• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Uzmanlardan öğretmenlere sağlık tavsiyeleri

10 Eylül 2024, Salı 12:24
10 Eylül 2024, Salı 12:24
Uzmanlardan öğretmenlere sağlık tavsiyeleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim Mamiş, öğretmenlere yönelik önemli sağlık tavsiyelerinde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ve öğretmenler okullara dönüyor. Ancak yoğun geçen eğitim sürecinde öğretmenlerin sağlığı hem kendi meslek performanslarını hem de öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Selim Mamiş, öğretmenlerin meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarına dikkat çekerek, daha sağlıklı ve verimli bir eğitim yılı geçirmeleri için bir dizi önemli öneride bulundu.

"Sağlık, eğitimin kalitesini doğrudan etkiler"

Dr. Mamiş, öğretmenlerin sağlıklı olmasının eğitimin kalitesini doğrudan etkilediğini belirtti.

Sağlığı bozuk bir öğretmenin derslerinde verimli olamayacağını ifade eden Mamiş, "Öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli rehberlerdir. Sağlıklarını ihmal etmeleri, öğrencilerine verdikleri eğitimin kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Başarı, sağlıklı bir vücudun ve zihnin getirdiği sonuçlardan biridir." diye konuştu.

Öğretmenlerin özellikle eğitim yılının başlangıcında, kalabalık sınıflarda hastalıklara yakalanma riskinin arttığına dikkat çeken Dr. Mamiş, "Üst solunum yolu enfeksiyonları ve grip gibi hastalıklar, okulların açılmasıyla birlikte daha sık karşılaştığımız sağlık problemlerindendir. Bu noktada hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve sınıfların düzenli olarak havalandırılması büyük önem taşır. Ayrıca, klimaların aşırı kullanımından kaçınılmalı, sınıflarda temiz hava sirkülasyonu sağlanmalıdır." dedi.

"Ses sağlığı öğretmenler için hayati önemde"

Eğitimcilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de ses sağlığı. Dr. Mamiş, öğretmenlerin ders anlatırken uzun süre konuşmak zorunda kaldığını ve bunun ses telleri üzerinde ciddi baskıya yol açabileceğini belirtti.

Öğretmenlerin sesi, en önemli iletişim aracıdır. Seslerini koruyamazlarsa mesleki hayatlarında zorluk yaşayabilirler. Uzun süreli konuşmalar, ses tellerinde ödem veya nodül gelişimine yol açabilir." diyen Mamiş, "öğretmenlerin ders aralarında boğazlarını dinlendirmeleri gerektiğini söyledi. Boğazı nemli tutmak için ders aralarında ılık su içmek çok önemli. Aynı zamanda ses kısıklığı veya yorgunluğu hissettiklerinde bir uzmana başvurmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"Hareket etmek ve doğru duruş hayati öneme sahip"

Modern eğitim yöntemlerinin önemli bir kısmı, öğretmenlerin sınıf içerisinde uzun süre ayakta kalmasını veya masa başında hareketsiz durmalarını gerektiğine dikkat çeken Dr. Mamiş, "Bu tür uzun süreli hareketsizliklerin kas ve iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. Uzun süre oturmak ya da ayakta kalmak, öğretmenlerimizin sağlığını tehdit edebilir. Özellikle bel ve sırt ağrıları yaygın bir sorundur. Öğretmenlerimizin ders esnasında küçük molalar vererek hareket etmeleri ve öğrencileriyle etkileşim kurarak fiziksel aktivitelerini artırmaları oldukça önemli." dedi.

Bu konuda ergonomik sandalye ve masa kullanımı, ayakta dururken doğru duruş pozisyonu ve hareketliliği artıran egzersizlerin yapılması gibi basit adımların büyük fark oluşturabilecveğini ekleyen Dr. Mamiş, öğretmenlerin kendilerine bu konuda özen göstermelerinin uzun vadede sağlıklarını korumaya yardımcı olacağını belirtti. (İLKHA)

 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 38 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Aydın: Şehadet Allah'ın nasip ettiği yüce bir mertebedir

Bursa'da "Şehadet Ayı" programı düzenlendi

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Siyonist Netanyahu 'ölüm listesi'nde: Zamanını biz belirleyeceğiz

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından Muhtarlar Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti

Malatya'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan şahıs hayatını kaybetti

İstanbul’da yasa dışı avlanan 570 kilogram orkinos ele geçirildi

Çin denizden uzaya 7 uydu fırlattı

BM'den ateşkes ihlali uyarısı: Ateşkes boyunca 591 Filistinli hayatını kaybetti

İtalya'da şiddetli yağış ve heyelan:  1 ölü, 2 yaralı

Çiftçilerden Atina’da traktörlü protesto

UNRWA siyonist baskıya dikkat çekti: Ajansın ortadan kaldırılması için siyasi baskılarını sürdürüyorlar

Afyonkarahisar'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Van’da yasa dışı avlanan kişiye 87 bin TL ceza uygulandı

Siyonist işgalcilerde değişen birşey yok: Ekini ve nesli ifsat etmeye devam

İstanbul Havalimanı’nda 13 kilogram Mersin balığı havyarı ele geçirildi

Ramazan ayı yaklaşırken siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Ofer Zindanı'na baskın düzenleyip Filistinlilere yapılan işkenceyi övdü

Kongo'dan 23 Mart Hareketi ile ateşkes kararı

Diyarbakır’da seyyar satıcılarla zabıta arasında gerginlik yaşandı

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bebek ölümlerini tüm yönleriyle ele aldı

Malatya'da okul çevrelerinde sıkı denetim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 38 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Aydın: Şehadet Allah'ın nasip ettiği yüce bir mertebedir

Bursa'da "Şehadet Ayı" programı düzenlendi

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Siyonist Netanyahu 'ölüm listesi'nde: Zamanını biz belirleyeceğiz

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından Muhtarlar Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti

Malatya'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan şahıs hayatını kaybetti