• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Üniversite öğrencileri: Gazze için devletleri aksiyon almaya çağırıyoruz

09 Nisan 2025, Çarşamba 14:51
09 Nisan 2025, Çarşamba 14:51
Üniversite öğrencileri: Gazze için devletleri aksiyon almaya çağırıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, işgalci israilin Filistin halkına yönelik aylardır düzenlediği ve şiddetini her geçen gün artırdığı saldırıları nedeniyle basın açıklaması ve protesto düzenledi.

İşgalci siyonistlerin  Filistin’e yönelik saldırılarına ilk gününden itibaren tepkisini düzenlediği çeşitli programlarla dile getiren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), son günlerde şiddetini artıran saldırılara da sessiz kalmadı. Bu kapsamda BTÜ Öğrenci Fikir Platformu tarafından basın açıklaması ve protesto düzenlendi.

Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleşen protesto ve basın açıklamasına; öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı.

BTÜ Öğrenci Fikir Platformu adına Gazze bildirisini okuyan Denizcilik Fakültesi öğrencisi Ahmet Akif Şahin, "Tam 550 gündür bir şehir bombalanıyor. Hiçbir sınır tanımayan işgalciler, bebekleri, kadınları, masum sivilleri katlediyor. İnsan hakları söylemlerinin ne denli sahte olduğunu görüyoruz. Nerede insan, kadın, hayvan hakları savunucuları? Biz gençler olarak buradayız ve dimdik ayaktayız." dedi.

"Devletleri aksiyon almaya çağırıyoruz"

7 Ekim’in, bir başlangıç tarihi değil, bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Şahin, bu tarihin, yıllardır süregelen sistematik işgale karşı Filistin halkının meşru müdafaa hakkını kullandığı tarih olduğunu söyledi. Bu süreçte dünyanın ikiyüzlülüğünü gösterdiğini, yürüyüş ve açıklama dışında bir adım atılmadığını vurgulayan Şahin, "Kimse bu soykırıma karşı aksiyon almadı. Vicdanlı insanlar olarak elimizden geleni yaptık, eylemlere katıldık, ancak koltuk sahibi insanlar çağrılarımıza kulak vermedi. Biz bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Öğrenciler olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getiriyoruz. Devletleri, uluslararası örgüt ve teşkilatları aksiyon almaya çağırıyoruz." diye belirtti.

"Katiller sınır tanımıyor"

Bir aydır ablukaya alınmış olan Gazze’de artık stokların tükenme noktasına geldiğinin altını çizen Şahin, "Hastaneler, çadırlar bombalanıyor. Katiller hiçbir sınır tanımıyor. Bu zulüm daha ne kadar devam edecek? Alışmayacağız, normalleştirmeyeceğiz! Sosyal medya gücümüzü arttıralım, bu mecralarda Filistin’i gündemde tutalım. İstikbale karşı içimizde büyük bir umut var. Güzel bir gelecek biz gençlerin ellerinde yükselecek. Daima var gücümüzle çalışacağız. İnanıyoruz, zafer inananlarındır. Yeter artık." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 15 kişinin öldüğü Antalya ve Burdur kazalarıyla ilgili açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı