• BIST 100

    15675,15%1
  • DOLAR

    43,36% 0,27
  • EURO

    50,96% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6905,56% 1,00
  • Ç. ALTIN

    10946,16% 0,00

Vali Gül, LGS Şampiyonları ile bir araya geldi

16 Temmuz 2025, Çarşamba 21:21
16 Temmuz 2025, Çarşamba 21:21
Vali Gül, LGS Şampiyonları ile bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İstanbul Valisi Davut Gül, il genelinde LGS 2025'ten 500 tam puan alan öğrenciler ile "Türkiye Yüzyılı Çocukları 2025 LGS Birincileri" programında bir araya gelerek başarılarından ötürü öğrencileri, aileleri ve eğitimcileri tebrik etti.

İstanbul Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen buluşmaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'ün yanı sıra LGS birincisi çıkaran ilçelerin ilçe milli eğitim müdürleri, şampiyonlar ve aileleri katılım sağladı.

Şampiyonlar, İstanbul'un 32 farklı ilçesinden

Buluşmada konuşan Vali Gül, "İstanbul Valiliği, İstanbul Çocukları Vakfı’yla birlikte İstanbul'umuzdaki okullarımızda 500 tam puan alan öğrencilerin aileleriyle birlikte öğretmenleriyle birlikte valiliğimizde misafir ediyoruz. İstanbul'umuza bu sene 163 öğrencimiz 500 tam puan aldı. Bunlar 109 farklı farklı okuldan ve 32 farklı ilçemizde kazanan öğrencilerimiz var. Basında sosyal medyada zaman zaman konuşuluyor, tartışılıyor. Bu çocuklar kim? Bu çocuklar hangi okulda? Bu çocuklar hangi ilçede? Bu çocuklar bu gördüğünüz çocuklar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Ailelerini tebrik ediyorum. Öğretmenlerini tebrik ediyorum. İdarecilerini tebrik ediyorum." dedi.

Tüm şampiyonlara 4 yıl boyunca burs verilecek

Vali Gül, "İstanbul Çocukları Vakfı olarak son iki senede yaptığımız gibi bu senede 500 tam puan alan hem İstanbul'daki öğrencilerimize hem de başka illerden olup İstanbul'u tercih edecek öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. Eğitim hayatları boyunca biz de geçen sene 5'er bin lira aylık veriyorduk. Bu sene bunu güncelleyeceğiz. 4 sene boyunca bu bursu İstanbul Çocukları Vakfı'ndan almaya devam edecekler." diye konuştu.

İstanbul Çocukları Vakfı hakkında da bilgi veren Vali Gül, Başında İstanbul Valisi'nin olduğu, 25 kişilik bir mütevelli heyetinin olduğu bir vakıf. Üç önceliğimiz var. Üstün zekâlı çocuklara, üstün yetenekli çocuklar ve dezavantajlı çocuklarımıza burs veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimiz tamamen alın teri ile hak ettikleri başarıyı elde ettiler"

Basın mensuplarının sosyal medyada dolaşan söylemler ve kimi siyasilerin dillendirdikleri iddialara ilişkin sorularını da yanıtlayan Gül, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"2023 yılında 562 öğrencimiz Türkiye geneli birinci olmuştu. Bunların 107'si İstanbul'daydı. 2024 yılında 352 öğrencimiz 500 tam puan almıştı. Bunların 76'sı İstanbul'daydı. Bu sene 719 öğrenci tam puan aldı, 163 kişisi İstanbul'dan. Bu öğrencilerimizin tamamen alın teri. Hak ettikleri bir başarıdır. Dolayısıyla bunu gündemde tutmak, hem çocuklarımıza hem öğretmenlerimize hem velilerimizden büyük bir haksızlık olur. Öğrencilerimiz burada 109 farklı okuldan 500 tam puan alan öğrencimiz var. 39 ilçemizden 32 tanesinin de 500 tam puan alan öğrencimiz var. Dolayısıyla gizlisi saklısı yok. Kimlerin başardığı belli. Öğretmenlerimizin emeğine, öğrencilerimizin emeğine daha da önemlisi velilerimizin emeğine herkesin saygı göstermesi lazım. Burada izaha muhtaç hiçbir durum yok. Bizde bu çocuklarımızla birlikte eğitim hayatı boyunca desteklemeye devam edeceğiz."

Yaptığı açıklama sonrasında öğrencileri tek tek sahnede tebrik eden Vali Gül, tüm öğrenciler için hazırlanan ve içerisinde 2025 yılı LGS şampiyonu yazılı olan saat ve tam altın buluna hediye paketleri ile teşekkür belgelerini takdim etti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com
Anahtar Kelimeler: vali gül lgs şampiyonları ile bir araya geldi
Anahtar Kelimeler: vali gül lgs şampiyonları ile bir araya geldi

Yolcu uçağı arıza nedeniyle Çin'e zorunlu iniş yaptı

UNRWA Batı Şeria'da 33 bin Filistinli zorla yerinden edildi

İran'dan, Trump'ın "idam" iddialarına yalanlama

Yeşilay, Şırnak'ta bağımlı bireyler ve ailelerine ücretsiz destek sunuyor

Bakan Kurum: Deprem konutları 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz ve sabit taksitli

Battalgazi'de kar seferberliği

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

İhtiyaç sahibi öğrencilere "Gönülden Bir Öğün" desteği

İngiltere’de aspirin krizi derinleşiyor: İhracatı yasaklandı

Rusya’dan müzakere şartı: Ukrayna ordusu Donbas’tan çekilmeli

HÜDA PAR İl Başkanı Suiçer: Elazığ'ın geleceği polemiklerle değil somut planlarla şekillenmeli

TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı

Muhammed ed-Dayf: Filistin direnişinin efsanevi komutanı

Kızılay’ın 20’nci “İyilik Gemisi” Gazze için Mersin’den yola çıktı

Şanlıurfa’da Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası’nda Ahmet Aslan güven tazeledi

Yeşilyurt Belediyesi'nden karla mücadele çalışması

Doğunun Nabzı’nın 11. Yılına Akgül’den Anlamlı Sürpriz

Pakistan'da hırsızlık çetesine baskın: 6 ölü

Cuma hutbesi: İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır

ABD, Suriye'den askerlerini çekmeyi değerlendiriyor

Gine'de hükümet istifa etti

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Zelenski’ye tepki: Dünya palyaçolardan bıktı

Batman'da kar ve buzlanmaya karşı dikkat çağrısı

Bakan Bolat: Dış ticarette önceliğimiz ihracattır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Batman'da

Batman-Beşiri yolunda araçlar mahsur kaldı

Trump'ın Rusya için Grönland planı ortaya çıktı

Bilirkişilik başvuru süresi uzatıldı

Emeklilerin maaş farkları hesaplara yatırıldı

Bursalılar su ve ulaşıma yapılan zamlara tepki gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yolcu uçağı arıza nedeniyle Çin'e zorunlu iniş yaptı

UNRWA Batı Şeria'da 33 bin Filistinli zorla yerinden edildi

İran'dan, Trump'ın "idam" iddialarına yalanlama

Yeşilay, Şırnak'ta bağımlı bireyler ve ailelerine ücretsiz destek sunuyor

Bakan Kurum: Deprem konutları 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz ve sabit taksitli

Battalgazi'de kar seferberliği

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor