• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi Vali Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla açıldı. Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki sergi 7- 25 Ekim 2022 tarihleri boyunca devam edecek.

'Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur'
Endüstriyel tasarımcı ve eğitimci olan Babür Kerim İncedayı, yaptığı açılış konuşmasında sanat ve kültür şehrinde bu sergisinin kendini çok gururlandırdığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, samimiyetle bu serginin yapılmasında, uygulanmasında büyük bir değer gösterdi. Bu yaşadığımız topraklara baktığımız zaman üzerinde 26 geçkin uygarlıklar yaşamış ve yaşamaya devam etmiştir. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur. Bu kadar uygarlığı barındırmış ve toprak zenginliği olmuş. Baktığımız zaman yani ben bu çalışmalarımı yapmaya başladım. Endüstri tasarımcıyım” diyerek sözlerine şöyle devam etti, 'O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler Daha çok bu uygarlıklara günlük yaşamda kullanılan araç ve gereçleri hem takip ettim hem onların kullandıkları materyalleri günümüze çağdaş bir şekilde nasıl aktarabilirim diye bir çalışma yaptım. Bu araştırmayı yaparken doğuda Van bölgesinde yaşamış, Urartulardan tutun bu ülke o kadar zengin ki bu şeyde tarihsel ve arkeolojik açıdan her yerde bir yaşam biçimlerini, zenginliğini görüyorsunuz. Bu çok önemli bunu herhalde. El becerisi yapan ustalarla çalışıyorum. Bu ustalar dünya çapında ustalar. Hakikaten bazı şeylerden biri şimdi çalıştığım ustalar dededen kalma, babadan kalma. O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler”.

Sanatçı İncedayı, sergisinde topraklarımızın büyük zenginliği olan geçmiş uygarlıkların eşsiz miras değerlerine geliştirici çağdaş bakışıyla medeniyetler boyu tasarım süreçleri araştırmasını sürdürmektedir. Sanatçı, coğrafyasında ve çevresinde yüzyıllarca yaşamış toplumların ve kültürlerin tasarım dünyasından günümüze yansıyanları gündelik yaşamlarımıza katarken diğer taraftan da uzun geçmişin içinden özgün bakışları çağdaş sanat alanlarına katmayı hedeflerken, geleceğin tasarımcılarına bir araştırma perspektifi açıyor.
[gallery ids=',48089,48090,48091,48092,48093,48094']

Adana otoyolunda otomobil tıra çarptı : 1 ölü

Enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam bugün netleşiyor

Sakarya'da drift atan sürücüye 143 bin TL ceza

Karayipler hava sahasına getirilen kısıtlamalar kaldırıldı

Nijerya’daki pazar yerine saldırı: 30’dan fazla kişi öldü

Tunceli-Pülümür kara yolunda kazaya karışan tır sürücüsü yakalandı

Sırbistan'da kar yağışı sonrası uçak seferleri iptal edildi

Diyarbakır’ın 5 ilçesinde okullar tatil 

Lodosun ardından Bursa semalarında görsel şölen oluştu

Batman'da çatı katında yangın

Karaduvar’da yol çilesi son buldu: HÜDA PAR aracı oldu, belediye harekete geçti

Ukrayna ve Avrupa ülkeleri 20 maddelik barış planını görüştü

Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına engeli

Soğuk havalarda fındık yemenin vücuda faydaları

Şanlıurfa'nın 7 ilçesinde taşımalı eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Berlin'de elektrik hatlarına sabotaj: Eğitime 4 gün ara verildi

İrlanda Başbakanı Micheal Martin, Çin’de

Hong Kong'da yangın: 1 ölü, 8 yaralı

Kahramanmaraş'ta taşımalı eğitime kar engeli

Meteoroloji’den Doğu Akdeniz için kuvvetli fırtına uyarısı

Manisa'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Kuzey Kore: Maduro’nun tutuklaması, Venezuela’nın egemenliğine yönelik bir saldırı

Bakan Yerlikaya'dan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama

NYT: ABD'nin Venezuela saldırısında en az 40 kişi öldürüldü

Yılın ilk kabine toplantısı yarın Beştepe'de

Batman'da 4 bin 931 kilometrelik köy yolu ulaşıma açıldı

Mersin'de feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Batman'da iki ilçede eğitime kar engeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana otoyolunda otomobil tıra çarptı : 1 ölü

Enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam bugün netleşiyor

Sakarya'da drift atan sürücüye 143 bin TL ceza

Karayipler hava sahasına getirilen kısıtlamalar kaldırıldı

Nijerya’daki pazar yerine saldırı: 30’dan fazla kişi öldü

Tunceli-Pülümür kara yolunda kazaya karışan tır sürücüsü yakalandı