• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

UNICEF: Afrika'daki fon kesintileri beslenme hizmetlerini aksatıyor

DÜNYA 23.04.2025 23:58:33 0
UNICEF: Afrika

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), fon kesintilerinin, 13 milyon çocuğun beslenme krizinden etkilendiği Doğu ve Güney Afrika'da hayat kurtarıcı beslenme hizmetlerinin artırılması çabalarını engellediğini söyledi.

BM kuruluşu, yaklaşık dört milyon çocuğun şiddetli akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu tahmin edilen bölgedeki endişe verici beslenme krizine karşı acil ve koordineli çabalar çağrısında bulundu.

UNICEF Doğu ve Güney Afrika Bölge Direktörlüğü, küresel fon krizinin yetersiz beslenme krizini daha da kötüleştirdiğini söyledi.

UNICEF, "Çocukların beslenme hakkı vardır ve UNICEF ve ortaklarının karşılaştığı zorluklara rağmen, en savunmasız kişilere beslenme hizmetleri sağlamak için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Desteğimizi azaltmanın zamanı değil, aslında önemli ölçüde artırmanın zamanıdır." dedi.

BM kuruluşu, bölgede aşırı iklim şokları, güvensizlik, ekonomik istikrarsızlık ve ihtiyaç sahibi topluluklara yönelik yaşam kurtarıcı beslenme yardımlarına yapılan fon kesintilerinin bir araya gelmesiyle oluşan yüksek düzeyde çocuk yetersiz beslenmesi sorunuyla karşı karşıya kalındığına dikkat çekti.

UNICEF, Somali'deki durumun özellikle vahim olduğunu, ülke nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan yaklaşık 4,4 milyon insanın kriz seviyesinde açlık yaşayacağını ve bu yıl 1,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme sorunu yaşayacağının tahmin edildiğini belirtti.

BM kuruluşu, devam eden yetersiz yağışların, yüksek gıda fiyatları ve çatışmalarla bir araya gelmesinin krizi daha da kötüleştirdiğini, ailelerin temel gıdaya, suya, sanitasyona, hijyene ve sağlık hizmetlerine erişimde zorluk çektiğini belirtti.

UNICEF, Güney Sudan'da 5 yaş altı çocuklarda, hamile ve emziren kadınlarda yetersiz beslenmenin ciddi bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu yıl beş yaş altındaki iki milyondan fazla çocuğun orta ve şiddetli akut yetersiz beslenme riski altında olduğunu aktaran UNICEF, bunun 2024'e göre yüzde 26 artış olduğunu, bunlardan 650 bininin beş yaş altındaki en şiddetli formda beslenme riski altında bulunduğunu ve bunun 2024'e göre yüzde 33'lük bir artışı yansıttığını belirtti.

UNICEF'e göre, bölge genelinde hayat kurtarıcı beslenme desteği sağlama çabalarına rağmen, fon sıkıntısı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine ulaşma çabaları sekteye uğruyor ve yaklaşık 110 milyon dolarlık malzeme açığı bulunuyor.

BM kuruluşu, "Cömertlikleriniz sayesinde 2024 yılında şiddetli zayıflamadan muzdarip 2,2 milyondan fazla çocuğu tedavi edebildik, ancak yalnızca tedavi edici müdahalelere değil, aynı zamanda her zamankinden daha kritik olan toplumsal beslenme dayanıklılığının oluşturulmasına yönelik sürekli yatırımlarınıza ihtiyacımız var" dedi. (İLKHA)

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ