• BIST 100

    10751,87%0,08
  • DOLAR

    40,66% 0,05
  • EURO

    47,03% 1,15
  • GRAM ALTIN

    4370,96% 1,67
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

"Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze" paneli önemli mesajlarla son buldu

25 Ocak 2025, Cumartesi 07:40
25 Ocak 2025, Cumartesi 07:40
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Kudüs Haftası kapsamında tertip edilen "Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze" paneli düzenlendi. Panelde yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki binasında düzenlenen panele HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ile bazı STK temsilcileri, bölgenin alim ve kanaat önderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Panel; İTTİHADUL ULEMA, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Medrese Alimleri Vakfı, Peygamber Sevdalıları, Suffe Eğitim ve Dayanışma Derneğİ, Şehit Ali Haydar Bengi ve Özgür Kudüs platformu tarafından organize edildi.

Hafız Ömer Akgül hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İTTİHADUL ULEMA adına Molla Abdulkuddus Yalçın bir selamlama konuşması yaptı.

Ardından organizatör kuruluşlardan MEDAV adına Tayyip Elçi, Şehit Ali Haydar Bengi Medresesi adına Abdulbaki Ermiş, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Süleyman Kızılçınar da birer kısa konuşma yaptı.

Dicle Üniversitesi Dr. Öğr. Görevlisi İlhan Baran'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde ilk olarak İslami direniş hareketi HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum bir konuşma yaptı.

Ardından Prof. Dr. Metin Yiğit, "Boykotun Şeri Boyutu ve Devamlılığı" başlıklı bir sunum yaptı.

Müslümanların bugünkü olaylara karşısındaki tutumunun, iktisadı meselelerdeki davranışlarının nasıl olması gerektiği hususunun binlerce kez dahi tekrarlanmasında bir beisin olmadığını vurgulayan Yiğit, boykotun ticari bir mesele; gayrimüslimlerle, muhariplerle ticari ilişkileri sınırlandırma olduğunu söyledi.

Yiğit, "Boykot bizim Filistinli kardeşlere ya da diğer Müslümanlara yardımı sağlamanın yanı sıra bize yardımı var. Boykot etmekle kendimizi koruruz. Bu ahir zaman fitnesi içerisinde erimekten kendimizi muhafaza ederiz. Şahsiyetimizi, kimliğimizi, tutumumuzu muhafaza ederiz. Boykot bizi muhafaza eder? İkincisi, Müslüman müesseseleri, ticari kuruluşları güçlendiren alternatiftir. Zayıf da olsa Müslüman kuruluşlar güçlenme fırsatı buluyor. Boykot iyi niyetle yapılırsa alimlerimiz diyorlar ki ibadettir. Ticaret mubah bir şeydir ama markete gidip boykot ürünü alınmazsa, özellikle bu meseleden dolayı kardeşlerimize yardımdan dolayı Allah düşmanlarına destek vermemek niyetiyle ürünler alırsak normal ticaretimiz, normal bir alışverişimiz ibadet haline gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tekin ise "Dünden bugüne ve Kudüs’ün durumu" başlıklı bir sunum yaparak Kudüs'ün tarihini sürecini anlattı.

Doç. Dr. Abdurrahman Ensari de "Gazze direnişinde Kur’anî değerlerin tezahürü" başlıklı sunumunda Kur'an-ı Kerim'den birçok ayet paylaşarak Gazze'deki direniş ve zaferle ilişkilendirdi.

Müslümanların münkere karşı duyarsız olamayacağını, her Müslüman'ın, elinden geleni yapması gerektiğini ve bunun şeri bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Ensari, "Aksa Tufanı ile 'Allah dinine yardım edene kesinlikle yardım edecektir' vaadi gerçekleşmiştir.  İsrail, 100 yıldan beridir ABD ve batının sınırsız desteğiyle inşa edildi. Biden'ın lafını hatırlayın; 'israil olmasaydı onu icat etmemiz gerekirdi' diyordu. Gazze halkı bütün sıkıntılara rağmen vatanı terk etmemiş, mücahitleri yalnız bırakmamıştır. Böylece Allah'ın vaadi yeniden gerçekleşmiş,siyonistler ateşkesi kabul etmek zorunda kalmıştır." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Mardin’de iki kanatlı badem şekli hayret uyandırdı

Rusya'nın Kiev saldırısında ölü sayısı 31'e yükseldi

Bursa'da orman yangını kontrol altına alındı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

Şantiyede işçiler arasında silahlı kavga: 2'si ağır 7 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

BAŞKAN ŞANSİ'DEN 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

Gazze'de şehit sayısı 60 bin 332'ye yükseldi

Belarus lideri Lukaşenko Moskova’ya gidiyor

Dşişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı ile görüştü

Ensarullah Hareketi: siyonist rejimin ablukası daha da sıkılaştırılacak

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan üniversite adaylarına önemli tavsiyeler!

Batman Valisi Canalp'ten kaçak yapı yıkımlarına ilişkin açıklama

ABD'de sel riski nedeniyle OHAL ilan edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı