DÜNYA 5.12.2024 15:20:00 0

UNICEF'ten Somalili çocuklar için 171 milyon ABD dolarlık yardım çağrısı

UNICEF
Haberi Sesli Oku

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2025 yılında Somali'de 1,1 milyonu çocuk olmak üzere 1,8 milyon kişiye destek olmak için 171 milyon ABD doları tutarında yardım çağrısında bulundu.

UNICEF, fonların entegre sağlık, beslenme, su, sanitasyon ve hijyen (WASH), eğitim, çocuk koruma ve sosyal koruma müdahalelerinin genişletilmesinde kullanılacağını belirtti.

UNICEF, Somali için yaptığı son çağrıda, "Bu fon çağrısı, ihtiyaç sahibi insan sayısındaki düşüş eğilimiyle tutarlı bir hedef düşüşü nedeniyle 2024 çağrısından yüzde 10 daha az. Bu, UNICEF'in daha uzun vadeli, daha dirençliliğe odaklı ve yüksek etkili müdahalelere doğru devam eden değişimiyle örtüşüyor." dedi.

BM kuruluşu, engelli katılımı ve dayanıklılık gibi sektörler arası önceliklerin program entegrasyonunu ve uygulanmasını geliştireceğini söyledi.

Yardımların başka yerlere kaydırılmasının önlenmesinin öncelik olmaya devam ettiği vurgulandı.

UNICEF, 2025 yılında sağlanacak mali desteğin, BM kuruluşunun ve ortaklarının entegre, çok sektörlü hizmetler sunmasını ve hizmetlerin ulaşılması zor yerlere ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

UNICEF, Somali'de iklim değişikliği, hastalık salgınları ve yoksulluğun etkilerinin çok büyük olduğunu belirterek, ülkenin bazı bölgelerindeki istikrarın artmasına rağmen devam eden çatışmaların yerinden edilmeye yol açtığını ve hizmetlere erişimi kısıtladığını söyledi.

BM kuruluşu, 2025 yılında 4,3 milyonu çocuk olmak üzere 6,9 ​​milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyacağını bildirdi.

Raporda, La Nina hava durumuyla bağlantılı beklenen zayıf yağışların, Aralık ayına kadar gıda kriziyle karşı karşıya kalan insan sayısını 3,6 milyondan 4,4 milyona çıkarabileceği belirtiliyor.

UNICEF, 2025 yılı Temmuz ayına kadar beş yaş altı zayıflık riski altında olan çocuk sayısının 1,6 milyona çıkabileceğini, bunlardan 403 bininin ise ciddi zayıflığa maruz kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Raporda, "Çatışma ve hastalık salgınlarıyla birlikte, 4,3 milyon çocuk, 1,1 milyon kadın ve 310 bin engelli olmak üzere yaklaşık 6,9 milyon insanın 2025'te acil insani yardıma ihtiyacı var. Beklenen yağış kıtlığı, gıda krizini daha da kötüleştirebilir ve 4,4 milyon insanı etkileyebilir." denildi. (İLKHA)

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Yükleniyor