• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Umut Kervanı: Gazze'deki Müslüman kardeşlerimizden yardımlarımızı esirgemeyelim

19 Ekim 2024, Cumartesi 11:14
19 Ekim 2024, Cumartesi 11:14
Umut Kervanı: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejiminin Gazze ve Lübnan'daki Müslüman halkı kıyımdan geçirdiğine dikkat çeken Umut Kervanı Gaziantep Derneği Başkanı Mustafa Özaslan, yaklaşan kış nedeniyle o bölgelere gıda, giyim ve yakacak yardımlarının ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Dünya ülkelerinin Gazze ve Lübnan'da yaşananlara sessiz kaldığına değinen Özaslan, bu sessizliğin bozulması ve Müslüman kardeşliğinin gerektirdiği gibi hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Bir yılı aşkındır Gazze'de katliamın devam ettiğine vurgu yapan Özaslan, işgal rejiminin ve yandaşlarının Gazzeli mazlumları katlederken dünyanın buna sadece seyirci kaldığını belirtti.

Özaslan, "israilin bu katliamına dur diyecek bir devlet çıkmadı. Dolayısıyla bu katliamla çocuk, genç; yaşlı, kadın demeden binalarını başlarına yıkıyor.  Şu ana kadar işlenen katliamların sonucu olarak 50 binin üzerinde şehit, 100 binin üzerinde yaralı kardeşimiz var. Biliyorsunuz katliam şu an orada devam etmektedir. Oradaki Müslümanlar aç, susuz, perişan bir vaziyettedir, çocuklar açlıktan ölüyor. Havalar soğudu, kış geliyor. Bizler Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize barınma, gıda, giyimle ilgili yardımlarımızı esirgememeliyiz. Onlar mücadele ederken bizler de onlara destek olma adına elimizden ne geliyorsa maddi, manevi desteklerimizi esirgemeden onların yardımına koşmamız gerekiyor. Çünkü Mescid-i Aksa, Kudüs bizimdir. Müslümanların otak payesidir. Oradaki çocuklarımız, annelerimizi, bacılarımızı katleden kafir israil durmak bilmiyor. Daha bu katliam ne kadar sürecek diye seyirci kalıyoruz. Müslümanlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Oradaki kardeşlerimize maddi, manevi destek olma adına elimizden gelen gayreti ortaya koymalıyız." dedi.

"Boykota devam edelim"

siyonist işgalci ve destekçilerine ait ürünlerin tüketilmemesi ve boykot edilmesi gerektiğine vurgu yapan Özaslan, "Müslüman halklar olarak bizler israilin ürettiği ürünleri, hatta kendi ülkemizdeki israilin üreticisi olduğu firmaların ürünlerini önceden beri boykot ediyoruz, boykot etmeye devam edelim. Tüm dünya Müslümanlarını boykotu devam ettirmeye davet ediyoruz. Zulüm bitene kadar elimizden gelen gayrete devam edelim. Müslüman kardeşlerimize en azından bu noktada yardımcı olalım, onları yalnız bırakmayalım" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yahudi çeteler Ramallah'ta Bedevi ailelere saldırdı: Yaralılar var

Soykırımcı rejim 99 Filistinliyi daha şehit etti

Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü

Iğdır'da balya makinesine kapılan genç hayatını kaybetti

Fed faiz kararını açıkladı

Orta Asya’da geniş kapsamlı askeri tatbikat

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Durmaz: Antalya'da öğrenci sağlığı için kantinlerde denetimler sıklaştırılmalı

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yahudi çeteler Ramallah'ta Bedevi ailelere saldırdı: Yaralılar var

Soykırımcı rejim 99 Filistinliyi daha şehit etti

Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı