• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

03 Mayıs 2025, Cumartesi 18:14
03 Mayıs 2025, Cumartesi 18:14
Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri Bakanlığının koordinesinde 2025 yılı Trafik Haftası, Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt’te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

"Bir Kural, Bir Ömür" sloganıyla gerçekleştirilen programlarda trafik güvenliğine dikkat çekilirken, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın hız konusunda uyarılarda bulundu. 

“Yollar konforlu hale geldikçe hız riski artıyor”

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde Emniyet ve Jandarma birimlerince kurulan bilgilendirme stantlarını ziyaret eden Vali Kızılkaya, vatandaşlarla bir araya geldi, çocuklara "trafik dedektifi" unvanı verdi ve kaza simülatörünü deneyimledi.

Vali Kızılkaya, yaptığı açıklamada yol ve araç konforunun artmasıyla birlikte sürücülerde hız konusunda rehavet oluştuğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yollar konforlu hale geldikçe, araçların donanımı arttıkça sürücüler farkında olmadan hız limitlerini aşıyor. Ancak son dönemde ilimizde ve ülke genelinde yaşanan birçok trafik kazasında en temel nedenin hız ihlalleri olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu nedenle özellikle hemşehrilerimden, denetim olsun ya da olmasın, kendi can güvenlikleri ve sevdiklerinin güvenliği için hız sınırlarına titizlikle uymalarını rica ediyorum.”

“Radar uygulamaları sürekli devam ediyor”

Hız ihlallerini önlemek amacıyla jandarma ve emniyet trafik ekiplerinin günün farklı saatlerinde radar uygulamaları gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Kızılkaya, asıl önemli olanın bireysel trafik bilinci olduğuna dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: "Denetim noktaları dışında da vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için hız limitlerine mutlaka uymaları gerekiyor. Trafik Haftası vesilesiyle çocuklarımızı trafik dedektifi yapıyoruz. Amacımız, evlatlarımızın anne ve babalarını trafik kurallarına uymaları yönünde teşvik etmeleri. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyor, hemşehrilerime duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.”

Çocuklara özel görev: Trafik dedektifleri iş başında

Trafik Haftası kapsamında çocuklara yönelik özel bir uygulama da hayata geçirildi. Etkinlik alanına gelen çocuklara trafik kurallarının önemini anlatan görevliler, onlara “trafik dedektifi” kimlik kartları vererek ailelerini kurallara uymaları için motive etmelerini istedi. Bu uygulama, çocukların bilinçlenmesini sağlarken, ev içindeki trafik güvenliği farkındalığını da artırdı.

Kaza simülatörü yoğun ilgi gördü

Etkinlikte yer alan emniyet kemeri simülatörü ve çarpışma deneyimleme cihazı, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Gerçek bir kaza anını güvenli koşullarda deneyimleyen katılımcılar, emniyet kemeri kullanımının hayati önemi konusunda farkındalık kazandı.

Etkinlikler hafta boyunca sürecek

Trafik Haftası boyunca Siirt’te okullar, meydanlar ve çeşitli kamu alanlarında trafik bilincine yönelik etkinliklerin devam edeceği belirtildi. Yetkililer, bu farkındalığın yalnızca bir haftaya değil, yılın her gününe yayılması gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz

Asgari ücret artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz bulunuyor

Yeşilyurt Belediyesi'nden "Önem" projesi kapsamında gençlik etkinliği

Bursa’da 5 bin 900 işletmeye 67 milyon TL ceza

Belediye Başkanı Geçit: Afetlere dirençli, modern bir kent oluyoruz

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama