• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Ürdün basketbol takımı, işgalci siyonistlerin takımıyla oynamayı reddetti

29 Haziran 2025, Pazar 18:03
29 Haziran 2025, Pazar 18:03
Ürdün basketbol takımı, işgalci siyonistlerin takımıyla oynamayı reddetti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ürdün Ümit Milli Takımı, işgalci siyonist rejimin soykırımına karşı bir duruş sergilemek adına işgalin basketbol takımıyla  oynamayı reddetti.

Ürdün Basketbol Federasyonu, bugün İsviçre’de düzenlenen Gençler Dünya Kupası kapsamında yapılması planlanan Ümit Milli Takımı (19 yaş altı) ile işgal rejimi takımı arasındaki maça çıkmadığı duyurdu.

Federasyon yaptığı resmi açıklamada, bu kararın, işgalciyle sportif normalleşmeyi reddeden ulusal tutuma saygı çerçevesinde Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile yapılan doğrudan yazışmalar sonrasında alındığını belirtti. Bunun sonucunda FIBA, maçı iptal edip sonucu siyonist takım lehine tescil etti.

Açıklamada, “İsviçre’de düzenlenen Gençler Dünya Kupası kapsamında Ümit Milli Takımımız ile ‘israil’ arasında bugün oynanması planlanan maç hakkında, Ürdün Basketbol Federasyonu ile Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) arasında yapılan yazışmalar doğrultusunda, federasyonumuz söz konusu maçın oynanmamasını talep etmiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu talepten sonra FIBA, maçın oynanmamasına ve sonucun 'israil' takımı lehine tesciline karar vermiştir.” ifadesine yer verildi.

"Bu yapı karşısında sahaya çıkmamak kaçmak değil, şeref ve onurun ilanıdır"

Milli basketbolcu Mahmud Abidin kararla ilgili olarak, “Bu yapıyla oynamayacağız” dedi.

Abidin, sosyal medya paylaşımında, “Şampiyonlukların ahlakla ölçüldüğü bir dönemde, bu yapıyla karşılaşmayı reddetmek en güzel zaferdir; çünkü bu sadece bir maç değil, bir duruştur.” ifadelerini kullandı.

Abidin, “Bu yapı karşısında sahaya çıkmamak kaçmak değil, şeref ve onurun ilanıdır; sonuçla ölçülemez.” dedi.

Milli basketbolcu, sözlerini, “Cesur kararı için Ürdün Basketbol Federasyonu’na özel teşekkür” diyerek noktaladı.

Karar halktan büyük bir destek gördü

Karar sosyal medyada geniş yankı buldu; çok sayıda kullanıcı, bunu Ürdün spor tarihinde “onurlu bir milli duruş” olarak nitelendirdi.

Gazetecileri Koruma ve Özgürlük Merkezi CEO’su Nidal Mansur, Ürdün Basketbol Federasyonu’nun kararının “Ürdün halkının genel hissiyatıyla tamamen uyumlu olduğunu” belirtti. Mansur, “Bu halk, yaklaşık iki yıldır devam eden israilin soykırım savaşında Filistin halkının yanında kararlı bir şekilde duruyor” dedi.

“Bu tutum, uluslararası topluma açık bir mesajdır,” diyen Mansur, “israil ve spor takımlarıyla hiçbir şey olmamış gibi ilişkiler sürdürülemez; Filistin halkına yönelik işlenen suçlar ve ihlaller görmezden gelinemez” ifadelerini kullandı.

Mansur açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Ürdün’ün tutumu nettir: Normalleşmeye hayır; israilin siyasi veya sportif suçlarıyla birlikte yaşama mümkün değildir.” (İLKHA)

Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

Pakistan'da muson yağmurları kaynaklı can kaybı 985'e yükseldi

Çocukların önünde bir babayı vuran şahıs hakkında gözaltı kararı verildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 425'e yükseldi

siyonist rejim ordusu eski sözde genelkurmay başkanı: Bu aptallığı durdurun!..

Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak

ABD, soykırımcı işgal rejimine "sarsılmaz" desteğini tekrar bildirdi

Katar Emiri: Tel Aviv yönetimi HAMAS ile ateşkes müzakerelerini bilinçli olarak sabote ediyor

72 binden fazla motokurye kayıt altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı