• BIST 100

    9112,19%-0,60
  • DOLAR

    38,57% 0,01
  • EURO

    43,62% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4104,22% 2,14
  • Ç. ALTIN

    6658,01% 1,86

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran Adıyaman'da depremzedeleri ziyaret etti

GÜNDEM 5.02.2025 20:35:31 0
Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran Adıyaman

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıl dönümünde Adıyaman'da çeşitli temaslarda bulunarak depremzedeleri ziyaret etti.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "Umut Kervanı olarak şu an Adıyaman'dayız. Yönetim olarak, depremin en çok etkilediği illerde arkadaşlarımız bulunuyor, onlar da oralara gitmiş durumdalar. Biz ise ekip olarak Adıyaman'dayız. Depremzede kardeşlerimizle kaynaşıyor, onların acılarını paylaşıyoruz. Adıyaman'a geldik ve burada çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

"Her zaman buradaydık"

Depremin ilk anından itibaren Adıyaman'da olduklarını dile getiren Kurtaran, "6 Şubat depremlerinden önce de zaten hizmetlerimiz ile buradaydık. Depremden sonra hem merkezde hem ilçelerde hem de köylerde olmak üzere yaklaşık iki yıldır çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şu an sahayı gezdik ve gözlemledik. Elhamdülillah, depremin izleri silinmiş gibi görünse de acılar hala taze. Buradaki kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, onları ziyaret ediyoruz. Aileleri ziyaret ettik, acıları hala tazeydi. İnşallah, bu kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızı ve yardımlarımızı devam ettireceğiz. Bu süreçte hayırseverlerimize sesleniyoruz: Yardımlarınızı Umut Kervanı'na ve diğer STK'lar aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. Ailelerin hala yardıma ihtiyacı var." dedi.

Kurtaran, açıklamasının devamında, "Bununla beraber, özellikle burada bulunan konteynerlerde şu an kardeşlerimiz yaşıyor. Ancak yakın zamanda sosyal konutları teslim edilecek. Sosyal konutların teslim edilmesinin ardından boşalacak olan konteynerlerin Gazze'ye gönderilmesi konusunda bir çağrımız var. Bu çağrımızı burada yineliyoruz ve buradan tekrar duyurmaya çalışıyoruz. Rabbim hem depremzede kardeşlerimize hem de Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun, inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yıldırım isabet eden genç hayatını kaybetti

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetimde 7 kişi gözaltına alındı

ABD'nin yeni Türkiye büyükelçisi Barack Ankara'da

Sudan'ın yakıt depolarına saldırı

Suudi Arabistan'da şiddetli kum fırtınası

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Romanya'da Başbakanı Ciolacu istifa etti

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Devlet Başkanı Bin Zayid ile görüştü

İşgalci ABD'den başkent Sana’ya 3 hava saldırısı

Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler Gazze'de bir bebeği daha açlıktan öldürdü

HÜDA PAR heyetinden Genç ilçesine ziyaret

Hindistan, Pakistan'a olan su akışını kesti 

BM'den Hindistan ve Pakistan'a çağrı

Siirt'te maddi hasarlı trafik kazası

Sivas'ta trafik kazası: 3 yaralı

Ters Lale koparmanın cezası 577 bin TL

Trump, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çalışma arzusunu bildirdi

Bingöl’de başıboş hayvanlar kazaya davetiye çıkarıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde evlilik için özel tarih yoğunluğu

İstanbul'da Gazzeli öğrenciler için "kardeşlik buluşması" düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Bingöl Belediyesinden vergi uyarısı: Son gün 30 Mayıs

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Enflasyon, başlı başına bir yoksullaşma aracıdır

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Yeşilyurt Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde "05.05.2025" yoğunluğu!

Mahaçkale'de çatışma: 2 polis öldü

Malatya Valisi Yavuz'dan güvenlik ve asayiş değerlendirmesi

Taş: Toplumsal sorunların temelinde aile yapısının bozulması yatar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ