• BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi.
Çocukların beslenme çantalarına taze meyveler ve evde hazırlanmış sandviçlerin koyulmasını öneren Dicle Memorial Hastanesinde görev yapan Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okul kantinlerinde hazırda satılan tost, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden hazırlanmış beslenme çantasıyla önüne geçilebileceğini söyledi.
Çocukların okula gönderilmeden önce doğru bir kahvaltının hem bağışıklığı artırmayı hem de hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğunu söyleyen Akpolat, “Başlangıçta çocuklarımızı okula göndermeden önce doğru bir kahvaltı tabağı hazırlamayı öneriyorum. Kahvaltı tabağında yumurtadan kaliteli protein almış oluruz. Mümkünse çocukların sevdiği peynirleri tercih etmeliyiz. Özellikle çok tuzlu olmayan peynirleri öneriyorum. Bunun yanı sıra çocukların seveceği sebze ve meyve tüketiminin sabah kahvaltılarında olmazsa olmazlar arasında olmalı. Çocuklarımız seviyorsa kahvaltıda süt tüketimi olabilir ve zeytin seviyorsa önerebilirsiniz” dedi.
Çocukların özellikle beslenme çantalarına taze meyveler, taze sandviçlerin yapılıp koyulması gerektiğini belirten Akpolat, “Çocuklarda önem verdiğimiz konuların başında kantinde tüketilen hazır tostlar, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden yapılmış güzel bir beslenme çantasıyla bunun önüne geçebiliriz. Taze meyveler, kuru yemişler gibi güzel bir beslenme çantası hazırlanabilir” diye konuştu.
Gençlerde ve çocuk gruplarında yanlış beslenme sonucu birçok kronik hastalık gruplarını öngördüklerini söyleyen Akpolat, “Bunlarda ilerde en önemli problemlere dönüşen kalp damar problemleri, şeker diyabet, tansiyon hastalığı gibi birçok faktörde hastalıkları erken yaşa kadar görebilmek mümkün. Bizim amacımız hem ilkokul çağında hem de ortaokul genç yetişkin dediğimiz kişilerde, mutlak yeterli dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirip bir yaşam tarzı haline de getirmeyi sağlamaktır. Çünkü bu sayede de aslında biz ileride oluşabilecek erken kronik hasatlık riskini önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 kişi tutuklandı

ABD'den Pakistan'ın F-16 filosunun modernizasyonu için askeri teknoloji satışına onay

Uşak’ta otomobilin çarptığı 3 kişi hayatını kaybetti

BM'den Gazze'de sel uyarısı: Nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı yüksek sel riskiyle karşı karşıya

Ordu’da kum şırlanı avcılığı yapanlara ceza uygulandı

İngiltere’de "süper grip" vakaları rekor seviyeye ulaştı

Macaristan ile Azerbaycan arasında gaz anlaşması

Mardin’deki feci kazada bir kişi daha hayatını kaybetti

Avrupa Komisyonu, Polonya’da ilk nükleer santral inşasını onayladı

Ukrayna'dan Hazar Denizi'nde Rusya'ya ait bir petrol platformuna saldırı

Rusya: Ordu, Seversk ve birçok stratejik noktayı kontrol altına aldı

Mardin’de zincirleme kaza: 3 ölü 6 yaralı

Giresun’daki Göksu Travertenleri ilgi görmeye devam ediyor

Malatya'da trafik kazası sonrası taraflar arasında kavga: 5 yaralı

Polonya, Ukrayna’ya savaş uçakları gönderecek

Malatya'da yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD ile Japonya'dan ortak tatbikat

Kocaeli’de 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya'dan "Venezuela'nın yanındayız" açıklaması

Dinç: Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı

Bingöl'de dere ıslah projesi için mahalle muhtarından yetkililere çağrı

Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 kişi tutuklandı

ABD'den Pakistan'ın F-16 filosunun modernizasyonu için askeri teknoloji satışına onay

Uşak’ta otomobilin çarptığı 3 kişi hayatını kaybetti

BM'den Gazze'de sel uyarısı: Nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı yüksek sel riskiyle karşı karşıya

Ordu’da kum şırlanı avcılığı yapanlara ceza uygulandı