• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Umut Kervanı'ndan Gazze çağrısı: 2 milyon insan aç, yardımlar yetersiz!

24 Temmuz 2025, Perşembe 03:23
24 Temmuz 2025, Perşembe 03:23
Umut Kervanı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, Gazze'de açlığın artık en büyük tehdit haline geldiğini belirterek uluslararası topluma ve hayırseverlere acil çağrıda bulundu.

Gazze'de süregelen insani dram giderek derinleşirken, Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur'dan yürek burkan bir çağrı geldi. Teymur, 22 ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden abluka ve saldırıların artık halkı açlıkla yok ettiğini belirtti.

Gazze'de her gün 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade eden Teymur, bu çabanın 2 milyonluk nüfus için yetersiz olduğunu vurguladı.

Teymur, siyonist işgal rejiminin ablukası nedeniyle Gazze'nin sadece bombalarla değil, açlıkla da yok edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur

"Yardımları ulaştırmak için he türlü gayreti sarf ediyoruz"

Teymur açıklamasında, "Malumunuz 22 ayı aşkın, yani iki yıla yakındır Gazze'de soykırım işlenmektedir. Umut Kervanı ailesi olarak bu kardeşlerimizin her daim yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin bizlere ulaştırdığı nakdi yardımları kendilerine ulaştırmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz." dedi.

"Her gün 10 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz, ama bu yeterli değil"

Umut Kervanı olarak Gazze merkezindeki partner dernekler aracılığıyla her gün 5 ila 10 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını belirten Teymur, şöyle devam etti:

"Gazze şu anda gerçekten aç, Gazze açlıktan ölüyor. Artık parçalanan bedenlerden ziyade açlıkla karşı karşıya. Bu durumu bir nebze olsun hafifletmek için Umut Kervanı olarak, Gazze merkezdeki partner dernekler aracılığıyla her gün 5 bin ile 10 bin kişiye sıcak yemek çıkarmaktayız. Bundan emin olabilirsiniz. Ancak bu yeterli midir? Yaklaşık 2 milyona yakın bir nüfustan bahsediyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle yeterli değildir."

"Yardımlar gitmezse Gazze diye bir yer kalmayacak"

"Uluslararası insani ve vicdani kim varsa, hangi kurum veya kuruluş varsa, Gazze'ye bir an önce yardım konvoyu ve yardım koridoru açmak zorundadır." diyen Teymur, "Eğer Müslümanlar bunun için bir gayret sarf etmezse, maddi desteklerini sağlamazlarsa ve dualarını eksik ederlerse, Gazze diye bir yer, İslam toprağı diye bir yer kesinlikle kalmayacak. Bundan emin olun." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar sessiz, Hristiyanlar yardıma koşuyor"

Açıklamasında Müslüman dünyaya da sert bir eleştiride bulunan Teymur, "Gazze'de çocuklarımız, annelerimiz, bacılarımız, yaşlılarımız, babalarımız açlıktan ölüyor. Artık lütfen bu konuda empati kurun. Elin yabancısı, Hristiyan olanlar Gazze'deki insanları doyurmak için yürüyüşlere katılıyor, Refah sınırına kadar geliyor ama kendine Müslümanım diyenler buna engel oluyor. Yani ne diyeceğimizi, nasıl bir tavır sergileyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi gerçekten artık bilemiyoruz." dedi.

"Gazze'yi unutmayalım"

Tüm vicdan sahiplerine çağrıda bulunan Teymur, "Gazze'yi unutmayalım, Gazze'yi unutturmayalım. Umut Kervanı ailesi olarak her zaman için Gazze'nin ve Filistin'in, mazlumların yanında olacağız ve onlara elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz. Hayırseverlere çağrımızdır: Gazze'ye dışarıdan her şey elimizden geldiğince ulaşmalı. Elbette siyonist haçlı ordusu ve siyonist çete, Müslümanların oraya bir şey ulaştırmasına engel oluyorlar. Bu engeli ortadan kaldırmak için gelin hep birlikte seferberlik ilan edip elimizden geleni yapalım lütfen." diye konuştu.

"Yardımlar yetersiz"

Gazze'ye şu an için ayni yardımların ulaştırılamadığını belirten Teymur, Refah sınır kapısının tamamen kapalı olduğunu, sadece nakdi yardımların içerideki tüccarlar aracılığıyla gıda teminine dönüştürülebildiğini vurguladı. Teymur, şunları söyledi: "Ancak bu yardımlar kesinlikle ve kesinlikle yetersizdir. 2 milyona yakın insandan bahsediyoruz. Lütfen empati kurun. Bu kardeşlerimiz açtır ve sizin vereceğiniz yardımlara muhtaçtır." (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüştü

Bursa'da orman yangınıyla mücadele sürüyor

Bakan Yumaklı Bursa'da orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu: 3 yerde yangınlar sürüyor!

Bakan Yumaklı: 4 ildeki 5 orman yangını kontrol altına alındı

Doğal yöntemlerle de kilo kontrolü sağlanabilir!

Ticaret Bakanlığı’ndan Sabiha Gökçen ve Habur’da kaçakçılık operasyonları

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı’ndan "Yangın" seferberliği

İtfaiye eri, yangına müdahale sırasında kalp krizinden hayatını kaybetti

Mahalle sakini kadınlar: Parklarımızdaki güvenliğin arttırılmasını istiyoruz

İşgalciler, Gazze'ye giden Hanzala gemisine el koydu

Günde kaç adım sağlık için yeterli?

Nusaybin’de yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Meteorolojiden kuvvetli rüzgâr uyarısı

Bursa'daki orman yangınına havadan müdahale

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 2'si çocuk 11 Filistinli şehit oldu

Nijerya'da yolcu teknesi battı: 25 ölü

Yangınlarla ilgili 21 kişi tutuklandı

Türkiye’de sıcaklık rekoru kırıldı

4 ilde orman yangınına müdahale havadan ve karadan devam ediyor

Adana'da dört araç çarpıştı: 8 kişi yaralandı

Hava sıcaklıkları artacak

İstanbul'da binler Gazze'deki açlık ve soykırıma karşı yürüdü

Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye sınırına dayandı

Aktivistlerden Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebi

AB ile ABD masaya oturmaya hazırlanıyor

Siirt’te geleneksel sünnet şöleni coşkusu

Bursa'daki yangında yerleşim yerleri tehlike altında

İki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Endonezya'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Karakoyun Deresi için "Urfa’nın ayıbı hâline gelmiştir" tepkisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüştü

Bursa'da orman yangınıyla mücadele sürüyor

Bakan Yumaklı Bursa'da orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu: 3 yerde yangınlar sürüyor!

Bakan Yumaklı: 4 ildeki 5 orman yangını kontrol altına alındı

Doğal yöntemlerle de kilo kontrolü sağlanabilir!

Ticaret Bakanlığı’ndan Sabiha Gökçen ve Habur’da kaçakçılık operasyonları

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı’ndan "Yangın" seferberliği