• BIST 100

    11046,50%0,42
  • DOLAR

    41,30% 0,02
  • EURO

    48,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4903,74% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7988,21% 1,27

UNICEF: Afrika'daki fon kesintileri beslenme hizmetlerini aksatıyor

23 Nisan 2025, Çarşamba 23:58
23 Nisan 2025, Çarşamba 23:58
UNICEF: Afrika
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), fon kesintilerinin, 13 milyon çocuğun beslenme krizinden etkilendiği Doğu ve Güney Afrika'da hayat kurtarıcı beslenme hizmetlerinin artırılması çabalarını engellediğini söyledi.

BM kuruluşu, yaklaşık dört milyon çocuğun şiddetli akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu tahmin edilen bölgedeki endişe verici beslenme krizine karşı acil ve koordineli çabalar çağrısında bulundu.

UNICEF Doğu ve Güney Afrika Bölge Direktörlüğü, küresel fon krizinin yetersiz beslenme krizini daha da kötüleştirdiğini söyledi.

UNICEF, "Çocukların beslenme hakkı vardır ve UNICEF ve ortaklarının karşılaştığı zorluklara rağmen, en savunmasız kişilere beslenme hizmetleri sağlamak için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Desteğimizi azaltmanın zamanı değil, aslında önemli ölçüde artırmanın zamanıdır." dedi.

BM kuruluşu, bölgede aşırı iklim şokları, güvensizlik, ekonomik istikrarsızlık ve ihtiyaç sahibi topluluklara yönelik yaşam kurtarıcı beslenme yardımlarına yapılan fon kesintilerinin bir araya gelmesiyle oluşan yüksek düzeyde çocuk yetersiz beslenmesi sorunuyla karşı karşıya kalındığına dikkat çekti.

UNICEF, Somali'deki durumun özellikle vahim olduğunu, ülke nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan yaklaşık 4,4 milyon insanın kriz seviyesinde açlık yaşayacağını ve bu yıl 1,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme sorunu yaşayacağının tahmin edildiğini belirtti.

BM kuruluşu, devam eden yetersiz yağışların, yüksek gıda fiyatları ve çatışmalarla bir araya gelmesinin krizi daha da kötüleştirdiğini, ailelerin temel gıdaya, suya, sanitasyona, hijyene ve sağlık hizmetlerine erişimde zorluk çektiğini belirtti.

UNICEF, Güney Sudan'da 5 yaş altı çocuklarda, hamile ve emziren kadınlarda yetersiz beslenmenin ciddi bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu yıl beş yaş altındaki iki milyondan fazla çocuğun orta ve şiddetli akut yetersiz beslenme riski altında olduğunu aktaran UNICEF, bunun 2024'e göre yüzde 26 artış olduğunu, bunlardan 650 bininin beş yaş altındaki en şiddetli formda beslenme riski altında bulunduğunu ve bunun 2024'e göre yüzde 33'lük bir artışı yansıttığını belirtti.

UNICEF'e göre, bölge genelinde hayat kurtarıcı beslenme desteği sağlama çabalarına rağmen, fon sıkıntısı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine ulaşma çabaları sekteye uğruyor ve yaklaşık 110 milyon dolarlık malzeme açığı bulunuyor.

BM kuruluşu, "Cömertlikleriniz sayesinde 2024 yılında şiddetli zayıflamadan muzdarip 2,2 milyondan fazla çocuğu tedavi edebildik, ancak yalnızca tedavi edici müdahalelere değil, aynı zamanda her zamankinden daha kritik olan toplumsal beslenme dayanıklılığının oluşturulmasına yönelik sürekli yatırımlarınıza ihtiyacımız var" dedi. (İLKHA)

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Vural: Erken eğitim, çocuğun sosyal hayatına yön verir

Avukat Acu: israil ordusunda görev alan çifte vatandaşlar insanlık suçuna ortaktır

HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"