• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Vali Koç başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı

14 Nisan 2025, Pazartesi 23:24
14 Nisan 2025, Pazartesi 23:24
Vali Koç başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mart ayı boyunca kentteki asayiş ve güvenlik ile ilgili gelişmeler hakkında Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda Vali Koç başkanlığında durum değerlendirilmesi yapıldı, son veriler paylaşıldı.

Toplantıya Ağrı Valisi Mustafa Koç'un yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar da katıldı. Toplantıda, kentteki güvenlik durumuna ilişkin önemli veriler ve yapılan çalışmalar aktarıldı.

Mart ayı içerisinde gerçekleşen asayiş verilerini paylaşan Vali Mustafa Koç, "2025 yılı Mart ayında, 'kişilere karşı işlenen suçlar' kapsamında toplam 263 olay yaşandı. Bu suçların yüzde 99'u aydınlatıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre bu suçlarda yüzde 16'lık bir azalma sağlandı. Ayrıca, 'mal varlığına karşı işlenen suçlar' da yüzde 16 oranında azaldı ve bunların yüzde 85'i aydınlatıldı" dedi.

Mart ayında terörle mücadele kapsamında 68 operasyonun gerçekleştirildiğini hatırlatan Vali Koç, ay boyunca 17 operasyon ve bu operasyonlar kapsamında 17 şahsın gözaltına alındığını belirtti.

Mart ayı boyunca uyuşturucu ile mücadele kapsamında 17 operasyon gerçekleştirildiğini, 40 uyuşturucu olayına müdahale edildiğini aktaran Vali Koç, "Bu operasyonlar neticesinde 19 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 17 kişi tutuklandı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında 2 bin 439 gram metamfetamin, 131 gram esrar ve 107 bin adet sentetik uyuşturucu hap bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Vali Koç, kaçakçılık operasyonlarında 2 şahsın gözaltına alındığı, 9 silah ele geçirildiği, 25 göçmen kaçakçılığı operasyonunda ise 16 kişinin tutuklandığı ve 1.477 düzensiz göçmenin Türkiye'ye girişinin engellendiğini bildirdi.

Siber suçlarla mücadele konusunda da Ağrı Valiliği'nin kararlı çalışmalar yürüttüğünü belirten Koç, Mart ayında 84 siber olaya müdahale edildiğini ve çeşitli dijital suçların önlendiğini ifade etti.

Trafik güvenliği konusuna da değinen Vali Koç, Ramazan Bayramı ve Mart ayında yaşanan trafik kazalarına ilişkin şunları söyledi:

"Mart ayında ilimizde 157 trafik kazası meydana geldi ve 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 128 vatandaşımız ise yaralandı. 100 bin 549 araç denetlendi ve kurallara uymayan 11 bin 383 araca işlem yapıldı." (İLKHA)

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu