• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Üniversitede BİSTLAB açılış töreni yapıldı

07 Kasım 2022, Pazartesi 15:25
07 Kasım 2022, Pazartesi 15:25
Üniversitede BİSTLAB açılış töreni yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üniversitede BİSTLAB açılış töreni yapıldı

Adıyaman Üniversitesi’nde (ADYÜ) Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BİSTLAB) açıldı.
ADYÜ ve Borsa İstanbul A.Ş. arasında gerçekleşen protokol çerçevesinde kurulan BİSTLAB’ın açılış töreni Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Genel Sekreter Doç. Dr. Aykut Dündar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Zuhal Karagöz Genç, Borsa İstanbul A.Ş. yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla iktisadi ve idari bilimler fakültesinde gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, finansal sektörün günümüz ekonomilerinde merkezi sinir sistemi gibi bir işlevi olduğunu ve hayati öneme sahip olduğunu söyledi.
Doğanoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz yüzyıl her alanda değişimin ve dönüşümün hız kazandığı bir dönemi temsil ediyor. Özellikle dijital dönüşüm başlığı bu alanlar arasında en dikkat çeken ve takip edilmesi gereken bir kavram olarak değerlendirilmelidir.
“İnovasyon”, “Ar-ge”, “Metaverse”, “Blockchain” gibi anahtar kelimeler ışığında bu dönüşümün izlerini takip etmemiz elzem görünüyor. Dolayısıyla bugün, üniversitemizde iktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde açılan Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nı çok önemsiyoruz. Bu nedenle, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun’a ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Zira bu adım üniversitemiz için büyük bir kazanım. Çünkü burada fakültemiz bünyesinde anlatılan dersler nazarında teorinin pratiğe aktarılması ve hatta teori ile pratiğin birlikte ilerlemesi amacını taşıyoruz. Şüphesiz, gerek akademik personelimiz gerekse de öğrencilerimiz için dönüşümün temel parametrelerini görmek ve yaşamak adına BISTLAB büyük imkanlar sunacak. Artık sadece bilginin aktarıldığı değil, aynı zamanda bizatihi bilginin üretildiği bir simülasyon laboratuvarı ile birlikteyiz.
Ayrıca, kurulacak olan Teknoparkımızda dijital finans alanında faaliyet gösterecek olan paydaşlarımızla da bu alandaki işbirliğini genişletmek temel amaçlarımızdan bir diğerini oluşturuyor. BISTLAB’ın üniversitemize ve ülkemize katma değer oluşturacak çalışmalara imza atmasını ümit ediyorum” diye konuştu.
Program, Borsa İstanbul A.Ş. teknik ekibi tarafından uygulamanın tanıtımının yapılmasının ardından sona erdi.
[gallery ids=',57564,57565']

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Siirt’te patpat devrildi: 2 kişi yaralandı     

Samsun'da fındık bahçesine kenevir eken baba ve oğul tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı