-
BIST 100
16262,74%0,06
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,11% 0,19
-
GRAM ALTIN
7088,58% -0,33
-
Ç. ALTIN
11553,96% -0,29
Uzmanlardan haftada en az iki kez balık tüketme tavsiyesi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altunkum, sağlıklı bir yaşam için haftada en az bir veya iki kez balık tüketmenin önemine dikkat çekti.
Uzmanlar, özellikle somon, sardalya ve hamsi gibi omega-3 açısından zengin balıkların kalp ve beyin sağlığına katkı sağladığını belirtiyor.
Altunkum, balığın içerdiği omega-3 yağ asitlerinin kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisine vurgu yaparak, Omega-3 içeren balıkların, Alzheimer gibi nörolojik hastalıklara karşı koruma sağladığını, hafızayı güçlendirerek, konsantrasyon sorunlarını azaltığını belirtti.
"Kış aylarında bağışıklığı güçlendiriyor"
Altunkum, kış mevsiminin yaklaşmasıyla balık tüketmenin bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili bir yöntem olduğunu belirterek, "Balık, yüksek D vitamini içeriğiyle kışın güneşten yeterince alınamayan vitamin ihtiyacını karşılıyor. Omega-3 desteği ile birlikte bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor." dedi.
"Uyku sorunlarına ve tümör gelişimine karşı destek sağlıyor"
Düzenli balık tüketiminin uyku kalitesini artırabileceğine işaret eden Altunkum, "Uyku sorunları yaşayan bireylerin haftada en az iki kez balık tüketmesini öneriyorum. Omega-3 ve D vitamini içeriği sayesinde balık, uyku sorunlarını hafifletir ve tümör gelişim riskini azaltmaya yardımcı olur." şeklinde konuştu.
"Kızartma yerine ızgara veya buğulama tercih edilmeli"
Balığın en sağlıklı şekilde tüketilmesi için doğru pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Altunkum, "Kızartma yerine buğulama, ızgara veya fırında pişirme yöntemlerini kullanarak balığın omega-3 ve faydalı yağ içeriklerinden daha fazla fayda sağlanabilir." önerisinde bulundu.
"Kırmızı et tüketimini azaltın, balığa yönelin"
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kırmızı et ağırlıklı beslenme alışkanlığının yaygın olduğunu belirten Altunkum, kırmızı etin fazla tüketilmesinin kolesterol, karaciğer yağlanması ve gut gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.
Altunkum, "Balık sezonunun açılmasıyla birlikte kırmızı et tüketimini azaltarak balığı daha fazla tercih edebiliriz. Balık tüketimi kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını korur ve daha dengeli bir beslenme düzenine katkı sağlar." dedi.
"Çocukların bağışıklığı ve gelişimi için önemli"
Özellikle kalabalık ortamlarda eğitim gören çocuklar için balık tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Altunkum, "Balık, çocukların bağışıklığını artırır, kemik gelişimlerine katkıda bulunur ve daha rahat uyumalarına yardımcı olur. Aynı zamanda odaklanma becerilerini geliştirerek eğitim başarılarını destekler." ifadelerini kullandı. İLKHA)
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim
BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı
Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm
İşgal rejimi Batı Şeria’da çoğu esir eşi 16 kadını alıkoydu
Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir
Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı
Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor
Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?
Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı
Buşehr Nükleer Santrali'ne füze saldırısı: Uluslararası Atom Ajansı'ndan uyarı
Bağımsız Gazeteciler Derneği: Bayram, mazlum coğrafyaların acısıyla karşılanıyor
Yeşilyurt'ta bayram öncesi temizlik seferberliği
Müftü Durmuş: Ramazan bir mekteptir, asıl olan sonrasını koruyabilmektir
Batman'da otel odasına narkotik baskını
Afyonkarahisar’da aranan 20 kişi yakalandı
Gaziantep'te 40 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı: İhracat birim değeri arttı, miktar azaldı
Tarımsal girdi fiyat endeksi açıklandı: Yıllık artış yüzde 30,59
Şanlıurfa’da tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 3 yaralı
Siyonist rejim Lübnan'ın başkentinde bir binayı yerle bir etti
DMM dolandırıcılık mesajlarına karşı uyardı
Bakan Fidan Riyad’daki toplantıya katılacak
İran'ın misillemesi siyonist rejime zor bir gece yaşattı
Fas’ta Kadir Gecesi’nde 900 bin kişi aynı safta teravih kıldı
Bayramda köprü, otoyol ve toplu taşıma ücretsiz
Yükleniyor






