Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor
GÜNDEM
Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe 11:40
Güncelleme: 01 Ocak 0001 12:00
Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan binlerce kişi çevre illere taşınırken, Mersin’de de çok sayıda depremzede özellikle Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında ağırlanıyor. Burada kalan öğrenciler ise destek olmak amacıyla birçok malzemesini depremzedelere bırakırken, hüzünlü bir şekilde yurtlardan ayrılıyorlar.
Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise konaklara hizmetleri geliyor. Gerek valilik gerekse belediyelerin hazırladığı yerlerde depremzede vatandaşların barınma ihtilacı karşılanırken, gıda ve diğer ihtiyaçları da bir bir temin ediliyor. Bunlar içinde en önemli yer ise Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu oldu. Binlerce depremzede buralarda misafir edilirken, yurtlarda son kalan öğrencilerde artık evlerine dönmeye başladı. Odalarını ve birçok malzemelerini destek amaçlı depremzedelere bırakan öğrenciler, hüzünlü bir şekilde ailelerinin yanına dönüyor.

'Birçok şeyi onlara bıraktık'
Yurttan ayrılırken depremzede çocuklara çikolata veren Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencesi Zeynep Ekinci, duygularını İHA’ya anlattı. 3. sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Ekinci, 'Burada maalesef depremden etkilenen bölgelerde ailesi yaşayan arkadaşlarımızda vardı. Ben odamı toplamıştım, bugünde Gaziantepli arkadaşımın odasını toplamak için buraya geldim. Birçok şeyi onlara bıraktık, odamızda kalan aileyle tanıştık. Onların da kayıpları vardı, bizde üzüldük. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada depremzedelerin kaldığı yerlere gidip geliyoruz. Bir yandan da yurttan ayrılıyorum diye de üzülüyorum. Ancak tabiki buraya gelen insanlar çok kötü şeyler yaşadı' diye konuştu.

'Lazım olabilecek eşyaları bıraktık'
Alilerle sohbet ettiklerinde değişik duygular yaşadıklarını belirten Ekinci, 'Aslında çok sohbette edemedik ama en önemlisi ’Allah razı olsun’ demeleri oldu. Bu bize yeter zaten. Odamızda, dolabımızda bazı şeyler vardı. Özellikle hijyen konusunda ve lazım olabilecek eşyaları bıraktık. Kıyafetlerimizi onlara bıraktık. Dolaplarımızı açtık kullansınlar diye. Terliklerimiz vardı kullansınlar diye bıraktık. Yani elimizden ne geliyorsa vermeye çalıştık. Onlardaki mutluluğu görünce, ’Allah razı olsun’ deyince bize yetti zaten. Bizde aslında depremden epey etkilendik. Ben uyandığımda madalyalar şakır şakır ediyordu. O an herkes çok kötü durumdaydı. Depremden sonra televizyonu açınca her yer yerle bir olmuştu. Hemen arkadaşlarımı, tanıdıkları aradım. Tabi birçoğunu kaybettik. Sağ kalanlarla bir şekilde iletişim içerisindeyiz. Buradan da şimdi ayrılırken yanımda çikolata getirdim. Yurttan çıkarken çocuklara çikolata dağıttım. Arkadaşlar bana ’şekerci abla’ diyorlar. Tabii bu benim için mutluluk verici bir şey. Burada olduğum sürece vatandaşlara yardım etmeye devam edeceğim' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',122401,122402,122403,122404']

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

Yükleniyor