• BIST 100

    14275,80%0,34
  • DOLAR

    42,84% 0,00
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6168,93% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9984,27% -0,30

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

Adıyaman’da düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi.
ADYÜ Rektörlük Konferans Salonundaki törene ADYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, çalıştayın Genel Koordinatörleri ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan çalıştayın kapanış töreni Perre Antik Kentte ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birimi Sorumlusu Mustafa Polat, Adıyaman Belediyesi Fotoğraf Servisi Sorumlusu Mehmet Emin Karadağ ve fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz’ün objektifine yansıyan birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından “Piyano İle Muhabbet” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gösteride “Dostum Dostum”, “Ruhumda Sızı” ve “Böyle İkrar İlen” adlı eserler piyano ile seslendirildi. Törenin kapanış konuşmasını ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış yaptı.
Prof. Dr. Kırılmış, “Çok güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Çalıştayımızda çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bunların gerçekleşmesinde büyük emekleri olan insanlar var. Özellikle Öğr. Gör. Büşra Kuruçay ve Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay olmak üzere Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarına, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, temizlik personelimize, çaycımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir kusurumuz olduysa affola. Sanatçılarımıza da ayrı bir parantez açarak, Adıyaman’a vermiş oldukları katkıdan ötürü, Adıyaman’ın sanat ile anılmasından dolayı, bizleri kırmayıp burada bir hafta emek veren tüm hocalarımız ve sanatçılarımıza emeğinize sağlık demek istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından akademisyen, sanatçı ve çalıştayda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin akabinde davetli sanatçı ve akademisyenlerin 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında Perre Antik Kent’te yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ADYÜ Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. 100’ü aşkın eserin görücüye çıktığı sergi, misafirlerden tam not aldı.
[gallery ids=',48247,48248,48249']

Mardinliler Regaip Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti

Mersin’de “Altı Minare, Bin Bir Anlatı” paneli düzenlendi

Siirt’te Regaib Kandili’nde Filistin ve mazlum coğrafyalar için dualar edildi

Tarsus Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Batman’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Batman'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü yaralı kurtarıldı

Rusya: ABD ile yürütülen Ukrayna müzakerelerinde ilerleme sağlandı

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Ukrayna'dan Donbass için "askerden arındırılmış bölge" önerisi

Vaiz Gökalp'tan namaz ile alay edilen görüntülere tepki : Bir beğeni uğruna iman kaybedilmemeli

Baltık Denizi’nde Rus keşif uçağına engelleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Burhan görüşmesinde Türkiye-Sudan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı

Çanakkale açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı

İngiltere'de dev obruk tekneleri yuttu

Mogadişu’da halk 56 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan oy kullandı

Mersin’de huzur ve güven için geniş kapsamlı denetim

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan RTÜK’e çağrı: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?

Polonya'nın Paris Büyükelçisi Rosciszewski görevden alındı

Hindistan'da kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı: 9 ölü, 21 yaralı

Umut Kervanı Hatay’da Regaib Kandili dolayısıyla gıda yardımında bulundu

HÜDA PAR: İslam dünyası bu zillet tablosundan bir an önce uyanmalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el Burhan ile görüştü

ABD'nin kuzeyi sellerin ardından yoğun kar yağışına teslim oldu

Mersin Valisi Atilla Toros, Toroslar ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi

Valilikten Bursa’ya buzlanma ve don uyarısı

Antalya’da yasa dışı yaban keçisi avına 973 bin lira ceza

Bursa’da düzenlenen operasyonda yüzlerce litre alkol ele geçirildi

Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardinliler Regaip Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti

Mersin’de “Altı Minare, Bin Bir Anlatı” paneli düzenlendi

Siirt’te Regaib Kandili’nde Filistin ve mazlum coğrafyalar için dualar edildi

Tarsus Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Batman’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu