve sanatçılarımıza emeğinize sağlık demek istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından akademisyen, sanatçı ve çalıştayda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin akabinde davetli sanatçı ve akademisyenlerin 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında Perre Antik Kent’te yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ADYÜ Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. 100’ü aşkın eserin görücüye çıktığı sergi, misafirlerden tam not aldı.
[gallery ids=',48247,48248,48249']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da servis araçlarına denetim yapıldı

Venezuela'nın geçici cumhurbaşkanı ABD elçisiyle görüştü

Refah Kapısı’ndan giren ilk otobüsle 12 kişi Gazze Şeridi’ne döndü

Yedi Hilal Batman İl Temsilcisi Başaran’dan Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Batman'da okul çevrelerinde Narkoalan uygulaması

Siyonist rejim Gazze'ye dönenleri işkence ve aşağılamayla karşıladı

Kastamonu’da 22 bin haneye sosyal destek

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tatilden dönen öğrenciler: Okullarda bulaşıcı hastalık riski artıyor

Özel Eğitim Materyal Platformu EBA’da erişime açıldı

İngiltere, İranlı yetkililere yeni yaptırımlar uyguladı

Yetimler Vakfı, Berat Gecesi’nde Afrika’daki yetimlere ulaştı

Çin'de köprü çöktü: 5 ölü

Prof. Dr. Tekin: Şantajla yönlendirilen siyaset; Epstein belgeleri, Trump ve kirli düzen

Şanlıurfa’da iki araç çarpıştı: 2 kişi yaralandı

Gaziantep’in nüfusu 2 milyon 193 bini aştı

Bakan Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdi

Adıyaman’ın nüfus, eğitim ve işgücü verileri paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gitti

BM'den ülkelere "Refah" çağrısı: Daha fazla hastayı kabul edin

Eğitimci Yaman: Batı'dan fonlananlar İslami kesimleri hedeflerine koyuyorlar

Bursa'da kasksız sürücülere ceza yağdı

Libya’dan Avrupa’ya gaz hamlesi: Üretim 2030’a kadar artacak

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Gaziantep'te sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 kişi gözaltına alındı

Sivas’ta buzlanma nedeniyle öğrenci servisi devrildi: 10 yaralı

Tarihin en büyük şirket satın alması: SpaceX–xAI birleşmesi 1,25 trilyon dolar

Gaziantep'te okul çevrelerine denetim

Avustralya, çocuklarda beyin kanserine karşı aşıların dünyada ilk denemesini başlattı

Enflasyon rakamları açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da servis araçlarına denetim yapıldı

Venezuela'nın geçici cumhurbaşkanı ABD elçisiyle görüştü

Refah Kapısı’ndan giren ilk otobüsle 12 kişi Gazze Şeridi’ne döndü

Yedi Hilal Batman İl Temsilcisi Başaran’dan Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Batman'da okul çevrelerinde Narkoalan uygulaması

Siyonist rejim Gazze'ye dönenleri işkence ve aşağılamayla karşıladı

Kastamonu’da 22 bin haneye sosyal destek