• BIST 100

    17185,58%-0,19
  • DOLAR

    43,76% 0,02
  • EURO

    51,73% 0,25
  • GRAM ALTIN

    7064,83% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,00

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi Vali Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla açıldı. Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki sergi 7- 25 Ekim 2022 tarihleri boyunca devam edecek.

'Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur'
Endüstriyel tasarımcı ve eğitimci olan Babür Kerim İncedayı, yaptığı açılış konuşmasında sanat ve kültür şehrinde bu sergisinin kendini çok gururlandırdığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, samimiyetle bu serginin yapılmasında, uygulanmasında büyük bir değer gösterdi. Bu yaşadığımız topraklara baktığımız zaman üzerinde 26 geçkin uygarlıklar yaşamış ve yaşamaya devam etmiştir. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur. Bu kadar uygarlığı barındırmış ve toprak zenginliği olmuş. Baktığımız zaman yani ben bu çalışmalarımı yapmaya başladım. Endüstri tasarımcıyım” diyerek sözlerine şöyle devam etti, 'O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler Daha çok bu uygarlıklara günlük yaşamda kullanılan araç ve gereçleri hem takip ettim hem onların kullandıkları materyalleri günümüze çağdaş bir şekilde nasıl aktarabilirim diye bir çalışma yaptım. Bu araştırmayı yaparken doğuda Van bölgesinde yaşamış, Urartulardan tutun bu ülke o kadar zengin ki bu şeyde tarihsel ve arkeolojik açıdan her yerde bir yaşam biçimlerini, zenginliğini görüyorsunuz. Bu çok önemli bunu herhalde. El becerisi yapan ustalarla çalışıyorum. Bu ustalar dünya çapında ustalar. Hakikaten bazı şeylerden biri şimdi çalıştığım ustalar dededen kalma, babadan kalma. O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler”.

Sanatçı İncedayı, sergisinde topraklarımızın büyük zenginliği olan geçmiş uygarlıkların eşsiz miras değerlerine geliştirici çağdaş bakışıyla medeniyetler boyu tasarım süreçleri araştırmasını sürdürmektedir. Sanatçı, coğrafyasında ve çevresinde yüzyıllarca yaşamış toplumların ve kültürlerin tasarım dünyasından günümüze yansıyanları gündelik yaşamlarımıza katarken diğer taraftan da uzun geçmişin içinden özgün bakışları çağdaş sanat alanlarına katmayı hedeflerken, geleceğin tasarımcılarına bir araştırma perspektifi açıyor.
[gallery ids=',48089,48090,48091,48092,48093,48094']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kudüs Valiliği: Muhmas’ta bir gencin şehit edilmesi tam anlamıyla cinayet

Şanlıurfa’da uzmanından Ramazan’da kalp hastalarına kritik uyarı

İstanbul’daki 886 lise Ramazan ışıklarıyla aydınlatılıyor

Umut Kervanı, Batman'da 4 bin aile için gıda kolisi dağıtımına başladı

Elazığ’da Ramazana özel halk ekmek 5 TL

Batmanlı iş adamı Çiftçi'den "Yerel esnaftan alışveriş yapın" çağrısı

Şanlıurfa’da "Huzur-63" uygulamasında aranan 78 şahıs yakalandı

4-6 yaş Kur'an kursu miniklerinden Ramazan yürüyüşü

MSB: Batı Şeria'daki durum uluslararası hukukun ihlalidir ve hükümsüzdür

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Şanlıurfa’da bir kilo gümrük kaçağı altın ele geçirildi

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'dan Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine ziyaret

Emlak Konut’tan faizsiz "Hoş Geldin Evim Kampanyası"

Ramazan köşeleriyle manevi atmosfer yeniden canlanıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’a ziyaret

İçme suyuyla ilgili iddialara ABB'den açıklama

Gaziantep'te 3 günlük denetimlerde binlerce şahıs sorgulandı

Gaziantep’te kavga eden yabancı uyruklu 6 kişi sınır dışı edildi

Diyarbakır TOKİ kura çekimi başladı

Siirt'te bir asırlık hayır geleneği Şeyh Halef Camii’nde sürdürülüyor

Bursa Ulu Camii’nde Ramazan temizliği

Türkiye’nin yapay zekası: Cosmos T1

Tekirdağ’da bir evde 40 parça tahnit ve trofe ele geçirildi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik sofrası

Psikolog İçten: Tütün ürünlerinin içerisinde 4 binden fazla bağımlılık yapıcı madde bulunmaktadır

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli tutuklandı

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’a müebbet hapis

Yozgat’ta narkotik operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı

Batı Şeria ve Kudüs'te 48 saatte 22 eylem

Aksaray’da iki otomobil çarpıştı: Biri çocuk 5 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kudüs Valiliği: Muhmas’ta bir gencin şehit edilmesi tam anlamıyla cinayet

Şanlıurfa’da uzmanından Ramazan’da kalp hastalarına kritik uyarı

İstanbul’daki 886 lise Ramazan ışıklarıyla aydınlatılıyor

Umut Kervanı, Batman'da 4 bin aile için gıda kolisi dağıtımına başladı

Elazığ’da Ramazana özel halk ekmek 5 TL

Batmanlı iş adamı Çiftçi'den "Yerel esnaftan alışveriş yapın" çağrısı

Şanlıurfa’da "Huzur-63" uygulamasında aranan 78 şahıs yakalandı