• BIST 100

    16667,46%2,52
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    52,07% 0,38
  • GRAM ALTIN

    7708,96% 2,75
  • Ç. ALTIN

    12794,92% 5,28

Vali CANALP; Askon’un kahvaltı programına katıldı

13 Kasım 2022, Pazar 18:38
13 Kasım 2022, Pazar 18:38
Vali CANALP; Askon’un kahvaltı programına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali CANALP; Askon’un kahvaltı programına katıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesinin her ay gerçekleştirdiği Aylık Geleneksel Buluşma Toplantısı’nın konuğu İl Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’tı.

Vali Ekrem Canalp’ın toplantıya katılımlarıyla memnuniyet duyduklarını dile getiren ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, yaptığı açılış konuşmasında onlarca yatırımcının ilimizde yatırım yapmak için OSB’lerde yer tahsisi için beklediklerini, bu nedenle OSB sayılarının artırılması veihtisas OSB’lerinin kurulmasıgerektiğini ayrıca tarım arazilerinin korunması konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.İluh deresi, imar ve kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Nasıroğlu, çalışmalarda gelinen son durum hakkında Vali Canalp’e sorular yöneltti.

Vali Ekrem Canalp şöyle konuştu; Batman’ın başta ekonomi ve istihdam problemleri olmak üzere bütün sıkıntılarını, paradigmayı değiştirerek ve devrim niteliğinde ıslahatlar yaparak giderebiliriz. Hedefimiz üreten ekonomi ile Batman’ı,Endüstri ilişkileri sıralamasında ve Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik iller sıralamasında Türkiye’nin ilk on ili arasına almak.

Batman'ın birçok konuda “Bölgesel Merkezolmak gibi bir potansiyeli var. Bu nedenle mevcut OSB’nin yanı sıra Tekstil İhtisas OSB, Gıda İhtisas OSB gibi toplam 5 OSB’yi daha Batman’a kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu OSB’lerde yer alan sanayi tesislerinde nihai olarak üretilecekürünleri yine ihtisas OSB’lerinde işleyip katma değeriniartırarak ayrıca üniversiteler ve ilgili diğer kurumlarıorganizasyonlu bir şekilde bir araya getirerek ilimiz içinkazanımlar elde edebiliriz.

Şehirleşme anlamında yaşadığımız en büyük sıkıntı kaçak ve imarsız yapılar. Kaçak yapılaşmaya müsamaha gösteremeyiz. Batman’ı çepeçevre kuşatacak ve Batman'ın nüfusunun 2 katından fazlasına hitap edebilecek şekilde imar çalışmamızdevam ediyor. İluh deresi konusunda etap etap ilerleyeceğiz. Şu anda birinci etapta ilerliyoruz. Batman Çayını atıklardan kurtaracağız. Tarım arazilerini koruyacağız.” diyerek konuşmalarına devam eden Vali Canalp, “İş insanları olarak böyle güzel bir meclis oluşturduğunuz için ve beni de davet ettiğiniz için tüm ASKON ailesine teşekkür ediyorum” diyereksözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu “ilimizde iktisadi ve sosyal hayatın tüm alanlarında faaliyet gösteriyoruz. İlimiz ekonomisine doğrudan katkı yapacak ve toplumsal olarak daha müreffeh bir seviyeye ulaşmamızı sağlayacak yatırımlarda bulunmak ve bu bağlamda öncü girişimcilerden olmak temel hedeflerimizdendir. Bu anlamda gerekli arazi tahsislerinin yapılması halinde üye işletmelerimizle başta üretim ve istihdam olmak üzere yapılacak çalışmaların tümünde Sayın Valimizin projelerine destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Valimize ASKON ailesi adına şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Toplantı, plaket takdimi, ASKON’a katılan yeni üyeler için rozet takma etkinliği ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Milletvekili Babacan'dan Avrupa Konseyi'nde Gazze vurgusu: Bu, sistematik bir zulüm politikasıdır

Gaziantep'te 55 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama

80 yaşındaki berber Arkın'dan 64 yıllık meslek hayatı ile ilgili önemli tavsiyeler

Fizyoterapist Çelik: Kış aylarında düzenli egzersiz hayati önem taşıyor

Batman'da Ocak ayında 272 gıda işletmesi denetlendi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Çocuk esirgeme yurtlarında denetimler daha etkin ve şeffaf olmalı

Beyaza bürünen tarihi Mağara Köyü fotoğrafçıların uğrak noktası oldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Salih’le görüştü

Gaziantep'te "Basınç Ülseri Yönetimine Yönelik Multidisipliner ve Teknoloji Temelli Çalıştay" düzenlendi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Ankara’da

Vali Mustafa Yavuz: Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz

Zengin: Çocuklarımızı israf konusunda duyarlı nesiller olarak yetiştirmeliyiz

Adana’da toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları ile güzergâhlar belirlendi

Gümrük Birliği’nde 15 başlıkta uzlaşı sağlandı

Ankara genelinde kuvvetli rüzgar uyarısı

Elazığ’ın ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağmur ve kar yağışı uyarısı

Siirt’ten kutsal topraklara 35 umreci dualarla uğurlandı

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Suriye'ye yardım çağrısı

İstanbul’a 300 anaokulu kazandırılacak

İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez: Türkiye'deki yapı stoku deprem riski altında

Kremlin: İran'a karşı askeri harekât Orta Doğu'da kaosa yol açabilir

Malatya'ya bölgenin en büyük kütüphanesi kazandırılıyor

Diyarbakır'da "Şehadet Gecesi" programına davet

Avrupa Üniversiteleri 2026 Sıralaması’nda Türkiye’den 23 üniversite ilk 500’de

Gaziantep'te "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" tamamlandı

Merkez Bsı rezervlerinde yeni rekor: 215,6 milyar dolar

Çakalın kış mücadelesi fotokapanlara yansıdı

Danimarka Başbakanı: NATO ve ABD arasında Grönland konusunda bir anlaşma olmadı

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Milletvekili Babacan'dan Avrupa Konseyi'nde Gazze vurgusu: Bu, sistematik bir zulüm politikasıdır

Gaziantep'te 55 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama

80 yaşındaki berber Arkın'dan 64 yıllık meslek hayatı ile ilgili önemli tavsiyeler

Fizyoterapist Çelik: Kış aylarında düzenli egzersiz hayati önem taşıyor

Batman'da Ocak ayında 272 gıda işletmesi denetlendi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Çocuk esirgeme yurtlarında denetimler daha etkin ve şeffaf olmalı

Beyaza bürünen tarihi Mağara Köyü fotoğrafçıların uğrak noktası oldu