GÜNDEM 6.06.2025 16:53:35 0

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi
Haberi Sesli Oku

Her yıl yüzlerce ihtiyaç sahibi aileyi sevindiren Van Umut Kervanı Derneği, bu bayram da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak amacıyla kurban organizasyonu düzenledi.

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği, geleneksel hale getirdiği kurban kesim organizasyonu kapsamında kestirdiği kurbanlıkların etlerini, yüzlerce muhtaç aileye ulaştıracak.

Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da bağışlanan kurbanlar, sabahın erken saatlerinde kesilmeye başlandı.

Hijyenik bir ortamda uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlar, parçalanarak paketlendi. Üye ve gönüllünün gayretli çalışmalarıyla kesilen kurbanlar, daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere ulaştırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, bayramdan yaklaşık bir ay önceden kurban hazırlıklarına başladıklarını anımsatarak, “Vekalet sahibi hayırseverlerimize giderek yapmış olduğumuz çalışmaları birebir anlattık. Kendilerinden almış olduğumuz vekaletleri de kurban organizasyonumuzda mağdur ailelere dağıtmak için söz aldık. Bu süre zarfında bize destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah nasip etti, hayırseverlerimizin aracılığıyla Kurban Bayramı'nın birinci gününde 13 büyükbaş kurbanlık keserek mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız.” dedi.

Yurt dışında da kurban organizasyonu gerçekleştirildi

Sadece Van’da değil yurt dışında da kurban organizasyonları düzenlediklerinin altını çizen Vatan, “Tabi yapmış olduğumuz yardım faaliyetleri bunlarla sınırlı değil. Van ilimizin dışında başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir tarafında mazlum coğrafyalarda yine kurban organizasyonları gerçekleştirdik. Bizler Van’da hayırseverlerimizin aracılığıyla başta Gazze olmak üzere Yemen, Afganistan, Suriye ve Lübnan’a sadece Van’dan 600’ün üzerinde hisse gönderdik.” ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı’nın, bu yıl da hem yerelde hem de dünya genelindeki mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine umut olmayı başardığını söyleyen Vatan, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” (İLKHA)

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

Yükleniyor