• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Uzmanı uyardı, adet sancısı kısırlığın belirtisi olabilir
GÜNDEM
Tarih: 21.01.2024 11:40
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Uzmanı uyardı, adet sancısı kısırlığın belirtisi olabilir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uzmanı uyardı, adet sancısı kısırlığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.
Adet sancısı, kısırlığın belirtisi olabileceğini dikkat çeken Prof. Dr. Hakan Çoksüer, günümüzde adet sancısı, genç kızların baş belası olduğunu, çoğu kadının en büyük sıkıntısı adet sancısı olduğunu söyledi.
Adet sancısı, adet döneminde rahmin düzenli olarak kasılmasına bağlı olarak şiddetli ağrı olma durumuna adet sancısı denildiğini tanımlayan Prof. Çoksüer, adet sancısını en çok gördükleri formu özelikle bu hastalarda endometriozis ya da adenomyozis çikolata kisti gibi durumlarla birlikte görebildiklerini ifade etti.
“Genelde genç kızlarda endometriozis olduğu zaman bunlarda kısırlıkla yani infertilite ile çok ilişkili olabilmekte” diyen Prof. Çoksüer, “O yüzden adet sancısı olan genç kızlarımız, ileride kısırlık problemi ile karşı karşıya kalmaması için mutlaka bir doktor kontrolünde olması gerekiyor. Düzenli olarak tahlillerini yaptırması gerekiyor. Eğer ki; bunlarda çikolata kisti olduğu takdirde bunlarda kısırlık durumu söz konusu olabilmekte. Adet sancısı olan kadınlar bunu ihmal etmemesi gerekiyor. Rutin, düzenli kontrollerini yapması gerekiyor” dedi.

“Akupunktur uygulaması, Çin’de 3 bin yıldan beri uygulanabilen bir tedavi”
Bu hastalara akupunktur tedavileri uygulanabilmekte olduğunu aktaran Çoksüer, “Akupunktur uygulaması, Çin’de 3 bin yıldan beri uygulanabilen bir tedavi. Bizde kendi kliniğimizde bu hastalarda uyguluyoruz. Bunlar, yan etkisi olmayan bir tedavi. Hastalarda prostaglandin hormonu salınımını azaltarak etki etmekte. Hem kulağa hem vücuda akupunktur uygulaması yaparak adet sancısı şikayetlerinden kurtarabiliyoruz. Bu yüzden erken tanı ve tedavi çok önemli. Bu hastaların ihmal edilmemesi gereken hastalardır” ifadelerinde bulundu.
Eğer ki adet sancısı varsa bu hastalarda pratik olarak evlerinde ayak altına sıcak su uygulaması yapılabilmekte olduğunu kaydeden Çoksüer, “Karna masaj uygulaması yapılabilmektedir. Bitkisel tedaviler ise komşu tarafından değil, mutlaka bir fitoterapi uzmanı tarafından yapılması gerekiyor. Bu hastalarımıza; zencefil, papatya çayı, rezene çayı, tarçın ve kekin tohumu gibi bitkileri tüketmelerini öneriyoruz. Yürüyüş yapılarak bu adet sancılarından kurtulabilmekte. Diğer önemli bir nokta ise stresten uzak durmak. Meditasyon ve yoga yapılarak stresten uzak durabilmekte” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi