• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Üniversite öğrencilerinin isimleri fidanlarda yaşayacak

05 Şubat 2024, Pazartesi 16:30
05 Şubat 2024, Pazartesi 16:30
Üniversite öğrencilerinin isimleri fidanlarda yaşayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üniversite öğrencilerinin isimleri fidanlarda yaşayacak

Adıyaman Üniversitesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 186 öğrencisi, 30 akademik ve idari personelinin ismini dikilen fidanlarda yaşatacak.
Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen anma programına, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Milletvekili Mustafa Alkayış, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, kurum müdürleri, hayatını kaybeden öğrenci ve üniversite personellerinin aileleri katıldı.
Burada konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Evet bir yıl önce 6 Şubat’ta saatler tam olarak 04:17’yi gösterdiğinde adeta kıyameti andırır bir yer sarsıntısıyla uyandık. Birçok acılar yaşadık. Yakınlarımızı kaybettik. Annemizi babamızı kaybettik. Çocuklarımızı kaybettik” diyerek hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Bundan sonra herkesin bir aile olması lazım. Çok sayıda yetimimiz var, çok sayıda tek başına kalan yaşlılarımız var. Ah vah diyecek vaktimiz yok. Birbirimize sarılacağız birbirimize sahip çıkacağız” sözlerini kullandı.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise “İnşallah sabırla metanetle inancımızla bununda üstesinden geleceğiz. Ama acının taze olduğunu, dramın taze olduğunu biliyoruz, yaşıyoruz. Fakat bir yandan da hayat devam ediyor, yaşam devam ediyor. Bizlerde Müslümanız inancımız gereği bizlerde yaşam kadar ölümde hak. Onlar bizlerden önce gitti, bizlerde vademizi tamamladığımız zaman elbette emaneti vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Vali Osman Varol ise konuşmasında, “Hepimizde derin izler bırakan gerçekten büyük yaralar açan o büyük depremin üzerinden neredeyse 1 sene geçti. Keşke bizim kuşağımıza, bizim neslimize denk gelmeseydi diyoruz, bunu söylüyoruz. Keşke biz yaşamasaydık diyoruz. Bu bölgenin, bizim insanımızın başına geldi” sözlerini kullanarak hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilavetine geçildi. Helva ikramının da yapıldığı program sonrası, hayatını kaybeden üniversite öğrencileri ve personeli adına fidan dikimi yapıldı. Üniversitenin kampus alanında gerçekleşen fidan dikiminde her fidana bir öğrencinin adı veya hayatını kaybeden üniversite personellerinin isimleri verildi. Fidan dikimi esnasında ise duygusal anlar yaşandı.
Birinci sınıf paramedik okuyan ve depremde hayatını kaybeden Mehmet Sefa Uğur’un annesi Safiye Uğur, “Depremde kaybettik, gururluyuz böyle bir şey için cennete gittiler onlar ama halen bizleri, ailelerini gururlandırıyorlar. Öğrenciydi, paramedik okuyordu Mehmet Sefa, 20 yaşındaydı. Onlar hep buradalar, buralarda yaşayacaklar, zaten içimizde yaşıyorlar. Herkesin canı gitti, herkes bir şeylerini kaybetti. Ama annelerin ciğerleri çok yandı, babaların ciğerleri çok yandı. Umutlarımız vardı, evlatlarımız için, bizler umutlarımızı bu fidanlarda yeşerteceğiz inşallah” diye konuştu.

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bsı politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

BM: Gazze'de 1,6 milyon kişi akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya

ABD, Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımlarını yürüklükten kaldırdı

Ailenin karşılaştığı sorunlar düzenlenen çalıştay ile masaya yatırıldı

Hakkâri’de yasa dışı avcılığa 956 bin TL para cezası

Tayvan'da metro istasyonunda bıçaklı saldırı: 3 ölü

Ağrı’da zamanla yarış, 2 yaşındaki Aras bebek uçak ambulansla İstanbul'a sevk edildi

AB ülkeleri Ukrayna'ya 90 milyar avro kredide anlaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Pütürge'ye 41 milyon liralık hizmet

Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Adalet Bakanı Tunç’tan, “Rojin Kabaiş” açıklaması

Türkiye'den ABD'nin Suriye'ye yaptırımları kaldırmasına ilişkin açıklama

Deprem bölgesi Malatya'da bir camii daha ibadete açıldı

Hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Saral'dan Sabancı Üniversitesi’ne "cuma namazı" tepkisi

Gıda zehirlenmesi m viral enfeksiyon mu?

SoGreen Yeşil ve Kapsayıcı Kalkınma Hibe Programı başvuruları başladı

Ankara’da aranan bin 107 şahıs yakalandı

​​​​​​​Güneydoğu'da hububat sektörü ihracatı 3,2 milyar dolar olarak gerçekleşti

Batman'da Kuzeydoğu Çevre Yolu çalışmaları sürüyor

Ankara’da hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak

Mardin’de tır ile otomobil çarpıştı: Otomobil sürücüsü ağır yaralandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bsı politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı