• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,19% 0,06
  • EURO

    50,74% -0,20
  • GRAM ALTIN

    7121,17% 0,18
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

Adıyaman’da düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi.
ADYÜ Rektörlük Konferans Salonundaki törene ADYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, çalıştayın Genel Koordinatörleri ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan çalıştayın kapanış töreni Perre Antik Kentte ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birimi Sorumlusu Mustafa Polat, Adıyaman Belediyesi Fotoğraf Servisi Sorumlusu Mehmet Emin Karadağ ve fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz’ün objektifine yansıyan birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından “Piyano İle Muhabbet” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gösteride “Dostum Dostum”, “Ruhumda Sızı” ve “Böyle İkrar İlen” adlı eserler piyano ile seslendirildi. Törenin kapanış konuşmasını ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış yaptı.
Prof. Dr. Kırılmış, “Çok güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Çalıştayımızda çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bunların gerçekleşmesinde büyük emekleri olan insanlar var. Özellikle Öğr. Gör. Büşra Kuruçay ve Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay olmak üzere Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarına, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, temizlik personelimize, çaycımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir kusurumuz olduysa affola. Sanatçılarımıza da ayrı bir parantez açarak, Adıyaman’a vermiş oldukları katkıdan ötürü, Adıyaman’ın sanat ile anılmasından dolayı, bizleri kırmayıp burada bir hafta emek veren tüm hocalarımız ve sanatçılarımıza emeğinize sağlık demek istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından akademisyen, sanatçı ve çalıştayda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin akabinde davetli sanatçı ve akademisyenlerin 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında Perre Antik Kent’te yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ADYÜ Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. 100’ü aşkın eserin görücüye çıktığı sergi, misafirlerden tam not aldı.
[gallery ids=',48247,48248,48249']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran: Savaşı siz başlattınız, biz bitireceğiz

Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 103 gözaltı

Trump gözünü Venezuela’ya dikti, "51. eyalet" diye paylaştı

Tahıl tohumluklarında yeni dönem: Sertifikasyon işlemleri TYS üzerinden yürütülecek

Rad'a Gücü, siyonist rejime bağlı casus grubu hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu

Altında yön yukarı döndü

Doğu ve güney bölgelerde yoğun yağış ve çığ tehlikesi uyarısı

ABD ve siyonist rejim İran karşısındaki kayıplarını açıklamakta zorluk çekiyor

İşgalciler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafı engelledi

Trump: İran'ın saldırıları karşısında şok olduk, NATO bizi yalnız bıraktı

Kabil'de hastaneye saldırı: 400 sivil hayatını kaybetti

İran'dan Körfez'de geniş çaplı operasyonlar: ABD hedefleri vuruldu

Hizbullah'tan Nehariya'ya roket misillemesi: Yaralı işgalciler var

Muğla’da 35 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Sivas’ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Kırıkkale’de asayiş operasyonlarında 25 tutuklama

İletişim Başkanı Duran’dan israilin bölgesel adımlarına tepki

Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz

Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi

Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti

Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran: Savaşı siz başlattınız, biz bitireceğiz

Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 103 gözaltı

Trump gözünü Venezuela’ya dikti, "51. eyalet" diye paylaştı

Tahıl tohumluklarında yeni dönem: Sertifikasyon işlemleri TYS üzerinden yürütülecek

Rad'a Gücü, siyonist rejime bağlı casus grubu hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız

Dolar ve Euro bugün ne kadar?