• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Vali Ekici: Şırnak olarak güçlenmekte olan bir basın camiasına sahibiz

09 Ocak 2025, Perşembe 11:19
09 Ocak 2025, Perşembe 11:19
Vali Ekici: Şırnak olarak güçlenmekte olan bir basın camiasına sahibiz
Tarih: 11:19 - 09 Ocak 2025
Güncelleme: 11:19 - 09 Ocak 2025

Şırnak Valisi Birol Ekici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

1961 yılında getirilen Basın Yasası ile gazetecilere tanınan hakların ardından kutlanmaya başlanan bu anlamlı günde, gazetecilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekiliyor.

Gazeteciler günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Şırnak Valisi Birol Ekici,  hizmetlerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Vali Ekici, "Mesleğinin gereğini kamu yararı gözeterek ifade eden ve vatandaşlarımızı tarafsız bir şekilde haberle buluşturan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basın meslek ilkelerine bağlı, kamuoyunu aydınlatan basın mensuplarımız vatandaşlarımızı bilgilendirmenin yanı sıra onların talep ve beklentilerini de dile getirerek önemli bir kamusal görevi ifa etmektedirler. Gelişmiş toplumların itici gücü, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru ve toplumsal gelişmenin dayanağıdır, basın. Özellikle günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biri haline gelmiştir. Bizler de Şırnak Valiliği olarak mesleğini büyük bir sorumluluk duygusuyla mesai mefhumu gözetmeksizin icra eden basın emekçilerimizin daha da iyi koşullarda ve verimli bir şekilde çalışabilmelerini önemsiyor, bunun için üzerimize düşen sorumlulukları her koşulda yerine getirmeye gayret ediyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu kadim toprakların değişen ve aynı zamanda gelişerek modernleşen kenti olan Şirnak'a hizmet ederek ilimizin ufkunu genişleten, Valilik olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyerek her koşulda ve her şarta sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gecelerini gündüzlerine katarak görev yapan yerel basınımıza da değerli katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Güçlü bir ülke, marka bir şehir olmak ve bunu sürekli kılmak, mutlak surette basının büyük desteği ile olabilir. Bu anlamda Şırnak olarak güçlenmekte olan bir basın camiasına sahibiz. Bu durumun şehrimiz adına bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Basınımız ile olan iş birliğimiz ve şehrimizin marka değerini yükseltme yolculuğumuz şimdiye kadar olduğu gibi bugünden sonra da son sürat devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın gören gözü, işiten kulağı, kamu vicdanının ortak sesi çalışan gazetecilerimize ilimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, basın camiamızın tüm mensuplarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." dedi. (İLKHA)

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek