Üniversite öğrencileri: Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecek

GÜNDEM 18.10.2024 16:05:42 0
Üniversite öğrencileri: Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yahya Sinvar'ın, işgalci siyonist rejime karşı onurlu bir direnişin simgesi olduğunu ve ömrünü onurlu Filistin halkının özgürlüğüne adayan bir kahraman olduğunu belirten İnönü Üniversitesi Öğrenci Topluluğu, onun şehadetinin kendilerine bir kayıp değil,

İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından, Cuma namazı çıkışı İlahiyat Camii bahçesinde Gazze'de bir yılı aşkın devam eden soykırım ve HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği haberi üzerine basın açıklaması düzenlendi.

Üniversitedeki bazı akademisyenlerin de destek verdiği basın açıklamasını üniversite öğrencilerinden Eyüp Yiğit okudu.

"Yahya Sinvar ömrünü onurlu Filistin halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandı"

Yiğit, "Bugün, Filistin direnişinin onurlu öncülerinden biri olan Yahya Sinvar’ın şehadet haberiyle büyük bir heyecan içerisindeyiz. Yahya Sinvar, zalim israil rejimine karşı onurlu bir direnişin simgesi olmuş, ömrünü onurlu Filistin halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandı. Onun şehadeti bizler için sadece bir kayıp değil, aynı zamanda direnişin bayrağını daha da yükseklere taşıma sorumluluğudur." dedi.

"Komutan Yahya Sinvar, bu yolda gözünü kırpmadan yürüyen bir mücahid olarak tarihe geçiyor"

Şehadetin, Allah yolunda verilen en yüce mücadelenin olduğunu anımsatan Yiğit, "Ve komutan Yahya Sinvar, bu yolda gözünü kırpmadan yürüyen bir mücahid olarak tarihe geçiyor. Komutan Yahya Sinvar şehit gibi yaşıyordu ve elhamdülillah şehadeti Rabbimizin izniyle her zaman arzuluyordu. Bizler, üniversite öğrencileri olarak, Filistin ve Gazze direnişinin başarıya ulaşması için her zamankinden daha çok çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, zalim israil işgali sona erene kadar, Filistin toprakları özgürlüğüne kavuşana dek bu mücadele bitmeyecek!" diye konuştu.

"Her birimiz, bu zulmün son bulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindeyiz"

siyonist işgal rejiminin yaptığı zulümlere ve insanlık dışı saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizen Yiğit, "Her birimiz, bu zulmün son bulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Zalimlerin hesap vereceği günler yakındır. Hak ile Batıl mücadelesinde tarafsız kalan suskun dünyanın ve yöneticilerinin aksine mazlumların ve mağdurların yanında olup bu zalim dünya sistemini değiştireceğiz" dedi.

"Şehadet binlerce mücahidi yetiştirip Allah'ın izniyle bizleri zafere bir adım daha yaklaştıracaktır"

İşgalci siyonist rejimin Amerika ve Batının desteğiyle son bir yıldır Gazze'de soykırım gerçekleştirdiğini anımsatan Yiğit, şöyle devam etti:

"45 bine yakın insanı acımasızca tüm dünyanın gözü önünde katletti. Direnişin liderlerinden Şeyh Ahmed Yasin'i, Mervan İsa'yı, Salih Aruri'yi, İsmail Heniyye'yi ve son olarak HAMAS lideri Yahya Sinvar'ı şehit etmiş olabilir. Bununla direnişi yok edeceğini dahi düşünebilir ama unuttukları bir nokta var ki; her şehadet binlerce mücahid'i yetiştirip Allah’ın izniyle bizleri zafere bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu yolda, tüm şehitlerimizin döktüğü kan bizim için birer meşale, bize güç ve cesaret veren kutlu birer nişanedir. Elhamdulillah her şehadet onur, gurur ve direniş aşkı vermektedir. Komutan Yahya Sinvar’ın şehadeti, direnişin asla durmayacağının, aksine daha da büyüyeceğinin en büyük göstergesidir. Onun mirasına sahip çıkarak, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizle omuz omuza, zalim israil terör örgütü yıkılana kadar durmayacağız! Komutan Yahya Sinvar; 'Yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten, kalp krizi veya trafik kazası ile ölmekten çok korkuyorum. Allah yolundan dinim, vatanım ve mukaddesatım için ölmekten korkmuyorum. Canımız ve kanımız en küçük şehidimizden daha değerli değildir.' diye buyurmuştu. Bizler, direnişin genç neferleri olarak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağımıza, adaleti ve özgürlüğü getirmek için yılmadan çalışacağımıza, zalimlerin zulmü karşısında korkusuzca duracağımıza bir kez daha ant içiyoruz ve diyoruz ki: israil; kınamadan, yürüyüşten, protestodan değil ancak ve ancak güçten anlar. Zalimler için yaşasın cehennem! Filistin özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecektir!" (İLKHA)

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 658 bine yükseldi

Toplam ciro endeksi nisanda arttı

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

İran parlamentosu yeni maliye bakanını onayladı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Prof. Dr. Akpolat: Sigara, göz sağlığını tehdit eden ciddi bir risk faktörüdür

Yükleniyor