• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Umut Kervanı'ndan Gazze için yardım seferberliği çağrısı

RÖPORTAJ 5.02.2025 10:22:30 0
Umut Kervanı

Gazze'de sürdürdükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, onarım çalışmalarına başladıkları diyaliz merkezi ve kurulumuna başladıkları çadır kentler ile diğer insani yardımlar için hayırseverlere seferberl

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı ile birlikte işgalcilerin Gazze'ye yönelik başlattığı yıkım ve soykırım ile ciddi mağduriyet yaşayan halka yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, sağlanan ateşkes sonrasında ise kalıcı eserler bırakmak için çalışmalarına başladı.

Ateşkesin sağlandığı gece itibarıyla Nasser Tıp Hastanesi'ne bağlı Hind Al-Duğma Diyaliz Merkezi'nin yeniden onarımı ve gerekli tıbbi cihazların alınması için protokol imzalayan Umut Kervanı, 2 farklı bölgede yüzlerce ailenin barınabileceği çadır kentler kurmaya ve yakın zamanda 24 saat boyunca sıcak yemek ikramının yapılacağı aşevi yapımına başladı.

"İmkan olursa Gazze'ye doktorlarımızı da göndereceğiz"

Gazze'de devam eden yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Özellikle ateşkes sonrası orada daha kalıcı hizmetler yapılabilmesi noktasında adımlar attık. Gazze'de en büyük hastanelerden olan Nasser Hastanesi'nin diyaliz merkezini inşallah hızlı bir şekilde hizmete irmesi için çalışmalar başladı. En kısa zamanda hizmete girecek. Bu merkezde günlük 280 diyaliz seansı yapılabilecek. Bununla birlikte yakın zamanda oraya doktorların gönderilmesi husus var. Gazze'ye yalnızca branş doktorları girebiliyor. Bu konuda da çalışmalarımız var. İnşallah bir gelişme olursa vakıf olarak Gazze'ye doktorlarımız göndereceğiz. Oradaki kardeşlerimize sağlık hizmeti verecekler." dedi.

"20-25 günde tamamlanacak şekilde çadır kentler kuruyoruz"

Bölgede çok acil olarak çadır kentlere ihtiyaç olduğunu belirten Kurtaran, "Çünkü evleri tamamen yıkılmış kardeşlerimiz var. İnsan o görüntüleri gördüğünde dehşete kapılıyor. Bir ayı geçmeyecek şekilde, 20-25 günde tamamlanacak şekilde çadır kentleri yapacağız. Bu çadır kentlerde özellikle eğitim, ibadet, çocuklar için oyun alanları gibi çadırlar olacak. Güneş enerjisi kullanılarak çadırlara hem kuyulardan su hem de elektrik verilecek. Bu anlamda bir çadır kentin inşasına başladık ve bu proje bitmek üzere. Talep yoğun olunca ikinci bir çadır kentin inşasına başladık. Bu anlamda hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Çadır kentler bittikten sonra artık ciddi bir konteyner ihtiyacı olacak. Çünkü daha uzun süreli kalabilecekleri bir barınağın olması gerekir. Bunun için de çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu projeler peyderpey yapılacak." diye konuştu.

"Ümmet olarak Gazze'yi yeniden inşa edeceğiz"

Ateşkes sonrasında tamamen bir barış ortamının oluşmasını ve Filistinlilerin kendi topraklarında kalarak hızlı bir şekilde şehirlerini imar ederek hayatlarını sürdürmelerini temenni ettiklerini söyleyen Kurtaran, "Sosyal konutların hızlı bir şekilde yapılmasını ümit ediyoruz. Biz zaten büyük bir deprem yaşadık. 11 ilimizde yüzbinlerce binamız yıkıldı. 2 yıllık zaman diliminde şehirlerimiz imar edildi. Gazze'de sükûnet hâkim olursa inşallah çok daha hızlı bir şekilde şehirler imar edilecek. İnanıyorum ki 2 seneyi bile bulmadan ümmet olarak Gazze'yi eskisinden daha güzel bir şekilde imar edeceğiz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız." şeklinde konuştu.

Gazze için seferberlik çağrısı

Gazze'de 24 saat boyunca hizmet verecek olan aşevi kurmayı hedeflediklerini belirten Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Ramazan ayında hem sahurda hem de iftarda hizmet verebilecek bir aşevi inşallah kuracağız. Burada günlük on binlerce kardeşimize yemek dağıtılacak. Gazze'de ciddi bir yakıt ihtiyacı da var. Un ve diğer yaşam ürünlerine ihtiyaç var. Yakın zamanda Mısır üzerinden Gazze'ye bir tır ayakkabı göndermiştir. O ayakkabılar zor zamanda yerine ulaştı. Hayırseverlerin teveccühüyle yeniden bir tır ayakkabı göndereceğiz. Bununla birlikte un, pirinç, hijyen malzemeleri ve diğer gıda ürünleri ile battaniye gibi ihtiyaçlardan oluşan tırlarımızı göndereceğiz. Hayırseverlerimize sesleniyoruz! Gazze için seferberlik zamanı. Oradaki kardeşlerimize hem Ramazan'ın yaklaşmasıyla içerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda yardım elini uzatmalıyız." (İLKHA)

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ