• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Uzmanlar uyardı: Kış aylarında 300 TL’den kaçarken, 80 bin TL masraf çıkabilir

27 Kasım 2023, Pazartesi 12:40
27 Kasım 2023, Pazartesi 12:40
Uzmanlar uyardı: Kış aylarında 300 TL’den kaçarken, 80 bin TL masraf çıkabilir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uzmanlar uyardı: Kış aylarında 300 TL’den kaçarken, 80 bin TL masraf çıkabilir

Soğuk havaların etkisiyle araçların motor kısmındaki donmaların önlenmesi için 300 liralık antifrizi almaktan kaçınan sürücülere sanayi ustalarından, “80 bin liralık fatura ile karşılaşabilirsiniz” diye uyarı geldi.
Kış aylarında yollarda donma ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle otomobil sürücüleri sanayilerin yolunu tutarken, araç ustalarından ’antifriz’ uyarısı geldi. Araçların kışın motor kısmında donmaların meydana gelmemesi için antifriz kullanılması gerekiyor. 300 TL’lik antifriz masrafından kaçan sürücüler, 40 bin ila 80 bin liralık çeşitli motor arızalarıyla karşılaşabiliyor.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki 3. Organize Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren motor mekanik uzmanı Ziya Kaya, araçlarda kış bakımı döneminin başladığını belirterek, periyodik bakımların vatandaşların ağır masraflarla karşılamasını önlediğini söyledi.
Araçların periyodik bakımlarında antifrizin sadece kışın önemli olmadığını, aynı zamanda yaz aylarında da kullanılması gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Antifriz, aracın insanlardaki dolaşan kanı gibidir. Kış aylarında 300 liralık antifriz koymayanlar 40 bin ile 80 bin lira arasında motor hasarlarına sebep oluyor. Antifriz sadece kış ayları için geçerli olan bir şey değildir. Antifriz 4 mevsim kullanılmalıdır. Eğer antifriz araçta 4 mevsim kullanılırsa aracın içindeki yedek parçanın paslanmasını önler ve bu da aracın yedek parçasının daha fazla ömürlü olmasını sağlar. Bunun için antifriz çok önemlidir. Kış aylarında motorun donmasını önler ve araç sürücülerinin araçlarını daha rahat çalıştırıp yollarına devam etmesini sağlar” dedi.
Antifrizde derecelerin farklılık gösterdiğini ifade eden Kaya, “Antifriz derece derece değişiyor. Eksi 37, 56 ve 74 derece saf dediğimiz antifrizler var. Kimi yerde eksi dereceye düşmediği zaman araç sıfırı görmediği için eksi 10 derece de olsa onu kurtarır. Kimi yerlerde hava sıcaklığı eksi 30-40 dereceye düştüğü zaman antifriz o aracın donmasını önler” diye konuştu.
“Antifriz kullanılmadığı takdirde aracın motoru donar ve otomobil çalıştırılamaz” diye konuşmasına devam eden Kaya, şunları kaydetti:
“Eğer motorun çalıştırılması zorlanırsa hasarlar meydana gelir. Bu da çeşitli arızaların çıkmasına sebep olur. Motor arızalarıyla beraber o motoru yapmaya kalkışılırsa yaklaşık 80 bin liralık bir hesap çıkar. Araç sürücüleri antifrizi sürekli kullansınlar. Sadece kış aylarına özgü bir şekilde kullanmasınlar. Vatandaşlar aracında sürekli antifriz kullandığı zaman kendi menfaatlerine daha iyi araç performansına sahip olurlar. Yedek parçalarının daha uzun ömürlü dayanıklılığını sağlamış olurlar.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının huzur içinde yaşadığı bir komşu görmek istiyoruz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından esnafa "Beraat" ziyareti

Tarsus Umut Kervanı’ndan Berat Kandili vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım

Mersin’de fırtına ve yoğun toz etkili oldu

Yunanistan, Anayasayı revize etme sürecini başlattı

Muğla’da makine arızası yapan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kosta Rika'da Laura Fernandes devlet başkan seçildi

Afrika'nın ilk ağır yük çöl demiryolu Cezayir'de hizmete açıldı

Somali, güvenlik geçişini güçlendirmek için bir savunma kurulu oluşturdu

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Malatya Valisi Yavuz: Ailelerin yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Macaristan, Rusya'dan enerji ithalatına getirilen yasağa karşı AB Adalet Divanı'na dava açtı

Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının huzur içinde yaşadığı bir komşu görmek istiyoruz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından esnafa "Beraat" ziyareti