• BIST 100

    10609,37%-0,06
  • DOLAR

    40,42% 0,10
  • EURO

    47,29% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4418,92% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7046,59% 0,65

Ünlü Sudanlı Ressam, Medical Point’te sağlığına kavuştu

08 Aralık 2023, Cuma 02:55
08 Aralık 2023, Cuma 02:55
Ünlü Sudanlı Ressam, Medical Point’te sağlığına kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ünlü Sudanlı Ressam, Medical Point’te sağlığına kavuştu

Sudan’da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, karın ağrısı ve şişkinlik nedeniyle Türkiye’deki tanıdıkları vasıtasıyla geldiği Medical Point Gaziantep hastanesinde kavuştu.
Etiyopya’da karın ağrısı, şişkinlik nedeniyle oradaki bir hastaneye başvuran 58 yaşındaki Hussein Merghani Hussein‘in yapılan tetkikler sonucunda sol bağırsağında tümör olduğu belirlendi. Sudan’da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, Türkiye’deki tanıdıkları vasıtasıyla Sudan’dan Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne gelerek muayene oldu.
Genel Cerrahi ekibinin gerçekleştirdiği çalışma ile hastanın Etiyopya’daki ön tetkikleri incelendi. Uzman genel cerrahi ekibi, tomografi ve biyopsi raporlarıyla hastanın kalın bağırsağının sol kısmında yer alan tümoral kitlenin bağırsağını tıkamış olduğunu tespit etti.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Ahmet Balık, Doç. Dr. Ersin Borazan, Doç. Dr. Mesut Gül ve Op. Dr. Mehmet Ali Melik tarafından hastanın ileri tetkik ve ameliyat öncesi değerlendirmeleri yapıldı. Bu değerlendirmenin ardından, hastaya ameliyat olması gerektiği bilgisi verilerek, Genel Cerrahi hekimleri Prof. Dr. Balık, Doç. Dr. Borazan, Doç. Dr. Gül ve Op. Dr. Melik tarafından hasta ameliyata alındı. Onkolojik cerrahi ile kolon tümörü olan hastanın kalın bağırsak segmenti ve çevresel lenf bezleri üç saatlik başarılı bir ameliyat ile tamamen çıkarıldı. Kalan sağlam kısımdaki bağırsaklar birbirine dikildi.
Ameliyatın ardından, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan yaptığı açıklamada, 58 Yaşındaki erkek hastanın ameliyat sonrası bağırsaklarının sağlıklı bir şekilde çalıştığını ve ameliyatın üçüncü gününde hastanın ağızdan normal beslenmeye başladığını kaydetti. Sudanlı hastanın ameliyatın beşinci gününde ise şifa ile taburcu edildiği bildirildi.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan, ‘’Kolon kanserlerinin çoğu bağırsağın iç duvarından kaynaklanan poliplerden gelişmektedir. Bu poliplerin bazı tipleri genellikle 10 yıl içerisinde kansere dönüşmektedir. Poliplerin erken tespit edilmesi ve kolonoskopi ile çıkarılması kolorektal kanser riskini düşürebilmektedir. Aşırı kırmızı et ve işlenmiş et tüketimi, sigara ve alkol tüketimi, karbonhidrattan zengin beslenme, obezite, yetersiz fiziksel aktivite bu hastalıkta en önemli ve değiştirilebilir risk faktörleridir. Kolorektal kanserler, Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri baz alındığında; ülkemizde görülme sıklığı, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen taramalarda yer alan her üç kanser türünden biridir. Bu hastalığın tanısında, 50-70 yaş aralığındaki kişilerin her on yılda bir kolonoskopi ve iki yılda bir gaita da gizli kan taraması yaptırması önerilmektedir’’ diye konuştu.

Witkoff, Gazze'de ateşkes için Orta Doğu'ya gidiyor

Suriye: Süveyda'daki ihlaller için komite kurduk

Guterres: Açlık, Gazze'de her kapıyı çalıyor

Ukrayna'da savaş uçağı düştü

Cenin'de bir çocuk işgal saldırısında şehit oldu

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Motosiklet kazalarında travmaya karşı alınması gereken önlemler

ABD, Ensarullah'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Kudüs Seriyyeleri: Siyonist esiri koruyan grupla irtibat kaybedildi

Ürdün sınır muhafızları Suriye sınırında kaçakçılarla çatıştı

SGK'dan Emekli Sandığı aylığı açıklaması

Gazze Sağlık Bakanlığı: Yakıt nedeniyle 5 sağlık kurumu hizmetlerini durdurdu

İstanbul'da arazi yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı'yla görüştü

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: “Terörsüz Türkiye" sürecini desteklenmesi gereken tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz

Camiye gelen öğrenciler: Yaz Kur'an Kursu'na geldiğim için çok mutluyum

Batman Valiliğinden kuvvetli rüzgâr uyarısı: Vatandaşlar tedbirli olmalı

Bursa'da kuraklık alarmı: Barajlar yılların en düşük seviyesinde

LGS tercih süreci ile ilgili velilere ve öğrencilere önemli tavsiyeler

Yeşilyurt'un tarihi "Çırmıktı" kitabında

HÜDA PAR'dan "Mohamed Abdelhafız" uyarısı: Mısır'a gönderilirse idam edilebilir!

ABD, Filistin'i gerekçe göstererek UNESCO'dan tekrar çekildi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çöşnük Kavşağı'nda trafik yükünü hafifletiyoruz

Çocuklar Kur’an’la birlikte hat sanatını da öğreniyor

Eruh’ta sismik araştırma sırasında yangın: 3 işçi yaralandı

Bakan Fidan: israil Suriye'yi bölmek istiyor; buna izin vermeyeceğiz

"Her ne olursa olsun Gazze'nin deniz ablukasının kırılması fikrinden geri durmayacağız"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Witkoff, Gazze'de ateşkes için Orta Doğu'ya gidiyor

Suriye: Süveyda'daki ihlaller için komite kurduk

Guterres: Açlık, Gazze'de her kapıyı çalıyor

Ukrayna'da savaş uçağı düştü

Cenin'de bir çocuk işgal saldırısında şehit oldu

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi