• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Üniversite hastanelerinin geleceği Çukurova’da masaya yatırıldı

16 Mayıs 2025, Cuma 15:02
16 Mayıs 2025, Cuma 15:02
Üniversite hastanelerinin geleceği Çukurova’da masaya yatırıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye’nin farklı bölgelerinden üniversite hastanelerinin yöneticileri, Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya gelerek hastanelerin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden üniversite hastanelerinin yöneticileri bir araya geldi. Çalıştayda, üniversite hastanelerinin güncel durumu, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden yetkililerin de katılım sağladığı çalıştaya; Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesinin rektörleri, rektör yardımcıları, başhekimleri ve hastane müdürleri iştirak etti.

"Üniversite hastaneleri hem hizmet hem eğitim alanında büyük rol oynuyor"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, üniversite hastanelerinin farklı ve çok boyutlu yapısına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite hastaneleri, sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayan; aynı zamanda eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında da büyük sorumluluk taşıyan kurumlardır. Bugün burada, ülkemizin dört bir yanından gelen değerli yöneticilerle birlikte bu çok boyutlu yapının karşı karşıya olduğu sorunları ve çözüm yollarını ele almak için toplandık. Mali sürdürülebilirlik, kaynak yönetimi, personel ihtiyacı ve tıbbi malzeme temini gibi alanlarda yaşanan sıkıntılar; sadece hastanelerimizi değil sağlık hizmetinin bütününü etkilemektedir. Bu nedenle, tüm paydaşların katkısıyla yürütülen bu tür toplantılar büyük önem taşımaktadır. Toplantımıza katılarak görüş ve önerileriyle bizlere katkı sunan tüm değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum."

Yöneticiler ortak çözüm yolları için bir araya geldi

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Şinasi Candan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü – Tedarik Planlama Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Osman Bahçekapılı, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Eren Usul, Genel Müdür Yardımcısı Kerim Abatay ve Daire Başkanı Seyfullah Kurt'un da katılım sağladığı toplantıda; üniversite hastanelerinin mali yapıları, tıbbi malzeme temin süreçleri, personel planlaması ve sürdürülebilir sağlık hizmeti sunumu gibi başlıklar etraflıca değerlendirildi.

Çalıştay sonunda, üniversite hastanelerinin karşı karşıya olduğu yapısal sorunlara ilişkin çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlanarak ilgili kurumlarla paylaşılması kararlaştırıldı. (İLKHA)

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında