• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Uzmanlardan öğretmenlere sağlık tavsiyeleri

10 Eylül 2024, Salı 12:24
10 Eylül 2024, Salı 12:24
Uzmanlardan öğretmenlere sağlık tavsiyeleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim Mamiş, öğretmenlere yönelik önemli sağlık tavsiyelerinde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ve öğretmenler okullara dönüyor. Ancak yoğun geçen eğitim sürecinde öğretmenlerin sağlığı hem kendi meslek performanslarını hem de öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Selim Mamiş, öğretmenlerin meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarına dikkat çekerek, daha sağlıklı ve verimli bir eğitim yılı geçirmeleri için bir dizi önemli öneride bulundu.

"Sağlık, eğitimin kalitesini doğrudan etkiler"

Dr. Mamiş, öğretmenlerin sağlıklı olmasının eğitimin kalitesini doğrudan etkilediğini belirtti.

Sağlığı bozuk bir öğretmenin derslerinde verimli olamayacağını ifade eden Mamiş, "Öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli rehberlerdir. Sağlıklarını ihmal etmeleri, öğrencilerine verdikleri eğitimin kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Başarı, sağlıklı bir vücudun ve zihnin getirdiği sonuçlardan biridir." diye konuştu.

Öğretmenlerin özellikle eğitim yılının başlangıcında, kalabalık sınıflarda hastalıklara yakalanma riskinin arttığına dikkat çeken Dr. Mamiş, "Üst solunum yolu enfeksiyonları ve grip gibi hastalıklar, okulların açılmasıyla birlikte daha sık karşılaştığımız sağlık problemlerindendir. Bu noktada hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve sınıfların düzenli olarak havalandırılması büyük önem taşır. Ayrıca, klimaların aşırı kullanımından kaçınılmalı, sınıflarda temiz hava sirkülasyonu sağlanmalıdır." dedi.

"Ses sağlığı öğretmenler için hayati önemde"

Eğitimcilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de ses sağlığı. Dr. Mamiş, öğretmenlerin ders anlatırken uzun süre konuşmak zorunda kaldığını ve bunun ses telleri üzerinde ciddi baskıya yol açabileceğini belirtti.

Öğretmenlerin sesi, en önemli iletişim aracıdır. Seslerini koruyamazlarsa mesleki hayatlarında zorluk yaşayabilirler. Uzun süreli konuşmalar, ses tellerinde ödem veya nodül gelişimine yol açabilir." diyen Mamiş, "öğretmenlerin ders aralarında boğazlarını dinlendirmeleri gerektiğini söyledi. Boğazı nemli tutmak için ders aralarında ılık su içmek çok önemli. Aynı zamanda ses kısıklığı veya yorgunluğu hissettiklerinde bir uzmana başvurmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"Hareket etmek ve doğru duruş hayati öneme sahip"

Modern eğitim yöntemlerinin önemli bir kısmı, öğretmenlerin sınıf içerisinde uzun süre ayakta kalmasını veya masa başında hareketsiz durmalarını gerektiğine dikkat çeken Dr. Mamiş, "Bu tür uzun süreli hareketsizliklerin kas ve iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. Uzun süre oturmak ya da ayakta kalmak, öğretmenlerimizin sağlığını tehdit edebilir. Özellikle bel ve sırt ağrıları yaygın bir sorundur. Öğretmenlerimizin ders esnasında küçük molalar vererek hareket etmeleri ve öğrencileriyle etkileşim kurarak fiziksel aktivitelerini artırmaları oldukça önemli." dedi.

Bu konuda ergonomik sandalye ve masa kullanımı, ayakta dururken doğru duruş pozisyonu ve hareketliliği artıran egzersizlerin yapılması gibi basit adımların büyük fark oluşturabilecveğini ekleyen Dr. Mamiş, öğretmenlerin kendilerine bu konuda özen göstermelerinin uzun vadede sağlıklarını korumaya yardımcı olacağını belirtti. (İLKHA)

 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı

ABD-Rusya arasında gayri resmi nükleer anlaşma

Trabzon’da Peygamber sevgisi “Siyer Yarışması”nda buluştu

Hakkari'de 17 kilogram skunk ele geçirildi

Lübnan'da bir bina çöktü: 6 ölü, 7 yaralı

Rize’de “Siyer Yarışması”na yoğun ilgi 

Giresun’da 16’ncı “Siyer Yarışması" yoğun katılımla yapıldı

Siyer Yarışması'nın cevap anahtarları yayımlandı

Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı