• BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

Vaize Avcı: Boykot, zulme karşı bir sorumluluktur

15 Ocak 2025, Çarşamba 13:37
15 Ocak 2025, Çarşamba 13:37
Vaize Avcı: Boykot, zulme karşı bir sorumluluktur
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin İl Vaizesi Neriman Avcı, işgal rejiminin ürünlerini boykot etmenin bireysel ve toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirterek “Zalimlerin finanse edilmesi, zulme ortak olmaktır” dedi.

İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulunan Mardin İl Vaizesi Neriman Avcı, soykırımcı rejimin ve ona destek verenlerin ürünlerini boykot etmeye devam edilmesi ve gündemden düşürülmemesi gerektiğini belirtti.

Zalime destek olmamanın İslami bir sorumluluk olduğunu belirten Avcı, Müslümanların alışveriş tercihleriyle zulmün bir parçası olmaktan kaçınmalarını, bireylerin boykotun önemini kavrayarak bilinçli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Boykotun dini ve ahlaki boyutuna dikkat çeken Avcı, “Zalimi desteklemek sadece yanında durmakla olmaz. Onların ürettiği ve finanse ettiği ürünleri almak da bir destek biçimidir. Rabbimiz Hud Süresinin 113’üncü ayetinde, 'Zalimlerin yanında olmayın, sonra ateş sizi de yakar. Allah’tan başka dostlarınız olmadığına göre yardım da göremezsiniz' buyuruyor. Bu ayet bizlere, zalime destek olmanın yalnızca fiili olarak onların yanında durmakla değil, onların ekonomik gücüne katkıda bulunmakla da mümkün olduğunu açıkça gösteriyor. Günümüzde bu, özellikle alışveriş tercihlerimizle ilgili önemli bir sorumluluk alanı oluşturuyor." şeklinde konuştu.

“Boykotun toplumsal bir bilinçle sürdürülmesi gerekiyor”

Avcı, zalim ülkelere ve onların destekçilerine karşı duruş sergilemenin bireysel bir mücadeleyle başladığını belirterek, “Müslümanların günlük hayatlarında zalimlere hizmet eden küresel şirketlerin ürünlerini kullanmamaya özen göstermeleri çok mühim bir meseledir. Bu ürünlerin arkasındaki firmaları ve bu firmaların destekçilerini öğrenmek çok zor değil. İnternetin elimizin altında olduğu bir çağda, bu konuda mazeretimiz kalmıyor. Boykotun, sadece bireysel bir çaba değil, toplumsal bir bilinçle sürdürülmesi gerekiyor. Bir kuruşumuzun bile zalimlerin cebine gitmemesi için hassasiyet göstermeliyiz. Aksi takdirde ayetin muhatabı oluruz, ateş bizleri de yakar.” ifadelerini aktardı.

Boykotun yanı sıra dua ve yardımlaşmanın da önemine vurgu yapan Avcı, “Zulüm gören kardeşlerimize yapabileceğimiz üç şey var. Birincisi, gece gündüz dua etmek. Duayı ihmal etmemeliyiz. Çünkü dua, manevi bir dayanışmanın temelidir. İkincisi, zalimlerin ürünlerini boykot ederek, onların güçlenmesine katkıda bulunmamak. Üçüncüsü ise maddi yardımlarımızı, güvenilir vakıf ve dernekler aracılığıyla ulaştırmak. Bu yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığından endişe duymamalıyız çünkü Allah niyetimizi bilir ve bunu kabul eder. Boykot, sadece ekonomik bir eylem değil, aynı zamanda dini ve ahlaki bir duruştur. Bir Müslüman olarak, Allah’ın huzuruna çıktığımızda ‘Zalimin cebine bir kuruş dahi koymadım’ diyebilmek önemli bir erdemdir.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

TİHEK başvurularında ön eleme genişletildi

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi

ABD Başkanı Trump 3 ülkeyi tehdit etti!

Yılın ilk enflasyon verileri 3 Şubat’ta açıklanacak

Restoran ve kafelerde zorunlu ek ücretler kaldırıldı

İstanbul merkezli izinsiz sermaye operasyonu

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 10 gözaltı

Devlet destekli zorbalık: ICE operasyonları krizi büyümeye devam ediyor

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

23 ilde uyuşturucu operasyonu: 521 gözaltı

Altın fiyatlarında sert düşüş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Rusya ve Çin'den İran'a stratejik askeri takviye

Suriye: israille yürütülen güvenlik temasları taviz anlamına gelmiyor

Tehdit, baskı, müzakere: Trump'ın İran çıkmazı

"İdari tutuklama" zulmü derinleşiyor: Ramallah hedefte

Basim Naim: Soykırımcıları aklayan BBC, CNN, New York Times ve Fox News özür dilemeli

Gazze'de ateşkes yine delindi: 4 şehit, çok sayıda yaralı

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen yakalandı

Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama

AB'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

MEB Moğolistan Hükümeti heyeti ile çalışma toplantısı düzenlendi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TİHEK başvurularında ön eleme genişletildi

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi

ABD Başkanı Trump 3 ülkeyi tehdit etti!

Yılın ilk enflasyon verileri 3 Şubat’ta açıklanacak

Restoran ve kafelerde zorunlu ek ücretler kaldırıldı

İstanbul merkezli izinsiz sermaye operasyonu

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 10 gözaltı