• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Ünverdi: “Ekim ayında Gaziantep’ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat gerçekleştirdik”

06 Kasım 2023, Pazartesi 14:05
06 Kasım 2023, Pazartesi 14:05
Ünverdi: “Ekim ayında Gaziantep’ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat gerçekleştirdik”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ünverdi: “Ekim ayında Gaziantep’ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat gerçekleştirdik”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ekim ayında Gaziantep’ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat yapıldığını belirtti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Adnan Ünverdi, ocak-ekim döneminde ise Gaziantep’in ihracatının 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar olduğunu kaydetti.

Gaziantep’in hem aylık hem de dönem bazında en fazla ihracat yapan 6. il olduğunu kaydeden Ünverdi, “Türlü sorunlar karşısında büyük mücadele ile üretim yapan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir bir sanayi ve sürdürülebilir ihracat için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bölgede yaşanan gelişmeler ve dünyadaki gerilimler dikkate alındığında ürün tedarikindeki sorunların ve ticari risklerin devam ettiğini kaydeden Ünverdi, “Bu sebeple proje bazlı çalışarak pazar çeşitliliğimizi artırmalı, yeni pazarlara yönelmeliyiz. Maliyetlerin artması nedeniyle en güçlü olduğumuz tekstil başta olmak üzere rakiplerimize göre bir dizi dezavantajlar yaşıyoruz. Hindistan ile AB arasında geçen yıl başlayan serbest ticaret anlaşmasında yakın zamanda mutabakata varılması ve AB tarafından rakip ülkelerle yapılan anlaşmalar pazardaki risklerimizi artırıyor. Enflasyon, kur baskısı ve finansmana erişim ve yüksek fiyatlar da ihracatçılarımızı olumsuz etkiliyor. Sorunlarımızın üstesinden gelmek için de ülke olarak Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları ile üretimlerimizdeki katma değeri ve buna bağlı olarak ihracat birim değerlerimizi artırmak durumundayız” diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası’nın firmaların ihracatçı olabilmeleri ve dış ticaretlerini geliştirebilmeleri için yürüttüğü İhracat Akademisi projesine dikkati çeken Ünverdi, firmaları projeden faydalanmaya davet etti.

2018 yılında başlayan projede 8’inci dönem eğitim programına başlandığını belirten Ünverdi, “Firmalarımızın dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması, ürettikleri ürünlerin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amacıyla gerçekleştirilmekte olan İhracat Akademisi projesinde, 7 eğitim döneminde toplamda 113 firmadan 128 kursiyerin katılımı ve bu süreçte 1600 eğitim saati ile faaliyetler gerçekleştirilmiştir. İhracat Akademisi Projesi çerçevesinde, odamız üyesi firmalarımıza Pazar Araştırması ve Hedef Pazar Tespiti, Hedef Pazarlarda Potansiyel Alıcıların Tespiti, Uluslararası Satış Teknikleri ve Uluslararası Pazarlama konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi ve firmalara ticari istihbarat danışmanlığı konusunda destek sağlanmaktadır. Düzenlenen programının ardından firmaların edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda potansiyel alıcı firmalarla görüşerek ihracat kapasitelerinin artırılmasına imkan sunulmaktadır. İhracat rakamlarımızı artırmak, firmalarımıza katkıda bulunmak için iş dünyamızı projemize katılmaya bekliyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Af Örgütü'nden Tunus'a çağrı: Ayachi Hammami'nin hapis cezaları iptal edilsin

​Rusya, Ukrayna'yı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Üç aylar Ramazan'a hazırlık için büyük bir fırsattır

siyonist çeteden ChatGPT, sosyal medya ve arama motorlarına 6 milyon dolarlık propaganda yatırımı

​İşgal rejimine ait araştırma kuruluşu: Hizbullah'ın en az 20 bin füzesi bulunuyor

İşletmelere kişi başına 3 bin 500 TL teşvik verilecek

Bakan Tekin, "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle doğa yürüyüşü yaptı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye mal ve hizmet sektöründe dünyanın enleri arasında

HAKSİAD’dan hizmet sektörü zirvesi

Gazze Şeridi’nde tıbbi tahliye bekleyen 1000 hasta şehit oldu

Türkiye’den Filistin ekonomisine yeni destek

Adalet Bakanı Tunç: Bin hâkim ve savcı yardımcısı alınacak

İran'da Mossad ajanı idam edildi

​ EPDK 2026 lisans bedellerini açıkladı: Enerji piyasalarında yeni tarifeler

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Prof. Dr. Zelka: Her yıl yaklaşık 1,5 milyar ton gıda israf ediliyor

​Mübarek üç aylar yarın başlıyor

HAMAS: Ateşkes açıkça çiğneniyor

Görme kaybına karşı yeni nesil teknoloji: MagnoVision

İhlal durumunda uygulanacak idari para cezaları belirlendi

Perakende ticarette ihlallere milyonluk cezalar: Yeni tutarlar açıklandı

İngiltere'de "Filistin İttifakı"ndan protesto baskısına sert tepki

Yıldızlararası kuyruklu yıldız 3I/ATLAS Dünya’nın yakınından geçti

Siyonist işgalciler Ramallah yakınlarında saldırdı: Filistinli genç ağır yaralandı

İzmir'de 99 düzensiz göçmen yakalandı

6 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 61 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein dosyalarının yeni bölümünü açıkladı

Afrika Birliği'nden Sudan mesajı: Hızlı Destek Güçleri'ne uyarı

Ahmed eş-Şara, yaptırımların kaldırılmasının ardından Suriyelilere Kasyun Dağı'ndan seslendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uluslararası Af Örgütü'nden Tunus'a çağrı: Ayachi Hammami'nin hapis cezaları iptal edilsin

​Rusya, Ukrayna'yı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Üç aylar Ramazan'a hazırlık için büyük bir fırsattır

siyonist çeteden ChatGPT, sosyal medya ve arama motorlarına 6 milyon dolarlık propaganda yatırımı

​İşgal rejimine ait araştırma kuruluşu: Hizbullah'ın en az 20 bin füzesi bulunuyor

İşletmelere kişi başına 3 bin 500 TL teşvik verilecek

Bakan Tekin, "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle doğa yürüyüşü yaptı