• BIST 100

    9364,55%0,16
  • DOLAR

    39,40% 0,10
  • EURO

    45,45% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4286,21% 0,05
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Umut Kervanı Bingöl'de yüzlerce aileye yardım dağıttı
GÜNDEM
Tarih: 4.10.2024 16:53
Güncelleme: 4.10.2024 16:53
Kaynak: ILKHA
Umut Kervanı Bingöl
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöl Umut Kervanı, eylül ayında ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 Eylül ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Burulday, “Eylül ayında; 161 aileye 126 bin 884 TL değerinde gıda yardımı, 33 aileye 27 bin 600 TL değerinde kırımızı et yardımı, 715 aileye 537 bin 884 TL değerinde kırtasiye yardımı, 2 aileye 26 bin 800 TL değerinde ev eşyası takımı, 1 aileye bin 350 TL değerinde giyim yardımı, 15 aileye 25 bin 750 TL değerinde nakit (para) yardımı olmak üzere toplamda 927 aileye 745 bin 609 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca Filistin (Gazze’ye)’e 267 bin TL nakit yardımı ile yurt dışında kurban ve cami yapımına 31 bin 400 TL nakdi yardım yapılmıştır. Genel toplamda 1 milyon 44 bin TL yurt içi ve yurt dışı ayni ve nakdi yardımlarımızı gerçekleştirdik. Ümmetin kanayan yarası Gazze’yi de hayırseverlerimiz unutmadı.  Umut Kervanı olarak elimizden geldikçe Filistin’e (Gazzeye) yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Hayır kervanına siz de destek olun”

Hayır kervanına destek talebinde bulunan Burulday, “Hayırlara köprü olan Bingöl Umut Kervanı Derneği; şartların ağırlığına rağmen en zor durumlarda dahi yoksul kardeşlerimizin dertlerine eldeki imkanlar dahilinde derman olma gayretindedir. Bizler dinimizin emri gereğince nerede bir ihtiyaç sahibi aile varsa ona yardım etmek zorundayız. Bu kadim gelenek ilk insanın yaratılışından kıyamete kadar bu şekilde devam etmektedir. İnsanlığın gereğidir ki fakir ve muhtaç kim olursa olsun elinden tutup sıkıntısını gidermek gerekir. Umut Kervanı olarak bizler de bu duygularla hareket edip elimizden geldikçe varlıklı kardeşlerimizden yardımları alıp ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaktayız. Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da yardım faaliyetlerimize devam ettik. Gazze’ye 267 bin TL tutarında yardım göndererek, oradaki kardeşlerimizin acılarını dindirmeye çalıştık. Ayrıca, yurt dışında Kurban ve yapımı devam eden camii için 31 bin 400 TL hayırseverlerimiz bağışta bulunarak, katkılarımızı sunduk” diye konuştu.

“715 aileye kırtasiye yardımı yapıldı”

Öğrencilere yapılan kırtasiye yardımı ile ilgili bilgiler veren Burulday, “2024-2025 eğitim ve öğretim sezonunun açılması ile birlikte Eylül ayında kırtasiye yardımının dağıtımına başladık. Yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrencilerin yüzünü güldürmek için 715 aileye kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Toplam kırtasiye yardımı tutarı 537 bin 225 TL oldu. Siz hayırsever kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek