-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,98% -0,08
-
GRAM ALTIN
7278,38% -0,78
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Uzmanlardan haftada en az iki kez balık tüketme tavsiyesi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altunkum, sağlıklı bir yaşam için haftada en az bir veya iki kez balık tüketmenin önemine dikkat çekti.
Uzmanlar, özellikle somon, sardalya ve hamsi gibi omega-3 açısından zengin balıkların kalp ve beyin sağlığına katkı sağladığını belirtiyor.
Altunkum, balığın içerdiği omega-3 yağ asitlerinin kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisine vurgu yaparak, Omega-3 içeren balıkların, Alzheimer gibi nörolojik hastalıklara karşı koruma sağladığını, hafızayı güçlendirerek, konsantrasyon sorunlarını azaltığını belirtti.
"Kış aylarında bağışıklığı güçlendiriyor"
Altunkum, kış mevsiminin yaklaşmasıyla balık tüketmenin bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili bir yöntem olduğunu belirterek, "Balık, yüksek D vitamini içeriğiyle kışın güneşten yeterince alınamayan vitamin ihtiyacını karşılıyor. Omega-3 desteği ile birlikte bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor." dedi.
"Uyku sorunlarına ve tümör gelişimine karşı destek sağlıyor"
Düzenli balık tüketiminin uyku kalitesini artırabileceğine işaret eden Altunkum, "Uyku sorunları yaşayan bireylerin haftada en az iki kez balık tüketmesini öneriyorum. Omega-3 ve D vitamini içeriği sayesinde balık, uyku sorunlarını hafifletir ve tümör gelişim riskini azaltmaya yardımcı olur." şeklinde konuştu.
"Kızartma yerine ızgara veya buğulama tercih edilmeli"
Balığın en sağlıklı şekilde tüketilmesi için doğru pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Altunkum, "Kızartma yerine buğulama, ızgara veya fırında pişirme yöntemlerini kullanarak balığın omega-3 ve faydalı yağ içeriklerinden daha fazla fayda sağlanabilir." önerisinde bulundu.
"Kırmızı et tüketimini azaltın, balığa yönelin"
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kırmızı et ağırlıklı beslenme alışkanlığının yaygın olduğunu belirten Altunkum, kırmızı etin fazla tüketilmesinin kolesterol, karaciğer yağlanması ve gut gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.
Altunkum, "Balık sezonunun açılmasıyla birlikte kırmızı et tüketimini azaltarak balığı daha fazla tercih edebiliriz. Balık tüketimi kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını korur ve daha dengeli bir beslenme düzenine katkı sağlar." dedi.
"Çocukların bağışıklığı ve gelişimi için önemli"
Özellikle kalabalık ortamlarda eğitim gören çocuklar için balık tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Altunkum, "Balık, çocukların bağışıklığını artırır, kemik gelişimlerine katkıda bulunur ve daha rahat uyumalarına yardımcı olur. Aynı zamanda odaklanma becerilerini geliştirerek eğitim başarılarını destekler." ifadelerini kullandı. İLKHA)
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul'u kabul etti
Malatya'da inşaattan düşen işçi yaralandı
Gaziantep TMMOB'dan mühendise silahlı saldırıya tepki
Peygamber Sevdalıları, İzmir'de "Kudüs Günü" basın açıklaması düzenleyecek
Bakan Fidan: İran’da iç savaş çıkarma planlarına karşıyız
Öztürk: Petrol fiyatları yükseliyor, bu da üretime ek maliyetler getiriyor
Alimlerden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki
Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: 13 kişi tutuklandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine özel etkinlik
Cizre’de minikler cami ile buluştu
Siirt’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
Mücteba Hamanei'i ilk kez açıklama yapacak
Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
TİHEK’te "İslamofobi ile mücadele" paneli düzenlendi
Malatyalılardan Kürecik NATO Radar Üssü ve Patriot tepkisi
İran, siyonist Şin Bet karargahına İHA'yla hedef aldı
Kırmızı bültenle aranan 13 kişi Gürcistan’da yakalandı
Çin’in en büyük siyasi toplantısı sona erdi
İran'ın 41. dalga operasyonu başladı: "Düşmanın her seviyedeki zulmüne tereddütsüz cevap verilecek"
Fitre sadece bir yardım değil, oruçtaki kusurları tamamlayan ibadettir
Yükleniyor






