GÜNDEM 24.05.2023 17:05:04 0

Vadi Alleben, Gaziantep’in park anlayışına yeni bir soluk getirecek

Vadi Alleben, Gaziantep’in park anlayışına yeni bir soluk getirecek
Haberi Sesli Oku

Vadi Alleben, Gaziantep’in park anlayışına yeni bir soluk getirecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Vadi Alleben projesi, kentin park anlayışına yeni bir soluk getirecek.
Şahinbey İlçesi’ne bağlı Yamaçtepe Mahallesi’nde 270 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 190 bin metrekarelik yeşil alandan oluşacak Vadi Alleben Park ve Sosyal Alanı Çevre Düzenleme Projesi, ziyaretçilerini hem doğa ile iç içe bir ortamla buluşturacak hem de kültürel, sportif aktivitelerle eğlenceli zaman geçirmesini sağlayacak.
Vadi Alleben’nin 40 bin metrekaresini oluşturan Macera Adası’nda; hava bisikleti, serbest düşüş, 15.5 metre yüksekliğinde macera kulesi ve dev parkurlar, zipline, mini futbol sahası, dev salıncak, survivor parkuru, çocuk macera oyun alanı, çok maksatlı saha okçuluk ve paintball alanı bulunacak.
Her yaş grubuna hitap edecek şekilde planlanan parkta, koşu yolu, bisiklet yolu, yaklaşık 3 bin metrekare alana yayılan 3 adet her yaştan çocuğa hitap edecek çocuk oyun alanı, 720 metrekare açık fitness alanı, WC- Mescitler, 6 adet her biri 32 metrekarelik çim alana gömülü şekilde tasarlanmış satış birimleri, dinlenme alanları yer alacak. Ayrıca piyano ve kitap evi ile de ziyaretçilere, kültür ve sanat odaklı eşsiz bir ortam sunulacak.
Farklı bitki türlerinin bir arada bulunduğu 21 bin metrekarelik alanı dolduran ülke bahçeleri alanında; ülkelerin peyzajları ve bahçe kültürleri yansıtılacak. Ayrıca bir yandan Alleben Deresi’ne bakan yürüyüş parkurlarında dere manzarası, bir yandan da Osmanlı Bahçesi (Cennet Bahçesi), Çin Bahçesi, Japon ve Zen Bahçesi, Rönesans/Barok Bahçeleri ve Hollanda Bahçesi ile bitki kuleleri içerisinde keyifli bir gezintiye imkan tanınacak.
Özel konseptiyle dere üzerindeki köprüler, meydanlar, 396 araçlık iki adet otopark alanının da yer alacağı Vadi Alleben’de yeşil Gaziantep kimliğiyle oluşturulmuş banklar, piknik masaları gibi tüm dinlenme ve oturma birimleri direkt yeşil alanlar üzerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

104 yaşındaki hasta kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Balıklıgöl Platosu çevresindeki işletmelerde gürültü kirliliği denetimi

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Sezon sonu geldi, balık tezgahlarda kaldı

47 ilde FETÖ operasyonu: 208 şüpheli gözaltında

Gazze'de iç güvenlik için yeni adım: Yürütme gücü yeniden yapılandırıldı

Diyarbakır'da 77 kilogram toz esrar ele geçirildi

Süzen: 2025 çiftçi için felaket yılı oldu

Gazze'ye sessiz kalmayan Batmanlılar yürüyüşe hazırlanıyor

Bakan Işıkhan: SGK, astım tedavisinde 267 ilacı karşılıyor

Siyonist rejim Tulkerem ve Nur Şems'i yerle bir ediyor

Batman'da silahlı kavga: 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Damperi açılan kamyonet üst geçidi yıktı

Traktör römorkuna yüklenmiş kaçak trafolar tespit edildi

Şanlıurfa'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi: 16 gözaltı

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1005 kişi gözaltına alındı

Motorine 1,29 TL indirim yapılacak

Diyarbakır'da motosiklet hırsızları yakalandı

7 ilde DAİŞ operasyonu: 27 şüpheli için gözaltı kararı

Altın fiyatları Fed toplantısı öncesi yükselişini sürdürüyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ankara'da 1109 firmaya haksız fiyat artışı soruşturması

Meteoroloji'den sağanak ve sıcak hava uyarısı

Siyonist rejim Nuseyrat'ı vurdu: 9 şehit

Gazze'de yaklaşık 40 bin çocuk ya anne-babasını ya da her iki ebeveynini kaybetti

Gazze'nin tam işgaline onay verildi: Zorla göç planı devrede

Ensarullah’ın füze operasyonu sonrası uluslararası hava yolları Tel Aviv seferlerini askıya aldı

Hizbullah'tan siyonist ve Amerikan saldırısına sert tepki: Bu bir savaş suçudur

İslami Cihad: Yemen halkına hava saldırısı acz ve öfkenin son yansıması

Yıldırım isabet eden genç hayatını kaybetti

Yükleniyor